Kako doživljamo in pojmujemo smrt
Kar nekaj časa sem se bojevala s to temo na kulinariki. Izogibala sem se jo, ker sem vedela, da me bo sesulo. Zame je smrt nekaj tako groznega.... Ko sem imela 10 let mi je umrla stara mama, s katero smo živeli skupaj. Za mojo mami je bil to tak šok, da ni za opisat. Bila je edinka in v njeni mladosti ji je umrl oče, tako da sta z mamo živeli sami. Navezani sta bili ena na drugo. Po mamini smrti smo ostali sami, mami, brat in jaz. Verjetno mi je ta strah pred smrtjo ostal od takrat, saj je izgubo mami zelo težko prebolevala. In še sedaj, ko je od takrat minilo že blizu 30 let še ni čisto prebolela. Vsako obletnico in r. dan je huda drama.
Kasneje, približno 10 let nazaj pa je kar na enkrat umrl še družinski prijatelj. Še en tak šok, ko kar ne moreš verjeti. Zdi se mi, da če človek umre zato ker je bolan, da je to lažje za nas, da se nekako poslovimo. Če je pa smrt kar nenadna, se pa ne posloviš in si ne poveš kar bi si želel. Ko je ta prijatelj umrl, sem kakšen mesec kasneje to storila kar na njegovem grobu. Nikogar ni bilo v bližini in jaz sem kar tam povedala, kar mu prej nisem, poslovila sva se.
Sama ne maram pokopališč. Ne hodim 1. novembra na grobove. Grem pa takrat, ko čutim potrebo, da se pribižam izgubljenim, takrat, ko imam kakšno krizo. Tudi jokam na grobu, pomaga mi, pa me vsi čudno gledajo, a jaz se bolje počutim.
Samo bog ne daj, da bi mi kdo od najbližjih "pobegnil".
To s smrtjo in izgubo moram še malo preštudirati, kako se lažje sprijazniti. Pa mi kar ne gre.
Najbolj grozna pa se mi zdi izguba otroka. Majhnega. Ne vem, kako straši to prebrodijo. Za takšne stvari se pa res vprašam, ali Bog obstaja?
Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
Izpostavljeno

Forumi (vroče teme)
| Kaj jutri za kosilo? | NENA58 |
| MOJ vrt | rimljanka |
| malo za hec | Nikita2 |
| Kaj danes za zajtrk | johana |
| Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |
Video recepti

Caprese solata s popečenimi svaljki

Poletni svaljki z dimljenim lososom