član od 20041330 sporočil
O hvala Veri za tolažbo.Sicer moram priznat,da se tolko ne lopatam če ni kape,se pa ko se mi je še v "starih časih" vgraznil,s tem,da sem imela 50% polnozrnate,50 pa črne.Zdaj mi pa sicer naredi kapo,ampak,ko začne pečt pa se zravna.Ampak navdušena sem nad rahlostjotega kruha.Prej nisem nikoli probala z jogurtom in zdaj vidim da je v tem bistvo.
Sem pa včeraj probala z limono pa je skoraj prav tako rahel in nima prav nič kislega okusa
.Moram pa povedat,da sem danes spekla še enega z jogurtom po enaki recepturi kot sem napisala recept in poslala sliko,prav tako na osnovnem programu,ampak brez zamika in z običajnim kvasom,ne z emulzijo,pa mi tudi slučajno ni toliko narastel.zgleda da tudi ćas svoje naredi (v eni knjigi o kruhih sem brala kot da se kvasec pokrije z moko in pusti dve uri,da moka malo nabreka.V naših aparatih z zamikom peke celo noč nabreka in mogoče je tudi v tem vic.
Enkrat se moram lotit še droži,ker ima moj rad ržen kruh,tam pa kar morajo bit.Enkrat si že pisala o tem,pa nisem zihr če sem prav razumela.A mi lahko bolj točno napišeš?
Recine krofe sem sprobala in so res odlični.ž
Negdo je zadnjič spraševal za čimvečji kruhomat,Zdaj ga imajo v akciji v Sparu(do1350g kruha -znamke Perfect z 10 programi)Jaz imam perfecta z 8 programi malo manjšega,pa moram rečt,da mi noben program ne manjka,tako da ta je lahko samo še boljši.Mi pa zelo super dela,celo hitri program mi do konca speče,ne rabim nič podaljševat.LP
Aki