Zasneženi hribček

slasten čokoladni biskvit s kremo

Zasneženi hribček
    sladice: pecivo
  • ZahtevnostZahtevnostZahtevnostZahtevnostZahtevnost
  • 4+ ur 4+ ur
  •  
  • Zanimivosti

Sestavine

Biskvit :

4 jajca

8 žlic sladkorja

12 žlic mleka

8 žlic olja (rastlinskega)

4 žlice čokolade v prahu/kakava

8 žlic moke

1 pecilni prašek

1 šlag krema

1 temna čokolada (žlahtna temna čokolada)

tiramisu keksi (10 palčk)

Polivka:

8 žlic sladkorja

0,5 l mleka

Postopek

Zmešamo vse sestavine - jajca, sladkor, mleko, olje, kakav, moko in pecilni prašek! Zmes prelijemo v namaščen pekač in vse skupaj pečemo na 180 stopinjah cca. 20-30 minut, oz. tako dolgo, dokler ne bo lepo pečeno (vmes preverjamo z nožem ali z zobotrebcem, če je dovolj pečeno). Ko gre peka samega biskvita proti koncu, lahko vmes že pripravimo »polivko«, s katero bomo pecivo, ko bo pečeno »prelili«. Polivko naredimo tako: 8 žlic sladkorja + 0,5 l mleka in damo kuhati, pripravljeno je, ko skoraj prevre in se začne lepo kaditi. Pazimo, da se ne zažge! Priporočam, da polivko zlivamo na pecivo počasi, najbolje kar pazljivo z žlico. Pazimo, da pride polivka povsod po biskvitu in se lepo prepoji z njim. Pomembno je, da morata biti tako biskvit kot polivka vroča! Se pravi, ne čakamo, da se shladi, ampak kar prelijemo, dokler je vroče, tako pecivo kot tudi polivka.

Ko smo biskvit prelili s polivko, damo vse skupaj hladiti nekam na hladno, najbolje v hladilnik. Ko bo pecivo hladno, lahko začnemo temno čokolado taliti z rastlinskim oljem v posodici (pazimo, da se ne zažge!). Ko se čokolada stali, jo premažemo po pecivu in damo ponovno hladiti (najbolje v hladilnik za prbl. eno do dve uri). Zdaj moramo samo še šlag kremo stepsti in jo premazati po pecivu. Na koncu (po želji) okrasimo pecivo z zdrobljenimi tiramisu keksi, ki jih lepo razporedimo po šlag kremi.


Opombe

To pecivo je lepo pripraviti zvečer, ker je drugi dan, ko prenoči, precej boljše.

Predlogi za vino

Več predlogov

  • pošljite po emailu

Mnenja o receptu

Za pošiljanje mnenj je potreben vpis ali prijava!

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Trixi
malo za hecsijasaja
MOJ vrtrdkapica
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti

Pošlji prijatelju
Ocenite recept
Ocene recepta
Zraven tekne
Vinski kotiček
Naročeni ste na nova mnenja
Ko bo nekdo napisal novo mnenje k temu receptu, boste o tem dobili e-mail obvestilo (le enkrat, dokler ne odprete spet tega recepta). Na naročanje se lahko odjavite na samem receptu ali pa iz beležke.