Kaj jutri za kosilo?

tema je zalepljena

DANES:
Komaaaaaaj čakam. Zakaj? Ponovitev NJAMSI ned.kosila z rahlim odstopanjem/spremembo;

1. Riževe testenine popražene na olivcu in ogromno česna
2. tinstano, rahlo zažgano zelje na ogromno čebule in kumine
3. Podušena mešana zelenjava; cvetača, brokoli, korenje, zelena, por, šampinjoni, koruza, čebula, rdeči fižol,peteršilj,šnitlauh
4. Frikadelen oz. mesno/zelenjavni polpeti (mešano meso, rdeča paprika, koruza. Hvala maman!! NJAAAM)
4. Mešana BOŽAAANSKA solata---> glavnata zelena, paradižnik, fižol, bučka, kumara, sveže zelje, domače Primorsko olivno olje in SEVEDA jabolčni kis PATRA AŠIČA. 

+ velika žlica gorčice!!! Brez nje ne morem :>>

JUTRI:
Treba porabit staro zalogo in nabavit novo (najboljši sosed ima akcijo. Danes v nabavo!)

1.Repa z jogurtovo kislo smetano
2. Tardeči kidney beans oz. fižolj  NJAAAM
3.Pečenica
4.Soljat!! Ja halo, brez tega pa ja ne gre 

---Kdor išče cilj, bo ostal prazen, ko ga bo dosegel, kdor pa najde pot, bo cilj vedno nosil s seboj. (Dragi Nejček Z.)---

Midva bova pa danes jedla po moji želji: široke domače rezance in omako iz mletega mesa, pa zeleno solato s fižolom. Pa spet mi miške hodijo po glavi. Zdaj sem že malo pozabila na jesensko miš, ki mi je zagrenila eno noč in en dan.

Miška, ti bom jaz napisala, preden se Trixi oglasi. Najbrž ne more slikati, ker si je precej porezala prst.

naor

Včeraj: ocvrt oslič, pirina kaša, solata.

Danes: musaka, zeljna solata.

gobica1402

Danes bučna juha z bučnimi semeni zraven popečeni kruhki s sirom, paradižnikova omaka, makaroni, zelena solata, jabolčni zavitek

Kjer je volja, tam je pot. Trixi

TOREK:

Prvotno je bila v planu rižota, na koncu iz tega nastal đuveđ; rdeča pesa:

Pozdravček!

Makaronovo meso, zelena solata in pesa v solati.

Tinky Binky

katti je napisal/a:

Ne morš verjet Brando, ampak nekateri te beremo. ...................................................

........................................................................................................

katti

katti:

@dragička: ne, ni me čakalo v hladilniku.

danes pri meni:

a ne, da se na sliki ne vidi, da je zrezek prepečan ( kajti take slike, kjer bi se to poznalo, zagotovo ne bi objavil. *ebiga, kaj pa čem, če riž ni bil kuhan ).

ežoj

ponedeljek - goveja juha z zdrobovimi cmoki, domača kranjska klobasa, pomfri, stročji fižol v solati

torek - zelenjavna juha, gratinirane palačinke, breskov kompot

limonca26

Danes, polenta ,zraven omaka(sv.meso,grah,paradižnik, paprika,suhi jurčki)  solata.

Milži

Ne vem, kaj je narobe? Sem pisala Jerneju, saj že nekaj časa ne morem nalagati slik  v shrambo slik, niti je odpreti. Ko mi je ǐsto javila Babka51 so težave drugje. Upam, da le ugotovijo ....

Namreč danes sem kuhala bučno juho po receptu Donne Hay iz 24 kitchen. Ojoj, že sama priprava , kako šele božansko....v pečici se je res naredil  okus, ki je romal v juho....njami ....Hči mi je že vnaprej rekla, da ne bo bučne juhe..... Ampak popečena bučna semena in moji zapečeni kruhki v pečici s sirom, pa smetana....zmagovalno.. 

Kjer je volja, tam je pot. Trixi

Sporočilo je spremenil(a) Trixi dne 26. 2013 19:46

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?rimljanka
malo za hecjohana
MOJ vrtrimljanka
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti