Gaberska carbonara

Sestavine

600 g votlih špagetov

250 g mesnate slanine

4 jajca

2 stroka česna

kisla smetana

sol

poper

parmezan

Postopek

Medtem, ko kuhamo špagete v slani vodi, na olivnem olju pražimo na kocke narezano slanino. Ko je prepražena, za nekaj trenutkov dodamo česen, ter takoj dodamo odcejene špagete ter vse skupaj zalijemo z zmesjo predhodno stepenih jajc in petih žlic kisle smetane, soli in popra. Vse skupaj na hitro premešamo (zmes naj zakrkne od vročine špagetov in ne od vira toplote), ter vroče postrežemo. Parmezan je "ata na mamo"! Vsekakor ga ponudimo zraven.


Opombe

Ponovno vsem polagam na srce!!! Italijanski oglarji so v originalu recepta uporabljali svež ovčji sir in ne smetane, ki je v teh časih samo bled nadomestek le - tega. Vsekakor pa za nadomestek priporočam kislo smetano, ki je po stopnji soli in kisline precej bližja originalu, kakor pa sladka.

Predlogi za vino

Več predlogov

  • pošljite po emailu

Mnenja o receptu

AK  

kuha že od: 5.1.2006

Št. objav: 112

Objavljeno 2.3.2007 ob 15:40

Sprobala zadevo in se mi zdi zelo dober recept.

Tatjana  

kuha že od: 10.4.2002

Št. objav: 301

Objavljeno 2.3.2007 ob 22:11

Žalosten

Smola zate, Janja, če določenih stvari ne maraš. Še naprej pa bojo prihajali recepti s česnom ali brez, taki in drugačni..., meni pač ljubši s česnom. Pa brez zamere.

Ursel  

kuha že od: 7.1.2008

Št. objav: 2

Objavljeno 22.10.2009 ob 15:34

Zelo vesel

Šment je dobro! Že ko berem se mi sline cedijo. Takoj grem za štedilnik in sem prepričan, da bo familija vse pojedla. Če ne bo za 5, bom pa kriv sam in nihče drug.

tejkica  

kuha že od: 10.3.2008

Št. objav: 151

Objavljeno 22.12.2009 ob 11:24

Zelo dober recept, le da sem jaz namesto votlih špagetov uporabila navadne ker votlih pač ne maram. Ne maram pa morskih jedi in jih pač preskočim in jih ne ocenjujem ne s petko, še manj pa z enko.

Za pošiljanje mnenj je potreben vpis ali prijava!

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Trixi
malo za hecmišzmoke
Kaj danes za zajtrkMajda Marianne
MOJ vrtmalaga
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti

Pošlji prijatelju
Ocenite recept
Ocene recepta
Zraven tekne
Vinski kotiček
Naročeni ste na nova mnenja
Ko bo nekdo napisal novo mnenje k temu receptu, boste o tem dobili e-mail obvestilo (le enkrat, dokler ne odprete spet tega recepta). Na naročanje se lahko odjavite na samem receptu ali pa iz beležke.