Aparat za peko kruha

ja hvala vsem za odgovore,mislim da se bom odlocil za vecjega:)... jana 07: "da lopatica pri peki kruha večkrat ostane v kruhu, ali v aparatu" kaj to pomeni,da je to napaka aparata ali je to zgolj slucajno? Jan Sporočilo je spremenil(a) toben dne 03. okt 2005 21:37:50
Mislim, da je to zgolj naklučje. Sigurno ni napaka aparata. Sicer se pa jaz sploh ne obremenjujem s tem. Važno je, da je kruh dober, ne pa kolikšno luknjo ima. Koščki kruha tam pač niso lepi. Pa saj jih ne pošiljamo na razstavo. Kar pogumno v nakup in potem na peko kruhka. Ne bo ti žal. Imam pa tudi jaz tega večjega Clatronika in ga ne dam od hiše. Je že skoraj naš družinski član, saj nas pridno zalaga s svežim dišečim kruhkom. lp Julija
Tudi jaz imam aparatek za peko kruha.Pa mi že nekaj časa kruh ne ratuje tako lep kot bi moral.Koliko vode in kvasa daste na 0,5 kg make? nela
jaz dam na 0.6 kg moke 380 ml vode vcas delno vodo zamenjam z mlekom in še 4 zlice olja , pa pol kvasa , frišnega to je okol 20 g , pa mi vedno rata rahel Lep dan še naprej Dušan aha pa se to , malo pobrskaj nazaj temo ma linke recepte za kruh mislom na 89 stran tega posta treba tut mal nazaj pogledat kdaj Sporočilo je spremenil(a) Dusano dne 03. okt 2005 23:04:36
jan, mislim, da je to naključje, sicer pa imaš zraven posebno sponko, da lopatico lahko potegneš iz kruha. Kar veselo v nakup, če bi se meni pokvaril in se ne bi dal popraviti, takoj še isti dan kupim novega enakega. Lep pozdrav jana jana 07
Delam enako kot Dušan, le da uporabim suhi kvas in sicer eno malo merico, ki je priložena in kruh zagotovo vedno odlično uspe. lp Julija
Mojemu Kenwoodu se je zmešalo. Verjetno je pokvarjen, mogoče ga je pa ta vztrajen dež spravil ob živce. Kruh pečemo skoraj vsak dan. Zadnje čase se je začelo pojavljati, da ko nastavimo program - vseeno kateri, nekaj časa mesi, potem pa javi napako. Le s težavo ga nahecamo, da zamesi in speče kruh. Danes, sem se ponoči morala vstat in ga prepričevat, da je spekel do konca. Ima mogoče kdo podobne težave kot jaz? Kaj mislite, ga bo potrebno poslat na servis? Razmišljam, da bi za rezervo kupilo drugega. Katerega? Toliko jih je omenjeno v tem postu, tako da se človek res težko odloči. Rabim nekaj vzdržljivega - saj pečemo vsaj 4x na teden, pogosto pa zamesimo samo testo. Za kakšno potičko ali kaj podobnega. Hvala za vaše odgovore. PACKA
Ko sem kar nekaj časa prebirala vaša mnenja in izkušnje z aparati za peko kruha sem se tudi sama odločila za nakup. Imam model PERFECT (ne vem sicer oznake) - kupila v Sparu - akcija v mesecu avgustu. Prvi dve peki sta bili katastrofa, sedaj pa rata tak enkraten kruh - tako bel kot tudi polnozrnat. Kruh pa pečem čisto po svojem receptu. Aparat dela brezhibno, ga priporočam. Je za manjšo količino kruha (iz 500 g moke) in ima eno gnetilno lopatico.
jana 07 in vse ostale ,a veste da ste me prepričale :),ta trenutek sem ga po spletni trgovini naročil in čez dva dni ga dobim,pol pa bomo videli..računam na vašo pomoč še vnaprej! lp Jan
Pozdravljeni kruhopeki! Pri nas imamo sedaj že štirinajst dni domačo "pekarno". Kruh uspe enkrat bolj, drugič manj, pojedli pa smo do sedaj še vsega. Prebrala sem skoraj vseh 90 strani pa imam še vedno nekaj vprašanj. Ali se še komu dogaja, da je kruh okrog lopatic precej zbit, trd, kot nekakšna gmota, četudi sicer lepo vzhaja in je ostanek kruha fino mehak in penast? Naš kruhomat - UNITED ima kratek program zelo kratek, samo eno uro in testo ne vzhaja dovolj, na dolgem programu (imenuje se osnovni in traja 3 ure in 20 min) pa je začel štrajkati pri zapečenosti škorje - na medium je komaj obarvana, kruh pa je lepo pečen. Ali ima še kdo takšne probleme? Pa veliko dobrega kruha vam želim! Tara Sergeja Ratej

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Izpostavljeno

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Venturini
MOJ vrtrimljanka
malo za hecNikita2
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti