Carbonara s krompirjevimi tortelini
Medexu lahko prodajajo med tudi tisti mali čebelarji, ki nimajo s.p. ... Sicer pa Medex kupuje med s Kitajske, (ta pa je našopan z vsem živim in to stokrat ali več bolj, kot je pri naših čebelarjih).
Je pač pri nas ponudba premajhna, predvsem pa predraga. Jaz od Medexa ne kupim nič.
lidkaToliko, kot med ne. Tudi sicer ne vem, koliko ostane zdravilnih učinkovin po polikšnem kuhanju... Jaz sem ga lani delala, pa ga ne bom več. In vsi recepti so za 300 cvetov, plus sladkor, plus voda, kar je OGROMNA količina sirupa na koncu. Jaz ga nisem porabila, ker roko na srce, je skoraj sam cuker (bel!).
Za kašelj se pa uporabi kaj drugega, ki je ravno tako učinkovito, če ne bolj.
lidkaJaz ne delam regratovega medu, pač pa regratov sirup, že več let. Zakaj? Najprej mi je znanec pripovedoval, kako je imel take težave s hrbtenico, da mu je zdravnik priporočil operacijo. Po naključju je izvedel, naj bi se take težave omililo z rednim uživanjem ene žlice regratovega sirupa na tešče. Povedal je, da od takrat dalje kljub svojim skoraj 80 letom s hrbtenico nima skoraj nobenih težav več.
Potem sem zasledila članek o regratu, ki ga je napisala Erika Fišer Pajk, dipl. biologinja. V njem pravi, da so v novejšem času odkrili v regratu snov, ki preprečuje izrabo sklepnega hrustanca, oz. ga pomaga celo delno obnavljati. V članku navaja enako izkušnjo, kot jo je opisal moj znanec. Ker naj bi imel regrat poleg tega še en kup drugih pozitivnih učinkov (med drugim blaženje vročinskih valov v meni), si rečem, da škoditi ne more.
Tisti, ki ste skuhali med, ga le porabite, morda žličko na tešče, kot pri sirupu. Morda bo celo malce pomiril želodec pred jutranjo kavico.
Lp
CilaKulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
| Kaj jutri za kosilo? | johana |
| MOJ vrt | rimljanka |
| malo za hec | Nikita2 |
| Kaj danes za zajtrk | johana |
| Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |

Carbonara s krompirjevimi tortelini

Kaneloni s piščančjim mesom in kislimi kumaricami