Kako doživljamo in pojmujemo smrt
Tudi jaz sem kar solzna ko vas prebiram.
Ko sem bila stara 17 let mi je umrl dedek po mamini strani. Bil je operiran za rakom, potem kao ozdravljen na koncu ga je zvilo v enem tednu. Vikend pred smrtjo se je še v avtu vozil do trgovine in gostilne.
Letos pa je minilo 5 let kar je umrl dedek po očitovi strani. Tudi zelo na hitro. Zjutraj je še krave fotral (tisto poletje smo praznovali 90 letnico), potem pa ni mogel več dihat, pa ga je rešilec odpeljal. Sobota, nedelja, kritična, potem je šlo na bolje. Zdravnik je rekel, da če dočaka četrtek, bo preživel a ob dveh popoldne smrt. Pljuča je zalila voda. kri v briljantnem stanju....Njegova žena, moja babica ima sedaj 90 let. kri odlična, srce močno...tako da se tolažim ob njej, mi je kot mama. Vse praznike sem pri njej in tudi večino dopusta. Vedno si pravim, ko nje ne bo bom lahko flankirala okoli, dokler je pa ona...pa izkoristim priliko, da sem ob njej...
Lp Saša
Mir in dobro!
Včasih je prav, da stemni se nebo da se navadimo sonce ljubiti.
Uživajmo v trenutkih sedaj, ko so ljubljene osebe še žive....ne potem ko bodo 2m pod zemljo..
Lp Saša
Mir in dobro!Oče nas je zapustil po dolgotrajni bolezni, ki ga je izčrpavala, ga vedno znova vodila v bolnišnice in v eni izmed njih je tudi umrl - par ur potem, ko smo ga še zadnjič obiskali - tisti dan je napolnil 62 let.
To je bila prva smrt človeka, ki sem ga imela rada in vendar sem njegovo smrt sprejela dost razumsko, zavedajoč se, da se je pravzaprav rešil - bilo pa mi je neskončno hudo zaradi tega, ker nas ni bilo ob njem, ko je odhajal. In spomnim se tudi tega, kako sem ga hotela pobožat, ko je v krsti ležal v posebni sobi bloka, v katerem smo živeli in je bila pač namenjena tudi takim dogodkom - bila sem z roko že povsem blizu obraza in nisem mogla....
Potem sta čez sedem let v istem letu umrli moja mami in njena mama - moja babica. Slednja je umrla prva in po pravici povem, da kakšne posebne žalosti nisem občutila, saj si nisva bili posebej blizu, pa tudi z ostalimi ni bila v dobrih odnosih - z leti je postajala čedalje bolj čudaška, stalno je nekaj zahtevala in nobene stvari niti pomoči ni spoštovala in cenila.
Potem pa je kot strela z jasnega prišla mamina smrt. Spominjam se, da sva bila z možem pri njej na obisku - šla sva ji voščit 58. rojstni dan, ki ga je imela naslednji dan - dočakala ga je v bolnišnici, kjer je še isti dan umrla. Nisem mogla dojeti - še prejšnji večer je bila izredno dobro razpoložena, polna veselja in načrtov - ko sva odhajala, naju je pospremila in dejala: pazita na otroka........
Izredno rada je imela najina fantka in onadva sta bila dobesedno zaljubljena vanjo ...
Izdalo jo je srce, ki je bilo vedno polno ljubezni - samo šestnajst let je imela, ko je rodila prvega sina, pokopala je tri otroke in s petimi se je več ali manj sama prebijala skozi življenje....
Tudi ona je odšla sama, ugasnila je v soju bolniških luči, obdana s tujimi ljudmi......mi smo jo smeli samo pogledat ...
Letos sem se četrtič srečala s smrtjo v družini - umrl je tast, s katerim sva bila kar prijatla, dobro sva se razumela - bil je tudi velik prijatelj mojih fantov, sploh z mlajšim sta se dobro ujela - in ob tem dogodku me je izjemno pretresel trenutek, ko se je naš fant šel še zadnjič poslovit od svojega "ata" - ne najdem besed, s katerimi bi opisala to slovo...vrtinec žalosti, ljubezni in nemoči ...
In ja, mamamia, tudi jaz ne maram vseh tistih odvečnih ceremonij...
rrr
Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
Izpostavljeno

Forumi (vroče teme)
| Kaj jutri za kosilo? | NENA58 |
| MOJ vrt | rimljanka |
| malo za hec | Nikita2 |
| Kaj danes za zajtrk | johana |
| Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |
Video recepti

Marmorni sladoledni sendviči

Suši z zelenjavnimi polpeti