Za dva je bil roastbeef, tretji člani si je zaželel špagete s tunino-paradižnikovo omako in jih tudi dobil.
mamamia
Hrustljav piščanec iz pečice
Za dva je bil roastbeef, tretji člani si je zaželel špagete s tunino-paradižnikovo omako in jih tudi dobil.
mamamiaNEDELJA:
Kurja juhica; pečena rebrca mladega pujska, krompir, grah in paprika v omaki; zelena solata:

Pozdravček!
Goveja juha z veliko korenja in pirinimi fritati,da se malo pogrejemo po maratonskem premetavanju vode v neugodnem agregatnem stanju...![]()
![]()
![]()
Danes pri nas: Goveja juha z rumenim in oranžnim
in fritati, pečena
, mlinci, pečena
z brusnicami, rdeče
, kozarček belega
. Pozno popoldan: potička s skuto, mandlji in rozinami, ![]()
Pred kosliom pa, skoraj od jutra: kidanje snega......zdaj spet sneži ali dežuje ali oboje hkrati ali...........![]()
Goveji zrezki v omaki, riž z grahom in motovilec s fižolom. Za sladico vatikanski kruh.
Tinky BinkyNo, ta razlaga kaj se sme in kaj ne, pa bo ravno prav za mene. Hvala dragi moderator, saj sedaj vem, da lahko še vedno ostanem JAZ. Da marsikomu pa morda le prija prebiranje mojih otročje/navdušajoče/romantično zasanjanih opisov...![]()
![]()
Včeraj:
Kot že zapisano. Pri dragem PAPIJU in MAMAN na sončnem, zasneženem ter "BAVARSKO" romantičnem Pohorju.
Za kosilo, pa je tokrat posrkbela MAMAN, katera sila skrbo pripomore, da razvaja sina, mu pomaga pri okrevanju ter podpira njegov način prehranjevanja, kar se tiče določenega vnosa hranil.
DOMAČI MLINCI iz Zagrebške tržnice od NAM LJUBE TETE
Frikadele oz. (po naše
), flajš laberli, ups..aja, MESNE POLPETKE (seveda vmešana koruza in rdeča paprika)
Podušen BROKOLI + CVETAČA, prelita z lahko smetanovo omako z arašidi
skupinska (o ja. Kot nekoč, na podeželju, v tistih, še trdih časih) skleda CVETAČNO/KORUZNE/RDEČA PAPRIKA/FETA SIR soljatke---> booooooooooooožansko
Nato sem starša postregel s včeraj sveže pečenimi ang.čajnimi kolački + čoko/solni cvet cookiji in rožičevimi keksi (iz zaloge)
Za konec oz. preden sem šel domov in smo dobili napovedan obisk, pa sem še vsem udeležencem reprezentiral LE GRANDE SUPERIORE izgled in postrežbo fiiiine tanke, lahke ter (vredne vsake graciozne vitrine velikih slaščičarn Pariza in ali Švice) okusne MAKOVE TORTICE posipane z vanilijevem sladkorjem v prahu v perfektni kombinaciji z svežo, dišečo arabico....
DANES:
Še enkrat pravim, ZA ANGELČKE-->
pa še malo sladkega - pecivo na suho![]()
![]()
Hohoho u bistvu sem si jaz izposodila tortico pri kajievi....... In moram povedat da je super dobra, tako da kar kuhalnice v roke, ne bo vam žal...
.
O in jutri bomo jedli "kip tikka" kar naj bi bil piščančji file z indijskimi začimbami recimo (24kitchen
), brokoli in rižek.
Lp
ursiii
Nedeljsko kosilo v cvrtju...kraljevski zrezek ,lulčki s sirom in mascarponom,zelje v solati,Kruh s gran padano in po valjanju,delanju snežaka še vroče miške..
Včeraj ciplji pečeni v pečici s krompirjem, mešana solata zraven
. Danes rižota s kozicami, solata z radičem in čičeriko,
. Popoldanska peka Valizerskega rženega kruha. Odličen.
http://www.kulinarika.net/recepti/11966/kruh/valizerski

lp, pinka![]()
Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
| Kaj jutri za kosilo? | rimljanka |
| malo za hec | johana |
| MOJ vrt | rimljanka |
| Kaj danes za zajtrk | johana |
| Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |

Hrustljav piščanec iz pečice

Njoke s feta sirom, bučkami in pečenim pršutom Anton