Danes: raztresene paprike, krompirjev pire, solata
breskva
Svedri s parmezanovo kremo
Danes: raztresene paprike, krompirjev pire, solata
breskva@miška: ma miška, ( kot je pirnica sama povedala ), je razložila bolj na skrivaj ( šepetala mi na uho), pa očitno nisem nekaj dobro slišal.
![]()
@brando: saj to ni moja ideja, večkrat se med jedilniki tukaj vidi: krpice in dušeno zelje. Krpice so ponavadi doma narejene, moje je uporaba industrijskih testenin. Šnicla nikoli nimam ob tej kombinaciji, takrat imam brezmesni dan.
Če pripravljaš: jaz imam rad zelje malo bolj podušeno ( da začne rjavet ) mora pa bit veliko popra ( pa tudi se mi zdi, da mora bit dokaj mastno ).
@irena: lepe slike ( kot ponavadi pri tebi ) , posebej se mi dopade rizi bizi, ko riž ni pocast, prepričan sem, da je tudi dober.
ežoj
prekajena krača (se privajamo počasi na velko noč) in krompirjeva solata
BalenkaMBrando, zeljne krpice so ena krasna jed. Sem jo spoznala tu, na kulinariki. Jaz na zelo veliko čebule pražim zelje, pa zalijem z vodo. Ko je napol kuhano, dodam kar notri testenine (seveda, domače) in skuham do konca. Se mi je zdela čudna kombinacija, dokler nisem poskusila. Pa je zelo dobro.
Jaz bom danes pripravljala nekaj iz rumene buče, verjetno pečeno. Sem jo včeraj dobila v dar, pa moram izkoristiti. Rezine bom najprej malo marinirala, potem pa popekla, pa malo pora poleg podušila. Morda bom zraven naredila polento s sušenimi paradižniki, si jo že dolgo želim. Pa bom dva dni preskrbljena, ker polente pa ne morem skuhati samo za en krožnik. Drugi jedci pa niso ravno navdušeni nad njo.
pirnica
Sporočilo je spremenil(a) pirnica dne 19. 2013 11:21
Pirnica: JA, JA krpice z zeljem so NJAAAAAAM
in moja omiljena hrana otroštva. Pa ne pozabi kumine!!! Ampak tu me je presenetilo, ker niso bile krpice ampak široki rezanci in gor naloženo zelje. Veliko bolj všečno in privlačno za oko
. Pa še nekaj, a ne, Pirnica, da je takšen obrok zdrav in nasiten![]()
!! Zraven dodamo še skledo solate pa smo
.
ežoj: Res je. Krpice tako ali drugače, a kot že rečeno, vaša verzija mi je pa RES RES ZMAGOVALNA. Kako malo nam je potrebno v življenju, da smo lahko zadovoljni in veseli kot največji miljonar. A ni res? SUPER.
Se pa strinjam. Kakor vi, tudi sam obožujem FAAAAJN zadinstano, da je TEMNO RJAVO in obvezno dosti POPRA. Sem ljubitelj pekočega. Hvala za povedano in super da obstaja tudi pri vas brezmesni dan![]()
P.S: Irena, tako kakor gospod EŽOJ, se tudi jaz pridružujem mnenju glede riža. Poglejte pod galerijo, pa boste videli komentar na vašo sliko. Že sam izgled...ahh, grem raje vzet tableto za železo pol pa kuhat, ker imam še opravke v bolnici in se mi po pregledih res ne da kuhat.
Včeraj:
Baščaršija ob družbi dveh
. No, se popravim. Smo bile kar TRI
. Sam itak zaležem za še kakšno več kot le eno. Tetka sploh ni prišla do besede, ko sem toliko imel povedat o pregledu pljuč ter o pohvalah za oddelek PULMOLOGIJE.
Čvekali in čvekali. Sneg je postal dež. Dež je prenehal....
- Prebranec z sudžukico (uff uff. Zmogel sem pol prebranca, pol klobase in par koščkov lepinje. To pa taaaako nasiti, da je joj. In prav je tako. Dobra, zapečena, pikantna in nasitna hrana našega Balkana. Jo večkrat naredim doma.)
- Topla sveža hrustljava 1/2 lepinje
- Kozarec
- 1 baklava za 3 glasne "klepetulje"
Moja današnja verzija oz. kosilo:
- Ostanek žgenkov z grahecom
- Integralni miny polžki (meni naaaaaaajljubši
)
- Tinstano zelje
- Kuhana cvetača/brokoli
- Manjši košček puranjih prsi s peteršiljem (ostanek od nedelje)
- Skleda "IZ VSEH VETROV"
Jutri:
- Brokoli juhica iz baze + dodatek cvetačnih glavic
- Prebranac z sudžukico (1/2 nisem bil zmožen pohrustat včeraj. So mi dali za zraven, čeprav to ne delajo, ker nimajo posodic. A ker vedno pridem z nasmehom in hvalim...Kolikor daš, toliko dobiš
)
- 1/2 hrustljave lepinje
- Velika skleda "IZ VSEH VETROV"
Kakšne krasne slike, dobro, da nisem preveč lačna. Danes bom pa vseeno posebej pohvalila Pirnico in njene srčke.![]()
![]()
TOREK:
Pečeno puranje stegno (podlivano z belim vinom), grah in soja v omaki, domači široki rezanci; rdeča pesa s česnom in bučnim oljem:

Pozdravček!
Pozdravljeni,
sem čisto 'frišna' na kulinariki - no recepte že dolgo iščem in testiram, zdaj sem se pa končno tudi vpisala.
Torej, danes za kosilo:
pomfri in na maslu ter čebuli dušena cvetača, za sladico pa chocolate chip muffin medvedki.
Za jutri še zbiram ideje, diši mi špinača in pire krompir :)
Lep pozdrav!
illeannaLepo si se predstavila in fino, da si postala članica, več nas je, lepše je!![]()
![]()
![]()
Pri nama pa gobova mineštra.
Evo, tako da včerajšnja večerja bo očitno še danes za večerjo.
Za jutri pa bom popoldne skuhala kmečko repo.
irena66Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
| Kaj jutri za kosilo? | NENA58 |
| malo za hec | johana |
| MOJ vrt | rimljanka |
| Kaj danes za zajtrk | johana |
| Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |

Svedri s parmezanovo kremo

Princeske