Špinačna omleta

okusna omleta iz ostankov kremne špinače, super za zajtrk ali večerjo

kaycha  
    jajčne jedi: omlete
  • ZahtevnostZahtevnostZahtevnostZahtevnostZahtevnost
  • 15 minut 15 min
  •  
  • Zanimivosti

Sestavine

1 jajce

4-5 žlic ostre moke

7 žlic kremne špinače

ščep soli

Postopek

V ponvi, najraje teflonski, segremo 2 žlici olivnega olja. Medtem, ko se olje segreva, v posodico dodamo jajce, moko, sol in špinačo ter z metlico premešamo, da dobimo tekočo maso, malo gostejšo kot za palačinke. Če je pregosta in ne steče lepo z žlice, ji dodamo malo mleka, v nasprotnem primeru še malo moke (ostra zato, da se ne delajo grudice in ker bo omleta tako bolj rahla). Ko je olje vroče, maso zlijemo v ponev, znižamo temperaturo na srednje visoko in ponev pokrijemo. Po nekaj minutah preverimo, če je na spodnji strani omleta zlato rumeno zapečena in jo obrnemo ter zvišamo temperaturo, da se zapeče še na drugi strani.

Serviramo jo lahko z žlico kisle smetane.

Omleto pripravim, kadar mi od kosila ostane kremna špinača, ki jo pripravim tako, da na prežganje dam na pol odtaljene špinačne kocke, jih zalijem z mlekom in kuham z občasnim mešanjem, dokler se kocke popolnoma ne stopijo. Dodam žlico kisle smetane, solim, popram po okusu in med mešanjem še nekaj minut kuham do primerne gostote.


Predlogi za vino

Več predlogov

  • pošljite po emailu

Mnenja o receptu

Za pošiljanje mnenj je potreben vpis ali prijava!

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?terezija
malo za hecsijasaja
MOJ vrtrdkapica
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti

Pošlji prijatelju
Ocenite recept
Ocene recepta
Zraven tekne
Vinski kotiček
Naročeni ste na nova mnenja
Ko bo nekdo napisal novo mnenje k temu receptu, boste o tem dobili e-mail obvestilo (le enkrat, dokler ne odprete spet tega recepta). Na naročanje se lahko odjavite na samem receptu ali pa iz beležke.