Nedelja...polentin narastek z zelenjavo in puranom..Motovilec v solati...sladkali smo se z tačkami in trojanski krofi...
lp goga
Nedelja...polentin narastek z zelenjavo in puranom..Motovilec v solati...sladkali smo se z tačkami in trojanski krofi...
lp goga
Po poznem zajtrku pozno kosilo: krompir s čebulo v solati in bučkini polpeti.
abyZeljna juha in mesana solata. Za sladico pa kokosovi in cimetovi piskoti
Danes na obisku pri mojih starših : goveja juha, riž in skutni štruklji, polnjena bedra, mešana solata in spekla sem na hitro jabolčno torto s smetano.
tanjajgoveja juha z rezanci in korenčkom,
pražen krompir in mlinci,
kraljevska zelenjava, hren,
pečen piščanec, kotleti po gabrsko, govedina iz juhe,
mešana solata,
breskov kompot
Balenka
Danes: pečen piščanec, kruhovi cmoki z gobovo omako, solata, kvašeni roglički
breskvaDanes preiskusila novo omako za piščančji file, sirova- zeloooo
. In kifelčki, dušen korenček in brokoli.
Jutri kremna korenčkova juha in krompirjevi cmoki z slivo.
Lp
ursiii| ežoj je napisal/a: |
Danes pri meni: ah, riba pač, evo, obljubim, da vsaj dva ali tri dni, ne bom jedel ribe. sladica je pa čista polomija: testo je sicer krompirjevo, niso krpice ampak njoki, pa omaka ni marelična ampak breskova. *ebiga, kaj čem, se zgodi ( bilo je pa vseen dober ). Unga vina v kartonski buteljki pa nikjer ne dobim!
|
| mišzmoke je napisal/a: |
Danes: o nedolžnosti ne duha, ne sluha
Še sreča, da sem ob nabiranju imela sendvič s salamo, psi so že na položaju lp mzm |
PRELEPO IN PERFEKTNO. Pa spet ne morem mimo teh skledic!! Lepe za zjokat. Kar kurja koža, saj pri meni hrana in sama prezentacija pomenita največ. Kje bi se lahko dobile, draga MZM!!!
(P.S: Pa ne PS kot PES ali PS kot "KONJSKE MOČI"
. Sem presenečen in vesel ugotovil vašo preizkušanje in pripravo vedno drugačnih jabolčnih pit iz baze
. Super se mi to zdi. Sprva sem vedno prisegal na tiste recepte z naj ocenami, a na koncu sem vedno našel vedno kakšno novo skrivnost in sestavino in tudi sam rad zacumpram vedno drugače. Življenje je prekratko, da bi se na eno stvar zasidrali. Drži? SUPER in hvala, da vidim da je to to, kar da predvsem izkušnje in zmožnost kombiniranja. Tako se postane CHEF!)![]()
NEDELJA:
Nič ni bilo iz vampov![]()
. Ahh, saj bodo na mizi. Še ta teden. Zakaj? V soboto ob gledanju GONE WITH THE WIND ter dremanju, me preseneti pozno ponoči (20.30
) klic drage maman, da gospod "major v penziji" sprašuje če me pobereta in gremo na Tinje.
Eto, takšne ponudbe se baje ne zavrne. Jaz sem jo, saj nisem hotel motit obiska drage TETE iz Lj, njihovega klepeta ter kavic. A sem bil kar hitro skomandiran od maman in same tetke, da naj privlečem svojo rit na Tinje, da bom vsaj kaj jedel in da me bodo imele pod kontrolo in me POREDILE.![]()
![]()
Tote naše ženske
.
Ker je tetka prišla smučat na Roglo in ker jo MI gostimo in jo razvajamo (ona mene vedno znova, ko grem na terapijo v Lj) mi je še prinesla "malenkostno" darilce (po njeno). JEEEE. PONOSEN LASTNIK ČISTO NOVEGA 650W PALIČNEGA MEŠALNIKA o katerem sanjam že kakšno leto. Hjaaa, dokler imaš prijazno in srčno staro gospo za sosedo od katere se učiš tako kuhanja kot sposojaš palični mešalnik s novega ne omisliš. Čeprav se vedno zakleješ, da sedaj pa JE RES ŽE ČAS, da si ga kupim...
- Pasirana gosta zelenjavna juha z ogromno popra in peteršilja (nismo pasirali z mojim novim)
- Zelenjavna pit iz vlečenega testa
- Puranja prsa z gobovo omako
- skleda mešane solate; ze mene in tetko kot gosta posebej dodan meni takoooo ljub MOTOVILEC (seveda rukola ostaja poleg motovilca meni naj naj soljat)
- Za piko na I, pa sem svojo družino pogostil z včeraj pečenimi INGVER-MAK ovseno rženimi keksi in MARMELADNIMI krhkimi žepki.
Pohvale so ponovno letele. Ali lahko
?
Vedno ko potegnem zadeve iz pečice in nato probam je vedno vse, zelo zelo ![]()
DANES:
Tota naša MAMAMIA. Jejžeš. Danes TETKA vabi na kosilo in seveda se je po priporočilu in pohvalah moje maman odločila da gremo ( očitno sem prav izbral za 8.marec) v Baščaršija![]()
---Kdor išče cilj, bo ostal prazen, ko ga bo dosegel, kdor pa najde pot, bo cilj vedno nosil s seboj. (Dragi Nejček Z.)---
No, pa da vidimo kolko kulinaricark bo danes za kosilo v bascarsiju:)
Pri nas ba danes kremna juha iz zelene in pa bucni polpeti z nekaj krompirkcov. Pa solata.
Sladice so se ukinjene. Ne mores jest sladic in sanjat o poletju, morju...ne gre skupaj, ko se pogledas v ogledalo. Ali obleces hlace itd. Ne gre, sploh ne gre.
Schnugg
Pri nas danes piščančji paprikaš, njoki ter kitajsko zelje v solati. Sladica pa bo v soboto - sem včeraj v dar dobila vatikanski kruh.
JJKulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
| Kaj jutri za kosilo? | NENA58 |
| malo za hec | johana |
| MOJ vrt | rimljanka |
| Kaj danes za zajtrk | johana |
| Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |

Jabolčne rožice

Brownie z marelicami