Kraljevska jajčka s holandsko omako
Aha s tistim pa tudi meni ne rata. ![]()
Vesela bi bila vsakršne ideje, kako se lotiti mojega "problema" z okraševanjem torte. Torta bo pravokotna, okrašena s sladko smetano (druge surovine na žalost niso opcija), s tem da bo vrh torte okrašen z drugačno barvo sladke smetane kot obod. Površina smetane bo gladka. Ne pri dnu torte (ob stiku s podlago) ne od robu zgornje ploskve ne bo "obrobe". Kako naj se lotim mazanja oboda in vrha torte, da bi bil stik med različnima barvama smetane čim lepši? Kaj naj obmažem prej - obod ali vrhnjo ploskev?
V mislih sem imela, da na stik položila nekakšno pregrado (alu folijo ali kaj podobnega), ki bi jo po končanem okraševanju previdno odstranila in popravila detajle. Verjetno bi razmazovanje smetane olajšalo tudi enakomerno nanašanje le-te z dresirno vrečko in velikim nastavkom, tako da bijo potem le še na fino razmazala...
Vsakršnih nasvetov bom zelo vesela!
rožaJaz bi rekla, da je vseeno, česa se prej lotiš, mogoče bi bil celo boljši obod. Lepo počasi, zelo previdno in z vedno čistim paletnim nožem previdno obmaži in mislim, da ne bi smelo biti problemov. Alufolijo bi jaz odsvetovala, ker se bo vse samo spackalo, tako da raje malce več previdnosti in velika mera natančnosti, pa bo šlo. Saj s paletnim nožem se da zelo natančno obmazati. Upam da uspe.
tunna http://titabota.blogspot.com/Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
| Kaj jutri za kosilo? | johana |
| MOJ vrt | rimljanka |
| malo za hec | Nikita2 |
| Kaj danes za zajtrk | johana |
| Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |

Kraljevska jajčka s holandsko omako

Polnozrnati peresniki z omako iz bučk, čebule in mandljev