Pecivo iz bučk
4 - 5 € se pa meni res ne zdi ravno ugodno...![]()
| rimljanka je napisal/a: |
4 - 5 € se pa meni res ne zdi ravno ugodno...[:o)] [nagelj] rimljanka - zasebno mnenje |
No, moja mama je plačala 36 € za vedro borovnic, vsaj 6 kg. Res pa, da ne na trgu. Vedro je bilo za povrh. Iz okolice Mozirja so bile.
V četrtek sem jih kupila po 6€ za kg, pa so se mi zdele zelo poceni, glede na letošnje briške češnje. Te so bile pred dvema letoma še 600 sitov, letos po 6 evrov. Borovnice so iz besniških gozdov, na roke nabrane ne z grabljicami, brez listkov in napol zrelih.
Anaeva, 8€ za pol litra se pa meni zdi oderuštvo, glede na to, da to ni neko intelektualno delo in da, če so polne, jih imaš kar hitro nabrane. Pa saj, če preračunaš, koliko je to na uro, ni noben poklic tako dobro plačan. Lijana
Sporočilo je spremenil(a) LIJANA dne 06. jul 2008 20:58:17pravkar sem se vrnila iz vasi kjer se pridno obirajo maline (malo smo tudi mi pomagali, vrnemo se ko bodo robide gotove za obiranje :). moji doma vsak dan naberejo od 150 do 200kg (to nabirajo 3 odrasli, cel dan, od 08.00 do 20.00 zvečer) tisti ki od njih maline odkupijo im dajo da od 2 do 2,5 evra po kiligramu. V Srbiji, seveda :)
tko da kar bogato zalužijo .....
lp
PitončicaKulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
| Kaj jutri za kosilo? | Dragička |
| MOJ vrt | rimljanka |
| malo za hec | Nikita2 |
| Kaj danes za zajtrk | johana |
| Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |

Pecivo iz bučk

Kitajski rezanci s piščancem