20. jul 2015 8:35
1.
Možakar se pozno zvečer vrača domov in v svojem sadovnjaku zagleda dečka,ki obira njegove hruške.
"Takoj se spravi z drevesa ali pa te bom zatožil očetu."
Deček pogleda k vrhu drevesa in zavpije: "Očka,pridi dol,ta stric ti ima nekaj za povedat!!!"
2.
"Mamica,povej mi pravljico za lahko noč",je prosila mala Tinka.
"Počakaj malo ljubica.Kmalu bo prišel očka in jo bo povedal obema."
3.
Oče je presenečeno vprašal odraščajočo hči: "Zakaj mama nezavestna leži na tleh?"
"Sama si je kriva.Kaj pa je brala moj dnevnik!!!"
4.
"Hčerka,ali veš da dobiš v telo preko milijon bacilov,če te poljubi fant?",reče mama svoji šestnajstletnici.
"Vem,mama.Toda jaz fanta vedno poljubim nazaj in se jih tako znebim!!!"
5.
Oče,mama in Tonček so odšli na izlet in se ustavili v gostilni,da si potešijo žejo.
"Dva vrčka piva.",naroči oče natakarju.
"Kaj bo pa mami???",vpraša Tonček.
6.
Dekle se je s fantom zvečer odpravljala v mesto.
Mama jo je opozorila: "Pazi kaj boš delala! Najprej te bo povabil na pijačo,nato te bo povabil na vožnjo z avtom in te odpeljal k sebi domov.Potem bo skočil nate in osramotil tvojega očeta,mene in celotno družino."
Ko se je hči vrnila z zmenka,jo je mama vprašala,kako je bilo.
"Vse je bilo tako,kot si rekla",odgovori hči."Najprej me je povabil na pijačo,nato sva se vozila z avtom in končno me je peljal domov.Toda,da nebi osramotil moje družine,sem se hitro slekla in jaz skočila nanj,ter mu osramotila očeta,mamo in celo njegovo družino."
7.
"Kam greš otrok moj tako pozno od doma?",vpraša mama sina.
"V javno hišo."
"Brezobraznež! Takoj v posteljo!"
"Prav.Potem pa naj oče sam prinese dežnik,ki ga je tam pozabil!"
8.
Mama krega Janezka: "Janezek,kadar zehaš,si moraš dati roko pred usta."
"Ne pomaga. Sem poskusil,pa še vedno zeham."
9.
Jurček se je prebudil,toda ne vstane iz postelje,čeprav mora v šolo.
Očetu je dejal,da je zbolel: "Očka,res sem bolan. Pred očmi se mi prikazuje najprej vse rdeče,nato rumeno,nato zeleno."
"Kar obleci se. Te bom odpeljal na policijo. Morda potrebujejo kakšen semafor!!!"
andreja m