Aparat za peko kruha

Metkaa ... evo ti je že Reca dala recept za ajdov kruh z orehi, je čisto isto ja kot običajno samo, da daš razmerje mok problizno 1 proti 3 ali pa 1 proti 4 kot je napisala Reca pač probaš , pa tudi orehov sem jaz dal notri priblizno ja tri žlice , samo drugič bom dal kako za povrhu , se mi zdi da kar premalkrat naletiš na jederce v eni rezini kruha aja pa da ne pozabim Reca super kruhek zgleda , ste lepo opedenali ozadje kruha, čisto po gostinsko , se vidi da je imela ženska roke poleg :) Veliko užitkov pri peki vam želim Dule Sporočilo je spremenil(a) Dusano dne 08. mar 2004 23:47:44 Sporočilo je spremenil(a) Dusano dne 09. mar 2004 06:59:32
Vsem en lep pozdrav! Zanima me, dragi mojstri, ali v kruhopeku pečete tudi biskvit, kolače, šarkelj ipd. Vesela bi bila kakršnih koli izkušenj, nasvetov pa seveda tudi receptov. Lp Petra
Ja Dule, da ne bo pomote, nič se nismo prav posebaj trudili za ozadje. Čipke so bile že na mizi od valentinovega in so tudi moje ROČNO delo. Vesna Milek Recko
Bravo Reca, čipke so enkratne. Kruh verjetno tudi. Pozdravček!
Kruh sigurno tudi. Vesna Milek Recko
vau, saj ne vem kam naj gledam cipke,kruh,cipke,kruh? Oboje je videti super....
Reca... Zelo sem navdušena nad vašo sliko čebulnega kruha. Zanima me na katerem programu ste ga pekli in zanima me še koliko svežega kvasa daste notri, ker ste nekje napisala, da eno kocko, pa bi vas prosila, če mi to lahko poveste v gramih. Lp, Polona
Tega ki je na sliki sem pekla na hitrem programu, torej eno uro. Ravno tak je tudi, če ga pečem tri ure in pol. Dober in zelo lep za pogledat. Vsi pa ki jamrate, da vam kruh upade morate vedeti, da delate nekaj narobe. Posoda ni hermetično zaprta in zato na testo lahko delujejo tudi vplivi iz neposredne bližine. Kvašenemu testu tudi ne paše, če se ga kar naprej ruka in nekaj trese. Jaz vedno kruh pečem proti jutru ko je mir v hiši in ko se primajemo v kuhinjo k zajtrku je ravno pravšnji. Velik vzrok je lahko tudi tekočina. Meni to ne dela težav, ker sem ga pred nabavo aparata mesila na roke tako da približno vem, koliko tekočine rabi kaka moka. Zdaj ga vedno pečem iz 500 gr moke in če ga je preveč se vedno najdejo hvaležni sosedje. Včasih dam v testo tudi domače droži, katere imam vedno na zalogi. Te kruhu podaljšajo svežino in mu dajo zelo prijeten okus. Kar se pa tiče kocke svežega kvasa. 24 gr kvasa je to. Škoda, da ne morem sem gor obesiti vseh slik, saj ne da se hvalim, ampak so res lepe. Lep večer vam želim Vesna Milek Recko
Reca Bomo prosili Jerneja, da odpre novo rubriko, ali pa da se da zraven recepta objaviti tudi fotka . Bom naslednjič še jaz moj hlebček prtisnila, pa še na čipke ga lahko postavim, jih tudi jaz znam delati. Saj bi me bilo lahko sram , če jih ne bi znala, sem ja iz Idrije doma. Čau vsem kruhopekom... Loni
Hvala vsem za nasvete. Koncno mi je uspel kruh za vikat. Problem pa je bil v tem, da je kolicina kvasa navedena v zavojckih, zavojcki so pa razlicni. Kruh m i je uspel, not sem dala tudi malo soncnicnih in malo sezamovih semen. Saj bi ga tudi jaz slikala, pa se sele ucim klekljat in so moje cipke se bolj za na police v kleti. To je bilo malo za salo.Vase cipke so res enkratne. Hema

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Venturini
MOJ vrtrimljanka
malo za hecNikita2
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti