Lososov mousse

lososov namaz za predjed

    predjedi: namazi
  • ZahtevnostZahtevnostZahtevnostZahtevnostZahtevnost
  • 15 minut 15 min
  •  
  • Zanimivosti

Sestavine

zavitek dimljenega lososa (200 g)

250 ml sladke smetane (za stepanje)

hren v lončku (par žličk oz. po okusu)

peteršilj za dekoracijo

Postopek

Lososa zmeljemo v multipraktiku, da se tudi s potopnim mešalcem, ampak težje, ker je lososa premalo in se nabere v nastavku. Stepeno smetano lahko po želji popramo ali malo solimo, ampak jaz ne dodajam dodatne soli, ker je že losos zelo slan. Lososa zmešamo z 2-5 žličkami (čajnimi) hrena, več hrena dodamo, manj bo intenziven okus po ribi, tako da ni dobro pretiravati. Smetano in lososa rahlo vmešamo skupaj, da smetana ne pade skupaj. Jaz v praksi ne dam vse stepene smetane, ker potem ta okus prevlada, ampak to je stvar okusa. Dodajamo smetano postopoma in ko se vam tekstura zdi primerna za vaš okus, prestavimo maso v čisto posodo, okrasimo s svežim peteršiljem in damo obvezno v hladilnik vsaj za 1,5 ure. Namaz postrežemo hladen na krekerjih, s kruhom ali na svežih rezinah zelenjave (kumare, paprika...).


Opombe

V namaz lahko po okusu dodate še kakšne začimbe, drobnjak ali pa baziliko, se da lepo eksperimentirati po svojem okusu. Pa dober tek!

Predlogi za vino

Več predlogov

  • pošljite po emailu

Mnenja o receptu

Za pošiljanje mnenj je potreben vpis ali prijava!

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
MOJ vrtrdkapica
Kaj danes za zajtrkjohana
malo za hecNikita
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti

Pošlji prijatelju
Ocenite recept
Ocene recepta
Zraven tekne
Vinski kotiček
Naročeni ste na nova mnenja
Ko bo nekdo napisal novo mnenje k temu receptu, boste o tem dobili e-mail obvestilo (le enkrat, dokler ne odprete spet tega recepta). Na naročanje se lahko odjavite na samem receptu ali pa iz beležke.