V šoli so nam dali za nalogo referat o slovenskih narečjih. Zanima me kaj menite zakaj so slovenska narečja zanimiva...?
Že v naprej hvala za odgovore...
JURE(15)
V šoli so nam dali za nalogo referat o slovenskih narečjih. Zanima me kaj menite zakaj so slovenska narečja zanimiva...?
Že v naprej hvala za odgovore...
JURE(15)
Saj narečja so tudi v drugih jezikih. Sama se še vedno spomnim prvega šolskega dne v gimnaziji, ko sem prišla iz postojnske OŠ na idrijsko gimnazijo. Mislila sem, da bom rabila prevajalca, če bom sploh hotela kaj razumeti. Poleg vsega sem se usedla še zraven ene dečve iz Cerkna, ki pa je resnično nisem razumela. Zdaj s tem nimam problemov. Imam pa sama značilnost, ki semo jo razvila zaradi menjavanja okolij, navadno se prilagajam osebi, s katero govorim, čisto podzavestno, doma govorim po idrijsko, s sestro še vedno tolčeva podgurščino...
Kaj pa jaz vem, zelo všeč mi je dialekt iz Vipavske doline, pa bovški...
Loni Makaroni| limnol je napisal/a: |
| Meni se zdi predvsem škoda, da Slovenci tega bogastva ne znamo prav negovati in vzpodbujati, saj nekoga, ki v javnosti govori v narečju, takoj ožigosamo za nekulturnega kmetavza (govorim o narečjih, ne o spakedranščini). Sonja |
Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

| Kaj jutri za kosilo? | NENA58 |
| MOJ vrt | rimljanka |
| malo za hec | Nikita2 |
| Kaj danes za zajtrk | johana |
| Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |

Svaljki v curry omaki z ohrovtom

Hot dog v listnatem testu