Doslej sem pripravljala v glavnem sardelice, osliče in postrvi. O drugih premalo vem in se jih niti ne upam kupiti.
Katere pa vi največkrat pripravljate in kako?
Lp
Cila
Doslej sem pripravljala v glavnem sardelice, osliče in postrvi. O drugih premalo vem in se jih niti ne upam kupiti.
Katere pa vi največkrat pripravljate in kako?
Lp
Cila
Jemo zelo veliko rib. Najraje imamo ribone (arbune), orade, zobatce, brancine, tudi grdobina in škarpina tekneta. Ne mine teden, da niso vsaj enkrat na jedilniku, tudi otroci jih imajo že od malega zelo radi.
Pripravljamo jih različno - včasih v pečici v kombinaciji z zelenjavo in krompirjem, včasih v ponvi v okju, velikokrat na žarum, preizkušamo številne recepte - na priemr filejo lista v smetanovi omaki s kaprami, orade z olivami in zelenjavo v pečici, morski pes na različne načine.
Sardelice imamo tudi zelo radi, nazadnje smo jih naredili v savorju.
Losos je prav tako na našem jedilniku, v smetanovi omaki s koprom ali pečen na olivnem olju.
Če dobimo večjega brancina ali zobatca ga pripravimo v soli, san pjero pa je tudi slasten....
skratka, mi smo pravi riboljubci.
Škampi, lignji, folpe, sipe in hobotnica ter školljke so pa tako poglavje zase in so tudi velikokrat na našem jedilniku.
Mamamia
mamamiaKulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
| Kaj jutri za kosilo? | johana |
| MOJ vrt | rimljanka |
| malo za hec | Nikita2 |
| Kaj danes za zajtrk | johana |
| Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |

Rižek z lososom

Pasta iz ingverja in česna