Domači jajčni rezanci

Domači jajčni rezanci
Slike postopkov »
Slike gotovih jedi »

Sestavine

250 g moke

1 veliko jajce

ščepec soli

Postopek

Moko presejemo na delovno površino, naredimo jamico in vanjo ubijemo jajce. Dodamo ščepec soli. Z vilico počasi razžvrkljamo jajce in postopoma vanj vmešamo moko. Ko mase ne moremo več obdelovati z vilico, začnemo mesiti z rokami. Mesimo toliko časa, da testo postane prožno, če je potrebno, dodajamo moko, da se testo ne lepi na površino.

Testo naj počiva eno uro, nato ga na tanko razvaljamo v pravokotnik, ki naj se nekaj časa "suši" na platneni krpi (cca 45 min). Nato pravokotnik zvijemo v "palačinko" in ob strani z ostrim nožem začnemo prirezovati rezance. S prsti jih ločimo, da se ne bodo sprijeli in jih sušimo v temnem in zračnem prostoru na platneni krpi.

Kuhamo jih v slanem kropu.


Opombe

Jaz jih kuham cca 8 minut. Tedaj jih poskusim in če so skuhani, jih odcedim in postrežem. Uporabite lahko paradižnikovo omako, ragu, morske sadeže...

Predlogi za vino

Več predlogov

  • pošljite po emailu

Mnenja o receptu

daga  

kuha že od: 18.5.2007

Št. objav: 1410

Objavljeno 7.7.2015 ob 12:44

Bravo, rimljanka!

lera  

kuha že od: 21.7.2010

Št. objav: 93

Objavljeno 7.7.2015 ob 15:23

jaz jih vedno delam brez tehtnice dam 10 jajc pa moko pa nič drugega, dam počivat testo in potem razvaljam, posušim, zrežem in še enkrat posušim. Hranim jih v kartonasti škatli v krpo zavite. So odlični. Če se mi pa kje zasušijo, da se ne dajo rezat naredim pa krpice ali bleke za v fižolovo juho.

univerzalna  

kuha že od: 4.2.2007

Št. objav: 5

Objavljeno 23.10.2016 ob 11:00

Zame so pravi domači nudelni samo tisti, ki vsebujejo le moko in jajce in so od zacetka do konca narejeni rocno. Brez kakrsnih koli masin. Se pravi rocno zameseni(10-15 minut gnetenja), rocno zvaljani in rocno narezani. Sama jih delam ze 6 let pri tem pa naj povem, da jih imam 21. Lp Univerzalna

Za pošiljanje mnenj je potreben vpis ali prijava!

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
malo za hecsijasaja
MOJ vrtrdkapica
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti

Pošlji prijatelju
Ocenite recept
Ocene recepta
Zraven tekne
Vinski kotiček
Naročeni ste na nova mnenja
Ko bo nekdo napisal novo mnenje k temu receptu, boste o tem dobili e-mail obvestilo (le enkrat, dokler ne odprete spet tega recepta). Na naročanje se lahko odjavite na samem receptu ali pa iz beležke.