Kaj jutri za kosilo?

tema je zalepljena

Danes: reciklaža včerajšnje prate

skleda radiča, teran 

lp

(bilo je včeraj, ne danes )

mzm

Včeraj: goveja juha z rezanci, mešana solata (stročji fižol, paradižnik, kumare), pražen krompir, piščančji zrezki v omaki

Danes: zelenjavna juha, ravioli v omaki, berivka

Jutri: segedin golaž

Sreda: juha, piščančja jetrca v omaki, pire krompir, solata

ČetrteK: repa, fižol, krvavice

matejaoz

V soboto nismo nič kuhali, ker smo bili na praznovanju rojstnega dne. Tam smo jedli pečene šampinjone s sirom, tatarski biftek, pršut in druge dobrote ob domačemu pirinemu želejem. Pa

Včeraj smo pristavili  juho, a je bila po kidanju lakota prehuda, zato smo odšli po hrano v kitajsko restavracijo ( s porom na vroči plošči, hrustljavi ,  mongolska govedina  ). Po popoldanskem kidanju se je spet zgodaj pojavila lakota in sledila je goveja juha z rezanci. Pa vroč čaj. Zvečer pa sveže pečen  in hrenovke.

Danes pa bo goveja juha z rezanci, pražen  dunajski, mešana solata , zelena) in rdeča pesa. Za sladico pa mogoče jabolčni zavitek.

Slikic pa ne morem poslati.

Kjer je volja, tam je pot. Trixi

PONEDELJEK:

Ohrovt čorbicas suhimi rebri; šmorn:

Pozdravček!

Ne morš verjet Brando, ampak nekateri te beremo. Kje pa si pobrav imena za mamo in očeta?

Današnje kosilo še ni priprravljeno, sicer pa tipično ponedeljkovo ostankarsko. Goveja juha s kroglicami, tenstan krompir, govedina iz juhe, mešana solata- zlje in zelena.

No buhtlji so pa že pečeni.

Me je pa včer tud ful matrala tista jabolčna torta, ampak nisem imela smetane. Bo drugič na vrsti.

Sem potem popoldne posladkala pri stari mami z štrudlom z jabolki in orehi.

katti

VČERAJ:

1. Polnozrnati svedrčki
2. tinstano, rahlo zažgano zelje na ogromno čebule in kumine
3. Podušena mešana zelenjava; cvetača, brokoli, korenje, zelena, por, šampinjoni, koruza, čebula, rdeči fižol,peteršilj,šnitlauh
4. Mešana BOŽAAANSKA solata---> glavnata zelena, paradižnik, fižol, bučka, kumara, sveže zelje, sezam in SEVEDA jabolčni kis PATRA AŠIČA. Obožujem kis + od vseh kisov je jabolčni THE most zdrav :>
+ velika žlica gorčice!!! Brez nje ne morem :>>

A bo za angelčke, ali samo za prince?

DANES:

1.Gosta zelenjavna ŽLICA STOJI mineštra z PZ svedrčki-al dente (ja, celo testenineke sem začel papat. Sicer količinsko za ptičke, ampak vsak štart je zahteven. Počasi na poti ozdravitve) ; cvetača, brokoli, por, grahec,rdeča/zelena paprika, šampinjoni, čebula, česen, koruza, rdeči fRžol in bučka
2. Mešana soljat z glavnato solato, paradižnikom, rdečo papriko, fRžolom, svežim zeljem. Hjoooo, kot zeko sem užival v tistih nežnih listih. Res se lahko sam sebi smejim ko izginjajo tisti veliki listi v mojih ustih

katti: mešanje Italije in Francije...moje pokojne none iz Primorske in še česa. Sila simpatično se mi zdita izraza MAMAN in PAPI. Oba2 pa imata rada, da ju tako kličem. A se ti zdi nespoštljivo?

---Kdor išče cilj, bo ostal prazen, ko ga bo dosegel, kdor pa najde pot, bo cilj vedno nosil s seboj. (Dragi Nejček Z.)---

včerajšnja ponovitev - juha, matevž, kislo zelje

majaos

Pri nas goveja juha z rezanci (ostanek od včeraj), dušeno kislo zelje, pečenice.

msegov

Pri nas danes zeljne krpice, radič z jajci,

jutri repa in pire

sreda pa domča pica in zeljna solata

tabu

Uf, pa nadaljujmo. Torej, danes:

ah, riba in priloge ( akcija, praznim zmrzovalnik se nadaljuje ).

ežoj

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?rimljanka
malo za hecjohana
MOJ vrtrimljanka
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti