Kaj jutri za kosilo?

tema je zalepljena

Pirnica, a recept naj ti povem???? Oh, no, ne vem, če boš zmogla to veleumnost. 

Tako gre: delam ti jaz jabolčni štrudl ali pa kakšno slano pito, raztegnem testo... okrog in naokrog testo, ki je malček debelejše obrežem, ga zamesim ter zavijem v folijo in dam v skrinjo.

Ko imam kaj takega za kosilo, ta zvitek dam iz skrinje (tam enkrat zjutra), zavrem slano vodo, s prsti odščipam košček po košček testa, mečem v vodo. Kuha se približno 10 minut, odcedim, polijem z maščobo /maslo ali mast/ - danes je bila mast s prepraženo slanino. 

In to je to.   

Pozdravček!

Pri nas je bila danes brokolijeva kremna juha in sirovi ravioli ter zelena solata. Odlično je bilo. Za jutri se kuha goveja juhica, kaj bo za zraven, pa še ne vem.

Pa še to... sonca ni več, prihaja nova pošiljka snega, menda ga bo napadlo še 20 cm  

V našem kraju je toliko snega, da se otroci ne sankajo več na Špici (mesti kucelj), ampak kjerkoli v centru mesta na kupih spluženega snega.  

Lani februara je bilo dobra dva tedna ful haldno, -15 in več, če udari po vsem tem snegu še mraz, ki ga letos ni bilo, bomo zasneženi tam do velike noči.

Vilma

Všeč mi je "SPET" branje komentarjev 

Pri nas doma danes jemo porovo juhco, dušeno por z bučkami, čebulo in korenjem z mičkeno sojine omake, za moški del familije še panirani pišč zrezki. In veliko solate :)

Midva bova jedla domačo pico.

3 x hura za jerneja ..dobra volja je najbolja 

Ognjič

obozujem komentarje (in slike). Zaradi njih je ta tema

[/url] "Stressed is desserts spelled backwards!"

Uspelo nam je, brez večjega truda!!

Tole mi2 danes:

Oh pire Palični se je pokvaril. Grah in krompir sem potem skup zmečkala in izgleda kakor izgleda. Dobro je bilo pa ravno tako

katti

Sporočilo je spremenil(a) katti dne 23. 2013 15:46

Midva danes: lignji in krompir z začimbami, kot nekak zloženec, sin pa dunajske in riž; vsi trije solato - en "šnitko", jaz pa belgijski radič s papriko in kislimi kumarami; za posladek: baklave s pisatcijami in rožno vodo, pol pekača, druga polovica z orehi.

mamamia

Sporočilo je spremenil(a) mamamia dne 23. 2013 16:04

Danes špageti z bolonjsko, solata

Jutri hrenovke v testu in francoska solata. Pa tudi sladica je v načrtu, jabolčna tortica in mafini oz. cupcakes saj jim bom nadela kapico .

Lp

ursiii

Bravo, Jernej! Tako je prav! Sedaj bo vsak našel tukaj tisto, po kar bo iskal!

Mi pa danes kosilo na hitro:

hrenovke, senf in pečena paprika.

Balenka

Včeraj:pečenka,testenine, endivja z krompirjem,

Danes:gov. juha, krompijeva musaka, rdeča pesa, stročji fižol v solati

Jutri:Bograč, vrjetno si sposodim od Ursiii jabolčno torto....

kvačkarica

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?rimljanka
malo za hecjohana
MOJ vrtrimljanka
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti