Dragi moji kruhopeki!
Danes sem prvic pekla kruh v mojem kruhomatu Clatronic BBA 2605.
Sprva sem pogresala slovenska navodila,nakar sem klicala v Merkur,da jih ni bilo zraven in mi je tisti gospod rekel,da mi jih bo poslal po posti.Saj znam malo anglesko,samo bi pa vseeno raje imela to nekje ze prevedeno.
Ven je prisel enkraten kruh.Sicer je na vrhu padel malo notri,ampak sem ze pogruntala kaj sem naredila narobe-prevec kvasa.Pekla sem na programu normal-3 ure,tako,da je bil ravno prav pecen.Je pa res,da je bil zgoraj malo manj zapecen,ceprav sem dala na srednjo zapecenost.To je bila posledica"udrtja"zgornje skorjice.Vsaj mislim tako.
Pekla sem po receptu,ki sem ga dobila tu,pri vas ,na forumu.
330ml vode,500g moke-tip 500,1žlč.soli,1žlč.sladkorja,2 žlici olja,polovico kocke svezega kvasa(1 kocka=42g)
Najbrz bi bilo zadosti samo cetrt,kakor sem potem nekje tukaj zasledila.
Kakorkoli,ko sem prisla iz sluzbe domov,ga ni bilo vec.Niti pikice ni ostalo zame.
Lahko si samo mislim,da je mogel biti dober,ker so mi domaci ukazali,da mora biti zjutraj obvezno spet na mizi.Bili so navduseni.
Enkrat moram poizkusiti tudi z moko tipa 850,samo nisem cisto sigurna kaj in kako.
Ga bom kar se 1x spekla ,kakor prej popoldan,ker je ze preverjeno,samo z manj kvasa.
Kdaj pa lahko aparat odpres,ce vidis,da recimo ni pobral vse moke,oz,da bi se kaj dodal,npr. kaksna semena?Ali lahko kar odpres,kadarkoli in potem,ko spet zapres od tam nadaljuje?Ali moras pocakati,da zakljuci eno stopnjo in je sele takrat varno odpreti?
Pa se nekaj me zanima.
Ko peces na quick programu,na vrhu najbrz ni zadosti pecen.Prebrala sem,da peko podaljsas.
Kako pa to naredis?
Tako,sedaj grem pa poizkusiti se na quick program,da vidim kako gre.
Lp Evelyn
Sporočilo je spremenil(a) Evelyn dne 13. sep 2005 23:27:49