Špinača/blitva
Mogoče se bo komu zdelo neumno vprašanje pa vseeno. Kosila za družino vedno pripravljam dan ali dva prej za naslednji dan. Nekje sem zasledila, da sta špinača in blitva dobri samo sveže pripravljeni in se ne smeta pregrevat, pa me zanima, če je to res.
Lep vikend.
karfiola
Jst ju vedno pogrejem in sta vedno dobri, ravno sedaj imam v polento vmešano blitvo in se je to že 3 dni in je še vedno odlično.
član od 20039267 sporočil
Kot prvo, špinačo in blitvo vedno pojemo za kosilo, tako da nikdar ne ostane.
Kot drugo, veliko govora in pisanja je bilo o špinači, da naj se ne bi pogrevala.
Pozdravček!
Špinače se ne sme pogrevati, ker vsebuje nitrate, ki se spremenijo v nitrite, ki so strupeni. Ne vem pa če isto velja za blitvo.
katra55
član od 20055381 sporočil
Dan prej jo skuhaš, naslednji dan pa jo dušiš.
Anamarija

član od 20061856 sporočil
Tako špinača kot blitva vsebujeta nitrate, ki se spremenijo v nitrite. Kljub temu smo še vsi živi, čeprav kdaj tudi kakšno pogreto špinačo zmažemo.
fresh
Veliko zelenjave ima visoke vsebnosti nitratov, še posebej, če je gojena v rastlinjakih (skoraj vsa zelenjava iz trgovine). Da sploh ne omenjam nitratov v vodi. Nitrati v špinači so precej slab razlog, da je ne bi pogreval (po moje sploh ni razloga!).
piščanec

Jaz špinače nikoli ne pogrevam.Če ostane od kosila jo pojemo kar mrzlo saj je še boljša.
ITA RINA
Če jo hraniš na hladnem, ne bo nič narobe.
Nasja
a mogoče kdo ve kaj naredit da blitva med kuhanjem ne postane tako grde barve?
mesni
| mesni je napisal/a: |
| a mogoče kdo ve kaj naredit da blitva med kuhanjem ne postane tako grde barve?
|
ja to pa tudi mene zanima, ker potem res zgleda grdo..... ampak verjetno ne, žal, ne?
pomarančika
Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma!
Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Število sporočil: 22, prikazujem sporočila od 1 do 10
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.