angie.orhideja: Uff, kako lepo in fino, da še nekdo da nekaj na takšno nostalgično, okusno, preprosto kosilo
!!! TOPS!! Ideja vzeta na znanje. Koruzne si tudi kdaj naredite? Poleti s kislim domačim mlekom, ali pa kakšnimi drugimi mlekeci (mandljevo,sojino,riževo...)
Vprašanje pa se glasi, ali si vmešala med ajdove žgance umešan jajček? Tak fino zapečen, da se je kar topil v ustih? Vsaj izgleda tako 
msegov: PRESNETO! Z šibo vas bom. Takšne dobrote bi se moralo prepovedat
gogad: Opala. Še ena super ideja in čisto pozabljena v mojem starem hard disku na vrhu oči
Ko sem ravno tako tuhtal in pisal po strani za MONTIGNAC prehrano (se še iščem. Težko je, ko začneš po dveh letih ponovno jesti večerjo
) , ste mi sedaj olajšali izbiro za današnjo večerjo. Definitivno, kot ljubitelj fižola ter zelja to naredim. Zraven pa 1/2 hrenovke. Hvala lepaaaa

Včeraj:
1. Polnozrnati žličniki, kuhani na zob. Sem bolj ljubitelj trših, saj se dajo tako lepo jest z vilico in nožem
ter uporabit za pomazanje krožnika
2. Odpadla govedina iz svinjskih kosti. JA, DEJANSKO ODPADLA, ker je MAMAN tako dolgo kuhala, da je mesek rekel, da gre po svoje, kousti pa po svoje. Nevertheless, je ravno takšna meni po godu. NJAAAAAAAAAM NOM NOM
3. Popražena zelenjava na olivcu,čebuli ter česnu (grah,fižol,koruza,šampinjoni, bučke,cvetača,brokoli..)
4. Žlica gorčice in hrena. Ja kaj pa je govedina brez hrena!!!
Maman in Papi pa sta imela kislo juho z govedino ter obiranje kosti (v kolikor se je še kakšen kos meseka upiral, da bi odplaval)
Danes:
1. Integralni rižek z grahecom, korenčkom in čebuliko, ter dodanimi zelišči--> pehtran,bazilika in peteršilj.
2. Popraženo zelje na čebulj z dodatkom mlete hude paprike. (ahhh. njaaaam)
3. Ostanek smetanove kisle repe s fižolom (v posebni skledici. Kot priloga/solata)
4. Podušen brokoli/cvetača/zelena/korenje/čebula/šampijoni...
5. Sveže narezana bučkica, malo zelene sveže paprike ter 1 veliki sveži šampinjon (jooooj, je to dobro. Čeprav še ni iz družinskega vrta in čeprav ni še sezona teh povrtnin pri vas, so vseeno takooo okusne. Paradižnik, jagode in podobne zadeve se lahko skrijejo. Šampinjoni pa so res polni okusa, bučke počijo kot se šika, paprika pa je praaav fino sočna
)
5. Vse to sem namakal v velik kup gorčice
Po rahli solatni večerji sledi skledica FRANKIČKE z riževim mlekom ter preizkušnja danes pečenih domačih prijateljev in čoko/kokos/solni cvet cukijev .
Opa, zanimivo! Danes v znamenju riža
. Mogoče bi moral narediti še rižev narastek ali pa domače riževe ploščice
?
---Kdor išče cilj, bo ostal prazen, ko ga bo dosegel, kdor pa najde pot, bo cilj vedno nosil s seboj. (Dragi Nejček Z.)---
Sporočilo je spremenil(a) MBrando dne 03. 2013 13:03