Ovsene ploščice

odličen prigrizek za ljubitelje ovsenih kosmičev in suhega sadja

Ovsene ploščice
    sladice: piškoti
  • ZahtevnostZahtevnostZahtevnostZahtevnostZahtevnost
  • 1 ura 1 ura
  •  4,7
  • Zanimivosti

Sestavine

Količina: pekač iz pečice (cca. 16 ploščic)

1 kg ovsenih kosmičev

rozine

lešniki

fige

čokolada

jabolko (količina naštetega je po želji, sama pri tem nikoli ne skoparim:)

cimet

tekoči jogurt

med (lahko tudi sladkor)

Postopek

Kosmiče popražimo v ponvi brez maščobe, enako tudi lešnike, ki jih potem olupimo (nič od tega ni nujno, je pa okusneje).

V skledo stresemo kosmiče, lešnike, narezane fige, rozine, cimet, nasekljano čokolado, nastrgano jabolko (zaradi sočnosti), jogurta (lahko tudi mleka) dodamo toliko, da lahko maso fino premešamo (da se kosmiči prepojijo, a ne preveč - kasneje se ga ne čuti). Pustimo stati pol ure, poskusimo, nato pa naložimo v pekač na peki papir, poravnamo, zarežemo mrežo (lahko pa tudi razrežemo na koščke) in pečemo na 200 stopinjah vsaj pol ure, oziroma dokler se fino ne zapeče. Ohladimo in "raztrgamo" na ploščice.


Opombe

Ker sem ljubiteljica kosmičev, suhega sadja in nasploh zdrave hrane (čeprav tudi manj zdravega sladkega in slanega na mojem jedilniku nikoli ne manjka:), že od nekdaj eksperimentiram z omenjenimi sestavinami in pravzaprav nikoli ne izpade slabo, običajno celo zelo dobro.

Masi lahko dodate tudi jajca, maslo ali moko (čeprav res ni potrebno) ali drugo suho sadje, oreške, semena, kokos, ingver... Včasih oblikujem iz mase velike cookije.

Podobno zadevo prodajajo na eni od stojnic z zdravo (pirino) prehrano v pokriti tržnici, le da tam ni toliko finih dodatkov.

Ploščice naredim najraje po praznikih ali praznovanjih, ko imamo tort in kremastih peciv vsi vrh glave, pridejo pa zelo prav tudi kot prigrizek na potovanju, izletu...

Predlogi za vino

Več predlogov

  • pošljite po emailu

Mnenja o receptu

hroščica  

kuha že od: 3.8.2014

Št. objav: 19

Objavljeno 5.6.2015 ob 16:49

tole naredila že kakšno leto nazaj in je bil čisti kiks. trdo in brez okusa, pa imam ovsene kosmiče sicer zelo rada. v recept bi bilo dobro, če se ga že objavi, vsaj za nek okvir napisati količino sestavin, sicer lahko v nedogled samo eksperimentiraš

Za pošiljanje mnenj je potreben vpis ali prijava!

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
malo za hecsijasaja
MOJ vrtrdkapica
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti

Pošlji prijatelju
Ocenite recept
Ocene recepta
Zraven tekne
Vinski kotiček
Naročeni ste na nova mnenja
Ko bo nekdo napisal novo mnenje k temu receptu, boste o tem dobili e-mail obvestilo (le enkrat, dokler ne odprete spet tega recepta). Na naročanje se lahko odjavite na samem receptu ali pa iz beležke.