Kljub temu pa je bila zame hujša izkušnja s smrtjo tista, pri kateri je smrt samo "mimoišla" in se je vse srečno končalo. V prometni nesreči je bil nekaj časa nezavesten moj ljubi, ni se ga videlo, v čisto zdručkanem avtu... Nisem si mogla predstavljat, da bi tam lahko kdo preživel, klicala sem ga 4x, on pa se 3x ni oglasil. Takrat so moji možgani, ki me še nikoli prej niso pustili na cedilu, popolnoma zablokirali: ponavaljali so samo eno misel "to se ne dogaja! to ni res, to ni res!" in sploh niso pustili ničesar drugega blizu! Lahko sem sicer zlezla iz avta z zlomljeno stegnjenico, povedala ljudem, koliko ljudi je še v avtu, vse, ampak moji možgani so se čisto zarotili proti meni!
Vedela sem, da ga imam zelooo rada, ni se mi pa niti sanjalo, da tooooolikooooo!!! No, potem se je prismejal ven s prebito ustnico, živ in zdrav, sicer s pretresom možgan, ampak sicer ok:) Nobenih posledic:):):) Nikomur ni bilo jasno, zakaj se mi pol leta na berglah ni zdelo tako hudo, hehe:) Mela sem jih sicer poln kufer, ampak se mi je zdelo več kot fer - sem se zmenila, da imam lahko vse polomljeno, samo da je živ:)
Se pa zato še danes malo bolj bojim, ko kam dalje gre z avtom ali letalom, to je kar zoprno takrat, vendar ima pa tudi dobro stran, da se zato ostali čas bolj trudiva, da se imava fino skup. Vedno sem bila bolj borec in vedno sem videla nek način, kako it dalje, karkoli se mi je že zgodilo. Ko pa sem po tem dogodku razmišljala o tem, kaj bi naredila, če bi se mu kaj zgodilo, pa ne samo, da nisem videla nobene poti, ampak sem ugotovila, da je niti ne bi hotela najti... Takrat si nisem predstavljala, da bi sploh želela karkoli probavat živet naprej, no, zdaj ko imava pa punčko, pa seveda bi - zaradi nje, ampak vem, da ga pa zadavim, če ga dobim na onem svetu;), če bi mi to naredil. NO, on itak pravi, da se nimam kaj bat zanj, ker kopriva ne pozebe:) (se pa malo hitro polomi ta moja kopriva;)
Moje smrti me ni strah, nikoli me ni bilo, pa me je parkrat kar lepo povohala, ampak očitno ne dišim preveč dobro;) No, to pomanjkanje straha tudi ni vedno dobro, ker lahko včasih zato preveč tvegaš... En primer: ko je umrla ta babi, me je tako zelo firbec matral, kam je šla in kaj je z njo, da sem hotela it pogledat - odšraufala sem žarnico in porinila prste v navoj, saj so mi starši lepo razložili, da te to lahko ubije. No, mami je prehitro vstopila, kasneje sem še enkrat probala in me je streslo, ubilo pa ne, potem pa nisem več probavala, ker sem si rekla, da bom to itak še zvedela, kako bi bilo v tem življenju pa ne, če to naredim...Samomor kot način reševanja problemov, pa se mi je vedno zdel zelo strahopeten. Ubit se je bilo za moje pojme vedno lahko, ker je kot skočit iz visokega, samo odnat se moraš - borit se je pa težje - in nikoli nisem marala stopat po lažji poti;) Zato pa me mate še danes tu, hehe;)
Ko so se pa zdravniki kdaj bali zame, ko sem mela kake hujše napade, pa se sploh nisem obremenjevala s tem. Vedno sem vedela, da se bom zlizala, sploh jih nisem jemala resno, se mi zdi... Včasih se mi je zdelo prav hecno, kaj paničarijo okoli, ko je pa itak jasno, da mi nič ne bo:)
Tak da, dragička, se nimaš kaj bat zame, moje razmišljanje o smrti postavljeno nekam daleč v prihodnost. Rada mam samo stvari pošlihtane za nujne primere, da vem, kaj bi naredila oz. da vem, da bo za moje ljube poskrbljeno, da se jim ne bo treba v vsej tisti žalosti še s kakimi traparijami ukvarjat (beri: birokracija, pogrebi, delitev premoženja, kupovanje flašk za tamalo, ki jih zdaj ne rabi - pač za nujne primere je za vse to poskrbljeno...)
Tako bi pač tudi za moje truplo rada, da ga porabijo, kar je uporabnega (ker vem, kako grozno je bilo moji "tadrugi" babici čakat v bolnici na "material", kot rečejo zdravniki - ko dobesedno čakaš, da se nek dovolj mlad človek ponesreči, tak, ki ti bo dovolil uporabit njegove organe...) veverica, jaz nosim sabo tisto kartico, da sem darovalec, kaj to zdaj ni več dovolj???
Pogreb pa bi rada imela zabaven, rada bi, da igra vesel in divji rock, pepel bi najrajši, da stresejo v morje, ker je pač to moj "dom", ampak če majo pa preveč dela oz. papirologije s tem, potem pa lahko tudi kam drugam. Govorov ne maram, lahko si govorijo anekdote. Če kdo pripelje župnika, sem jim pa obljubila, da pridem dol kot zli duh in jih vse nahrulim;) Ker pogreb naj bo za tiste, ki so me meli najrajši in te bi župnik samo motil (da ne govorim o tem, da sigurno ne bi pustil, da igra "Born to be wild")... Pa če hočejo met mene v spominu, res nima kaj župnik tam iskat, saj me noben ni poznal...
Veri