Pizza

neznan uporabnik
Pizza

Sestavine

Količina: za 4 osebe

Testo:

35 dag moke

1,5 dl vode ali mleka

2,5 dag kvasa

1 jajce

malo olja

malo soli

Nadev:

30 dag pizza šunke

25 dag sira

šampinjoni v kisu

kečap

origano

nekaj rezin zelene paprike

Postopek

Sestavine za testo zmešamo, zamesimo in pustimo da vzhaja pol ure. Potem pekač potresemo z moko in na njem raztegnemo testo. Na testo damo najprej kečap, polovico šunke, potresemo z origanom, dodamo šampinjone, naribamo polovico sira (bolj na debelo). Potem dodamo drugo polovico šunke, nato nekaj rezin zelene paprike in na koncu še ostali sir. Po okusu lahko dodamo tudi konzervo rib, fižol, prekajeno meso, pršut, olive, itd...


Opombe

Zelo enostavna pizza, tudi za popolne začetnike.

  • pošljite po emailu

Mnenja o receptu

-goga-  

kuha že od: 16.8.2005

Št. objav: 154

Objavljeno 19.12.2005 ob 21:14

Ah, dajte no...Sto ljudi, sto receptov. Kakor komu paše... Dober tek!

jade  

kuha že od: 11.11.2004

Št. objav: 6303

Objavljeno 19.12.2005 ob 21:26

Pa to ne moreš verjet kako so nekateri zlobni, dajte no saj vas nihče ne sili, da jeste ketchup na pici, če vam ne paše si najdite drug recept. Zaradi takih negativnih odzivov marsikdo noče več objaviti kakšnega svojega recepta. Pa vesele praznike.

Simona84  

kuha že od: 27.10.2005

Št. objav: 3036

Objavljeno 20.12.2005 ob 6:06

Absolutno se strinjam z gogo in jade... marsikdo ima doma dober recept, pa ga zaradi zlobnih jezikov noče objaviti. Resnično priznajte- tale recept si absolutno ni zaslužil toliko 1ic samo zaradi kečapa, jajc in temu podobnega. Jaz že od nekdaj delam testo po tem receptu, nadevam jo pa vedno drugače, poljubno oz. kar imam pri roki. Doma so s tem testom zadovoljni in bog ne daj, da bi ga naredila drugače...

Torej ppp, brez veze, da ljudem vtepaš v glavo nekaj, kar je všeč tebi. Vsak se bo odločil za svoj način kuhanja in kot je že rekla goga- sto ljudi, sto receptov. Še veliko receptov za pico je v bazi, pa delaj tiste brez jajc, če ti to ustreza. Ni pa treba biti zato nesramen!!

golubić  

kuha že od: 13.5.2007

Št. objav: 1276

Objavljeno 3.3.2009 ob 7:47

Zelo vesel

Za našo pizzo je kečap obvezen,mislim da brez enostavno ne bi šlo.A gobe ne pridejo v poštev.Pač tako imamo radi .Recept mi je dober in še ga bom delala.

zzak1977  

kuha že od: 31.7.2009

Št. objav: 2193

Objavljeno 17.8.2009 ob 12:41

Sam se tudi ne strinjam s kečapom in tudi ne z šampinjoni v kisu (neprimerno boljše je z svežimi). To je tako kot če bi uporabljal vegeto. Žal. Če vam pa paše kečap, pa izvolite.

Saj kuhanje in gurmanstvo je pa ja stremenje k boljšemu okusu in uživanju. Tako da če stokrat naredite isto pizzo in mora bit vsakič gor kečap, je to pač zgolj samo prehranjevanje.

kati-puma  

kuha že od: 11.8.2009

Št. objav: 10

Objavljeno 18.8.2009 ob 10:24

Še moje mnenje oz. kako sama delam pice : testo naj bo čimbolj preprosto : 1/2 kg mehke moke (nazadnje sem kombinirala rženo polnozrnato z malo navadne moke), 1 suhi kvas, sol po okusu , max. 1 dcl olja in toliko mlačne vode,da se omesi lepo testo. Vse skupaj omesim in pokrijem posodo, da vzhaja. Ne mažem z oljem, ker ni potrebe. Ko je testo vzhajano,ga z vlažnimi rokami razdelim na 4 kupčke. Za peko uporabljam že vrsto let tefalove pekače za pico, kjer ne rabiš olja,da se ne prime. En kupček testa enaostavno daš v pekač, počakaš par minut in ga z vlažnimi rokami raztegneš do roba.

Mislim, da sem 1x uporabila ketčap in to tisti,kjer je pisal prav za pico, pa ni bilo dobro.Kot da bi jedla umetno-instant pico. Če imam, uporabim domačo mezgo, drugače kupljeno- v njo zmešam vse začimbe, tudi česen paše odlično.Na vrh pice nikol ne dajem začimb,ker so take težke za želodec. Nadev pice pa je po želji. Že nekaj časa uporabljam un malomasten sir,pa je tud dobr...sicer se ne vleče tako kot masten... Vsak dela po svojem okusu in kot mu je všeč.Sto ljudi, sto čudi;)...

Na pečeno pico paše marsikaj-kar poglejte v picerijah kaj vse dajo gor...ajvar, hren, majonezo, tatrsko, ketčap,...vsak ima svoj okus in naj je tako kot mu paše...men osebno najbolj paše gor rukola, pa nikogar ne posiljujem z njo...če je men všeč, ni rečeno, da bo tud drugim...

Lp in pridno ter dobro kuhajte!

gaby22  

kuha že od: 28.2.2010

Št. objav: 20

Objavljeno 5.3.2010 ob 11:59

ma kaj ste zlobni...če nekomu paše kečap v pici, ga ne šimfajte, da ne ve kaj je prava pica,...mislim prehudo...uglavnem recept se mi dopade, danes ga bom preizkusila...lp

vanchy  

kuha že od: 20.4.2010

Št. objav: 3

Objavljeno 28.5.2010 ob 13:13

zdravo! Ko sem takole iskala recept za testo za pico, sem si rekla, pa poglejmo se tale recept. Nakar naletim na kup zgrazanj in popravkov glede kečapa in še, da jajc nikoli ne daješ v testo za pico.. Pa kaj ni tole menjava receptov in mnenj, kakršnih koli? Če imaš svoj recept in ti kaj ni všeč, pa to deli z nami in povej, kako ti delaš, a ne?! Eni jo pač delajo s kečapom, eni dajo jajce v testo, drugi pač ne! Jaz tudi nisem ljubitelj kečapa, pa sem jo vseeno naredila po tem receptu in moji so jo vsi pohvalili, tako da sem po preizkušenem receptu dala čisto 5!!!

LeINA  

kuha že od: 12.12.2005

Št. objav: 275

Objavljeno 6.6.2010 ob 8:22

Zelo vesel

Temu receptu bi pa jaz kar rekla pizza moje mame,ker tudi dela testo za pizze z jajcem :)). Ampak moj sin ima njeno pizzo najraje,zato sem rekla bom naredila po tem receptu.rezultat: mali je pojedel toliko pizze kot ponavadi poje njene..Partnerju naprimer ugaja drugo testo iz baze......Vsak po svojem okusu!! Jaz imam sedaj za oba recept...Malemu ena pizza,velikemu druga hehehe. In mali ima raje ketchup, veliki pelate z zacimbami....V glavnem enostaven recept,tako,da mu vsekakor dam 5ko! Pa iz slike se tocno vidi kateri del je namenjen malemu,kateri pa meni,da sem tudi preizkusila ta recept :))

tulipanka  

kuha že od: 22.3.2011

Št. objav: 84

Objavljeno 4.11.2013 ob 23:56

jaz testu za pizze dodam 1/3 skute in 2/3 moke ostalo enako, brez jajc,in olivno olje.Recept sem pobrala iz revije Čarovnija okusa in sem z receptom zelo zadovoljna.Nihče ne "pogrunta", da je vmes skuta.Testo ni težko, se lepo enakomerno speče po celi pizzi.

Glede kečapa, pa ga tudi jaz dam, doma pripravljenega iz svežega paradižnika in rdeče paprike.

Odpade dodajanje pelatov, če pa že dodam svež paradižnik in papriko.

lp

Za pošiljanje mnenj je potreben vpis ali prijava!
Pošlji prijatelju
Ocenite recept
Ocene recepta
Zraven tekne
Vinski kotiček
Naročeni ste na nova mnenja
Ko bo nekdo napisal novo mnenje k temu receptu, boste o tem dobili e-mail obvestilo (le enkrat, dokler ne odprete spet tega recepta). Na naročanje se lahko odjavite na samem receptu ali pa iz beležke.