Če uporabljate svežo, potem je bolj lepe zelene barve tudi pripravljena. Če ste svežo zblanširali in takoj zmrznili, potem bi pripravljena bila lepe barve. Če pa zblanširano ne pospraviš takoj v skrinjo postane kuhana grde barve.
Simona

Tiramisu
Ali, če jo predolgo kuhaš, tudi v tem primeru spremeni barvo. Vedno jo prekuham (blanširam) nesoljeno.
Komod, lahko pa jo tako pripravljeno shraniš v zamrzovalniku.
Anamarija| CARLY je napisal/a: |
| Blitva ne vsebuje nitritov, sem tako prebrala v knjigi Zelenjavni vrt Miša Pušenjak in naj bi bila zato boljša in bolj zdrava za pripravo kot špinača.Čeprov imata zelo podoben okus in način priprave pa blitva sploh ne sodi v isto skupino kot špinača, kot sem do sedaj zmotno mislila.sicer pa sem tam prebrala tudi zanimivo informacijo glede solate in sicer naj je nebi smeli rezati z nožem ker se v stiku s kovino nitrati spremenijo v nitrite.to je sicer ven iz te teme, ampak sem omenila ker je bilo ravno govora o nitritih. CARLY |
Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
| Kaj jutri za kosilo? | johana |
| MOJ vrt | rimljanka |
| malo za hec | Nikita2 |
| Kaj danes za zajtrk | johana |
| Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |

Tiramisu

Kitajski kruh