Aparat za peko kruha

Če prekoračiš maksimalno količino moke in tekočine je posoda naenkrat premajhna. Torej gre čez rob.Naglica včasih ni dobra. Na aparatu ti piše za koliko kruha je ta aparat. Drži se tega pa bo vse OK. Vesna Milek Recko
Zdaj se mi je jeza ze malo ohladila. jutri ponovim.Danes sem delala z 700gmoke, torej ta veliko merco, jutri bom pa preventivno poizkusila raje samo z 500g moke. Bolje manj, kakor nic. Hema
Iz 700 gr moke pride kar čez kilogram kruha. Imaste tak aparat da to prenese? Iz 500 gr moke boste dobili cca 800-900 gr kruha. Meni se namreč to še nikoli ni zgodilo pa uporabljam izključno sveži kvas. Vesna Milek Recko
A si mogoče dala preveč kvasa? Ko jaz delam kruh s svežim kvasom, uporabim kocko Žitovega kvasa (25g), moke pa 60 dag, pa mi kruh nikoli ne prekipi. Če pa delam s suhim kvasom, uporabim za 60 dag moke celo vrečko, pa je uspeh enak. LP Nada
Pozdravljeni že kar nekaj časa spremljam tale forum o peki kruha in tudi sam sem se odločil kupiti ta Aparat dobil sem Severinovega v Intrsparu , delal sem po recetu ki mi ga je dala kolegica ki tudi spremlja ta forum, skor isti recept ki ga je posredovala Asja , kruh je odličen čeprav je na vrhu malo počil , to je menda, ker je premalo tekočine , samo ga ze skoraj ni vec :) za prvič sem čisto zadovoljen , drugič pa mogoče malo vec vode pa bo :) hvala vsem ki se kar koli napisali tu o peki kruha , ste mi bili v veliko pomoč bay Dule Sporočilo je spremenil(a) Dusano dne 05. mar 2004 14:49:56
Sem ze delala kruh iz 500g bele moke in 200g koruzne moke in en zavojcek suhega kvasa pa je bilo vse uredu. Vceraj pa semdala samo belo moko (700g) in pol zavitka svezega kvasa. Vendar mislim da je bilo krivo to ker sem takrat ko je bil kruh ravno najlepse vshajan, hotela prizgati program za pecenje. Pa saj sploh ni vec vazno. Zdajle se mi mesi novi hlebcek, iz 500g bele moke. Bom povedala cez kake tri ure kaksen bo rezultat. Hema
NUJNO RABIM POMOC!!!!!! Aparat Clatronic, program za normalno pecenje (3.20h), 1 stopnja. 3,5 l vode, 500g bele moke tip400,zlicka sladkorja, zlicka soli 1/4 zavojcka svezega kvasa. Kruh je dober, samo NA SREDINI JE ZA 2CM NIZJI KOT OB ROBU. Resnicno bom vesela ce mi lahko katera pove kaj delam narobe. Ko sem pekla kruh v pecici preden sem kupila aparat mi je vedno zelo lepo uspel. Prosim, prosim! Hema
Dolgi programi očitno delajo preglavice. Hema, glede na moje izkušnje bi jaz dala na količnino 500 g še manj kvasa, da ne bi toliko vzhajal in v sredini posledično upadal. Drugače se količine zdijo meni v redu. Jaz na dolgem programu sicer ne pečem, sem pa enkrat že od vse jeze izzvala samo sebe in dala 1 čajno žličko suhega kvasa in se mi je prvič kruh spekel s kupčkom in ne vdrt. Sicer pa imajo verjetno drugi ( z več izkušnjami) sigurno še dobre nasvete. Lp, Polona
Za 500 gr moke je to preveč tekočine. Uporabi le 330 mll tekočine in en zavojček svežega kvasa. Aparat daj na hitro pečenje. Uspeh zagotovljen. Meni tudi dolga varianta 3 ure 30 minut ne dela preglavic, ampak ti imaš definitivno preveč tekočine. Količina soli in sladkorja sta OK. Vesna Milek Recko
evo tu sem malo poslikal moj kruhek , res da je un koruzni precej nižji , sej je tut razmerje v moki pol pol kar pa sem sele potem prebral da treba dati vec pšenične moke kot koruzne, druge sestavine sem pustil iste samo drugič bom dodal se malo krompirja poleg, menda je potem še boljši, no pa dal sem v drugo peko namesto radenske mleko , pa mi ni tok ušeč kruh , je bolje pol vode pol radenske , aja pa še pecenje podaljšam za 15 minut evo pa se ena slikca mojega kruhka http://medo.sloweb.net/kruh/ no kaj pravite za vajenca kar uredu aneda Dule Sporočilo je spremenil(a) Dusano dne 06. mar 2004 18:44:42

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Venturini
MOJ vrtrimljanka
malo za hecNikita2
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti