21. nov 2006 20:17
meni je pa včasih nerodno, ker nimamo vsi v družini enakega standarda. Brat z njegovo ženo ima namreč malo več pod palcem in sta mi za res posebne priložnosti (bolj okrogle obletnice, rojstvo) kupila malo večje darilo (npr. uhane). In potem se jaz znajdem v situaciji, ko jim ne vem kaj pametnega kupit, ker imata praktično vse kar rabita, kakšna šara pa tudi ni dobrodošla, ker sta vseeno bolj "fina". Že pred časom je svakinja na primer pripomnila, ko sva ji z mamo na obisk prinesli rožico, da se zraven prinese še lonček. Tako se vedno znova znajdem v zadregi kaj kupiti, da ne izpadem neumno, se pa tudi zgodi, da potem jaz kupim nekaj ekstra, pa onadva kupita kaj bolj navadnega. V glavnem na živce mi gre, ker nikoli ne vem, kaj naj naredim. Najraje obdarujem prijateljico, ki zelo ceni (in to tudi pokaže) darila, ki jih naredim sama. Letos sem se odločila, da bom pripravila darila pol kupljeno, pol domače - npr. posoda za piškote z domačimi piškoti, slike (grafike), kuhinjske krpe pa kakšen liker in podobno. Kupovati sem pa že začela, ker sedaj lahko še izbiram (predvsem glede cene), na koncu pa moraš kupiti kar ostane. matilda