| Teka je napisal/a: |
| Punce ki ste zelo zadovoljne, le poglejte datum članstva, boste videle da nismo zadovoljne tiste, ki smo članice že nekaj let. Očitno je bilo takrat res drugače. Teka |

Špageti z brokolijem in prepraženimi drobtinami z inčuni
| Teka je napisal/a: |
| Punce ki ste zelo zadovoljne, le poglejte datum članstva, boste videle da nismo zadovoljne tiste, ki smo članice že nekaj let. Očitno je bilo takrat res drugače. Teka |
| Vendelina jr. je napisal/a: |
| Vloga moderatorja zahteva, da moderira diskusijo v smislu, da poseže vanjo, če gre diskusija čez meje vsebine, da včasih na novo potegne glavni tok razprave in da včasih komu tudi prijazno sugerira, da naj malo zajame sapo, izdihne...in potem to še nekajkrat. Lahko kakšnakonkretna intervenca moderatorja komu tudi ni všeč, ampak vseeno obvelja njegova, ker moderator pač prvi med enakimi. Rimljanka je fina lady in za moj okus zelo ladylike tole moderira. Kar tako naprej. Bi pa rada zastavila nekaj retoričnih vprašanj: 1. Ali kdorkoli od nas živi življenje, v katerem gre vse kot po maslu? NE 2. Ali vas vsa okolica vedno in popolnoma upošteva in se vsi ves čas obnašajo skladno z vašimi pričakovanji? NE Če ima kdo slučajno na obe vprašanji odgovor DA, naj se mi javi na ZS. Predvidevam, da ne bo nikogar. Za vse ostale pa vprašanje naprej? 3. Torej, če v realnem življenju ni popolne usklajenosti, odkod za vraga pričakovanje, da se bodo pa eni virtualni liki vedno in povsod strinjali? NE PRIČAKUJEM Opažam pa naslednje (pa ne samo tukaj, tudi v realnem življenju). Kar nekaj ljudi na načelni ravni ločijo med pravico do različnih mnenj, ko pa se v realnosti soočijo z drugačnimi mnenji (ad rem), to drugačnost prepoznajo kot napad nase in to napad na celo osebnost. In se začnejo divje braniti in to na tak način, da napadejo tistega (ad hominem), ki je izrekel drugačno mnenje. Bom tolikanj dama, da ne bom citirala. Morda bi bilo bolj prav, da bi šli vase (mislim, da sem si tole sposodila od lady tortice) in se vprašali, zakaj tako reagirajo. Sicer je jasno, da nihče v trenutku, ko dobi kakšno kritiko, ne reagira s pesmijo na ustih. Ampak, ko se emocija malo umiri, bo vsak z malo pozitivnosti v dobronamernem opozorilu prepoznal dobronamernost. In potem zadevo na nek način upošteval. Če pa pozitivnosti ni in se vse razume zgolj kot napad, potem je pa surla do tal do nadaljnjega. Mi je poznano O portalu in forumu as it used to be some year ago. Hej, časi se spreminjajo in mi z njimi. Nihče najbrž ni takšen, kot je bil pred petimi leti in ne moreš tule iskati esprita nekega obdobja, ki ga ni več. Pa tudi, nekdo, ki pred petimi leti še ni znal narediti šnicla, se ga je v tem času verjetno že naučil in bo verjetno kaj drugega vprašal, mar ne? Vendelina jr. |
Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
| Kaj jutri za kosilo? | Dragička |
| MOJ vrt | rimljanka |
| malo za hec | Nikita2 |
| Kaj danes za zajtrk | johana |
| Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |

Špageti z brokolijem in prepraženimi drobtinami z inčuni

Svaljki s čemaževim pestom