Proti kadilski zakon

Ognjič  

član od: 18.1.2006

sporočila: 4733

6. nov 2007 16:55

Pesnica, malo si mimo vsekala. Naš ežoj ne kadi! Se pa rad šali, al pa heca, čist vseeno je. Ognjič

mamamia  

član od: 9.11.2004

sporočila: 15821

6. nov 2007 17:23

Meni se zdi, da so preterali s tem, ko morajo za kadilce neke obvezne kletke zunaj stavb naredit. Pri nas v službi ni bilo porblema, kadilci so sedeli skupaj v pisarni, za ostale pa je bil na koncu hodnika na voljo prostor, kjer so pokadili, poklepetali in smo vsi imeli svoj mir.

 

Sama sem zadrt nekadilec, a se mi zdi, da bi firmam lahko pustili nekaj manevrskega prosta, da se po nadstropjih ali pa samo v enem prostoru uredi kadilnica, če se že ne more tolerirat, da dva kadilca sedia skupaj in v pisarni kadita.

 

Tudi za lokale se mi zdi, da bi lahko prepustili lastnikom kafičev, da se sami odločijo, ali bodo kasilski ali nekadilski loka, v restavracijah pa naj velja prepoved kajenja, če že ne gre, da bi eno sobo namenili kadilcem. Poznam kar precej kadilcev, ki pravijo, da jim je čisto v redu, če pri hrani ne kadijo, tisti, ki ne vzdržijo, pa naj gedo ven skadit tudi med obrokom.

Za ustanove in urade in podobno sem pa zato, da se ne kadi (šole, vrtci, bolnice, uradi itd itd). Ne vem pa, zakaj odvetnik ne sme kaditi v svojih lastnih prostorih, ali pa lastnik kakšnega podjetja.

 

Da je jade asica pa tako ni nobenega dvoma.

 

Mamamia

 

mamamia

lonalina  

član od: 9.11.2006

sporočila: 65

6. nov 2007 18:44

Mamamia popolnoma se strinjam s tabo. Edina razlika je v tem, da jaz kadim. lonalina

drejcek  

član od: 11.1.2004

sporočila: 1028

6. nov 2007 19:06

Ker se mi ne brat vsega napisanega: zakon podpiram 100%, ker sem vesel, da ne smrdim kot prekajen pršut iz dimnika, ko grem na kavo s prijatelji. Obenem trdim, da je alkohol še večji in še bolj zlorabljen strup. Vendar, s prepovedmi se ne bo doseglo ničesar, treba bo spremenit mentaliteto. Ampak na TEM pa nihče ne dela ... Pa lep pozdrav vsem skupaj Drejček

ežoj  

član od: 24.2.2006

sporočila: 6302

6. nov 2007 19:23

.......ma  Ognjič pusti jo, sedaj ( verjetno ) bere Verlain-a pa je vsa zasanjana ( če omenim še Boudlair-a in Puškina je moje poznavanje pesnikov izčrpano ).

Pa drugač, Pesnica: zdi se mi, da država gre predaleč. Kako veš kje se bo končalo? A bo naslednji korak prepoved kave, ker pri kuhanju kave se sprošča kofein in gre v zrak in zastruplja vse ki to vohajo  ( to sem si izmislil, država se bo sklicevala na ne vem kakšen inštitut ), alkohol ( etanol ) itak ima nižje vrelišče ( se mi zdi cca 70oC ), torej ga je v zraku točilnic........., kako izgleda napa verjetno sama veš, posebej če večkrat pražiš na olju, in če je toliko olja na napi, a ga ni bilo tudi v zraku, ki ga vdihuješ, ..............kje se bo končalo. Pust pesmi za moment, vzemi v roke Orvella ( knjiga naslova " 1984 " se mi zdi ), takrat ko sem jaz to bral ( pred recimo 40-imi leti )  je to bila znanstvena fantastika, danes pa nič več ( pazi, veliki brat te gleda ).

pa bodi lepo pozdravljena 

ežoj

mamamia  

član od: 9.11.2004

sporočila: 15821

6. nov 2007 19:37

Medve z lonalino bi čisto lepo shajale, kaj pravite?

 

Se mi pa zdi, da ima drejcek še kako prav. Spravili smo se na nekadilce, kaj pa alkohol? Mislim zasvojenost in vse, kar nosi s seboj, ne zmerno pitje, kot nas večina počne. In če smo že pri vplivih: drži, da tudi nekadilci s sedenjem med kasilci pasivno kadimo in nam (lahko) škodi. In smrdimo po dimu, Ampak se vam ne zdi, da ima alkohol veliko več razdiralnega učinka kot cigareti? Pa nisem noben antialkoholik, bog ne daj, rada ga srknem in pri nas doma je pitje dobre pijače vsakdanja reč, ampak nismo alkoholiki, zavedamo se mej. Kaj pa tisti, ki jih prekoračijo? Kaj država naredi zoper alkoholizem in vso posredno škodo, ki jo povzroča prekomerno uživanje, od bolniških, zdravljenja do socilanih stisk v družinah, kjer vladajo alkoholiki?

Dajmo še o tem kakšno reči. Država mislim, mi smo si tako na jasnem. Amapk pri odpravljanju posledic alkoholizma bi bilo malo bolj treba pljunit v roke in se temeljito lotiti posla, ne pa samo z nekim zakonom nekaj predpisat.

 

Uh, sem danes razpoložena na deljenje naukov....(hm, morda kdo doda, zakaj poudarek na danes...)

Grem pit vodo, da ne začnem preveč blebetat....Mamamia

mamamia

Cila  

član od: 5.10.2006

sporočila: 3768

6. nov 2007 21:02

Mamamia, saj je zakon tudi o omejitvi prodaje alkohola - nič točenja do mislim 9. ure zjutraj, nič prodaje mladoletnim osebam (he, he, he, je šel zadnjič moj mož pri najboljšem sosedu na avtomatsko blagajno, pa je začelo piskat, on gleda, gleda, kaj pa sedaj to  in pokliče prodajalca. Ja seveda, mu reče ta, kupili ste pivo in moram preveriti, če ste polnoletni ).  Če bi še pri nas uvedli specialne prodajalne alkohola, tako kot na Švedskem, bi bil  pa spet ogenj v strehah in ljudstvo bi po zgledu Švedov množično romalo na pijanske izlete k sosedom. 

Eh, človeštva  ni mogoče spraviti v red, če samo noče.

 

Cila

tumpika  

član od: 14.3.2006

sporočila: 1324

6. nov 2007 21:33

Samo fprašam: A je že čikpauza? tumpika

kobra 1  

član od: 15.6.2006

sporočila: 1881

7. nov 2007 7:02

Pri nas v službi kadilcev nimamo ( še tisti edini je dal odpoved), tako tudi problema s kadilci ni. Je pa drugi problem  vsako jutro po celem hodniku diši po sveže kuhani  jaz pa "turške" ne prijem. Komu se lahko pritožim, da moram vsako jutro vonjat ta omamni vonj kobra 1

Kyara  

član od: 24.5.2006

sporočila: 2384

7. nov 2007 7:10

Hahahahaha kobra! Pa probaj dati pod nos kako dobro čokolado, ki jo svizec tako lepo zavije....

tumpika, a greve na Čik pavzo? Zdaj de že pasala, ka kava tak fajn diši po pisarni, hahah

 

Kyara

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
malo za hecsijasaja
MOJ vrtrdkapica
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti