Proti kadilski zakon

jade  

član od: 11.11.2004

sporočila: 6303

5. nov 2007 14:24

Jaz ne kadim, nihče domač ne kadi (razen enkrat na pol leta tašča kakšnega prižge zunaj na hitrico in na skrivaj, da tast ne vidi , če pride kakšen kadilec na obisk).

Po lokalih ne hodim več, pa prej, ko sem me cigareti niso motili, ker sem imela dost drugega "dela" kot študirat al je zakajeno al ni .

Tudi, če pride kakšen kadilec na obisk se lahko po mili volji prekajuje zunaj na balkonu ali na dvorišču, pepelnik dobi takoj v roke, da ne bi kakšen čik na tleh ležal.

V službi, če mi ni pasalo bit zraven kadilcev sem šla stran pa ponavadi sem bila kar pri kadilcih, ker so imeli več pametnega za povedat.  

 

jade

alexis  

član od: 30.5.2006

sporočila: 884

5. nov 2007 14:56

Jade, bravo! alexis

matilda  

član od: 16.8.2006

sporočila: 1981

5. nov 2007 16:19

Uff, na tej temi je pa vroče, da se kar kadi matilda

jade  

član od: 11.11.2004

sporočila: 6303

5. nov 2007 16:30

Imam še en fin dogodek na temo kadilcev:

Se peljejo 2 bjondi in ena črnolaska na tečaj k mojstru Goljatu.  Ker so si mimogrede še pogledale in ogledale skoraj pol Slovenije je to trajalo kar nekaj časa. Pa, da ne boste mislili, da so se zgubile, ne, ne, so šle namenoma "okol rit v varžet". Da ne bo kdo mislil, da ne vejo kje je Škofja Loka, ah kje paaa, one so dobro vedele kje je, samo so hotele bit nekaj posebnega in so šle po tadolgi poti.

No zdaj, ko smo to razjasnili lahko nadaljujem. No se one peljejo že ene dobre pol ure (da povem štartale so v LJ) in črnolaska prav previdno vpraša eno bjondo, če jo kaj moti, če prižgeta tadruga bjonda in črnolaska cigaret. Ma seveda se bjonda takoj strinja, ker jo itak ne moti, pa tud mal jo je bilo strah, da si mislite onedve, k... jo gleda saj se v mojem avtu vozi pa naj gre peš, če ji kaj ne paše. Glede na to, da so bile nekje izven civilizacije je bila kar lepo modro tiho. No seveda v sekundi so se prižgali cigareti in glej ga zlomka zgleda, da je takoj vplival dim na njihove možgane, takoj so poštudirale kje se pride do Škofje Loke.

In najdejo one Škofjo Loko in vse važne parkirajo pred lepo hišo, piše gor Goljat, same sebi se hvalijo kolk so pametne, pa še 3 minute časa imajo preden se začne. In ne samo to, zgleda, da so med taprvimi, ker pred hišo sta parkirana samo 2 avtomobila, sigurno so se drugi zgubili pa še iščejo.  Seveda še preden grejo not kadilki morata še enega prižgat, mimogrede iščejo vrata kje se pride na tečaj. Ker je ene par vrat pokličejo še eno udeleženko tečaja katera vrata so prava. Ona se prostovoljno javi, da jim pride ven pomahat.

Une tri iz začetka zgodbe čakajo, gledajo, nikjer nobenga. Pride ven ena teta in praša punce, če kaj iščejo. One tri pametno, ne ne gospa saj smo že našle samo ne vemo katera vrata so taprava. Pa praša gospa, če so prišle na tečaj, ja seveda smo rečejo ponosno, no pa jim dobra gospa pove, da ni tukaj tečajev ampak eno naselje nazaj.

Pa ne okol govort, da so se tiste tri že tam mim peljale, ene dvakrat po moje par minut nazaj. V tistem zvoni mobitel, kje ste punce jaz maham nikjer nobenga. Se spokajo po hitrem postopku une tri, ker zdaj že zamujajo 5 minut, cigati se ugasujejo, v avto in gasa.

Komaj najdejo zaželjeno lokacijo, odrešiteljica maha zunaj, da se je skor prehladila. Parkirajo in v momentu se prižgejo spet cigareti. Madona so spretne te dve kadilke.

In že letijo not na tečaj.

Vmes še enkrat izgineta uni dve, kao na zrak, jaz jih sumim, da so šle še enega prižgat.

Da so potem, ko so šle domov še enega prižgale, vam pa ne povem, ker sem vam itak že preveč povedala. Pa tudi to vam ne povem, da so bile vse rjave okol ust od čokolade...

Zdaj katere dve sta tisti bjondi vam ne povem pa, če se razpočite od firbca, za črnolasko vam lahko povem, ker jo itak ne pozanate, ampak tud ne bom, ker sem žleht .

Sicer tole zgoraj napisano lahko mirno preskočite, ker nima veze s protikadilskim zakonom.

 

jade Sporočilo je spremenil(a) jade dne 05. nov 2007 16:35:37

proxima  

član od: 21.10.2003

sporočila: 2514

5. nov 2007 16:41

Kako sem se pa zdajle do solz nakrohotala...:)))))))))))))

kalcicl  

član od: 10.7.2005

sporočila: 435

5. nov 2007 16:45

Tudi mene dim osebno tolk ne moti(čeprav sem nekadilka),kot me moti ,če slučajno vidim v avtu kadit nekoga ,ki ima od zadaj otroka.Moti me tudi,da nekateri kadijo v istem prostoru kot so otroci.Poznam par,ki mirne duše kadi poleg svoje triletne hčere,ki je poleg vsega še težak astmatik(na pumpici).Tako neodgovorno početje pa me kar "pogreje". Drugače pa sem mnenja,da je tale protikadilski zakon kar malce prehud.Strinjam se za prepoved kajenja v bolnišncah,zdrav domovih,šolah,vrtcih,pisarnah....medtem ko v kafičih......no ja tam pa bi jaz dovolila.Konec koncev me nihče ne sili,da grem na kavo tja kjer se kadi. Takšno je vsaj moje mnenje. LP kalcicl

mamka  

član od: 10.7.2006

sporočila: 434

5. nov 2007 18:20

   Kot strpna nekadilka lahko napišem, da me kajenje v lokalih ni nikoli preveč potrlo.

    Ubogi kadilci. Res so prikrajšani za svoje dime, in ubogi nekadilci, oni so neprikrajšani za svež zrak.

Zakonodajalec je rekel, da se na javnih mestih ne kadi, zato se je treba tega držat. Namen zakona?  Zagotovitev svežega zraka?

Prepoved me ne moti in to tudi ni razlog zaradi katerega bi zdaj več hodila v lokale (če pa mam kulinariko). Tudi prej me kajenje ni motilo, ko zakona še ni bilo, ker sem lahko odšla s kraja dogajanja po mili volji. Sem pa hvaležna, da mi na delovnem mestu ni bilo treba nikoli kazati nekadilske moči.

Bolj me skrbi kajenje na nejavnih krajih. Denimo v družinah.

Osebno menim, da so otrokove pravice in pravice šibkejših, ki s kadilci živijo, še vedno grobo kršene. 

Hočem reči, da so še skupine, ki bi potrebovale zakonsko prepoved.

 V poštev bi prišla zdrava pamet, bojim pa se, da je ta že zdavnaj odšla na lepše.

 

 

   

 

 

 

 

mamka

Veri  

član od: 21.10.2004

sporočila: 4272

5. nov 2007 18:21

hehe, jade, ima vezo z nekadilskim zakonom, ker tako uvidevnih kadilcev, kot sta tisti dve tvoji kadilki, zlepa ne najdeš! Nazaj so dekleta našla iz prve (verjetno zato, ker je bila ena nekadilka zraven;) ampak pazite, punci nista prižgali v SVOJEM avtu, samo zato, ker so imeli eno astmatičarko sabo! Kapo dol! Veri

menci  

član od: 26.2.2006

sporočila: 84

5. nov 2007 19:14

Pa še jaz, samo na kratko. Uživam v nezakajenem lokalu, nimam pa nič proti tistim lastnikom lokalov, ki si uredijo privat sobe, kamor gostje odnesejo svojo kavo, pivo ali ta kratkega, da bojo lahko zraven prižgali še cigareto. Ker v tisto sobo mene ne bo. menci

ežoj  

član od: 24.2.2006

sporočila: 6302

5. nov 2007 19:57

jade,, imam v očeh,. ežoj

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
MOJ vrtrdkapica
Kaj danes za zajtrkjohana
malo za hecNikita
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti