Pozdravljeni!
Že pribljižno pol leta imam Clatronicov aparat ( z dvema gnetilkama) in sem res zelo zadovoljna.
Niti enkrat se mi ni naredilo, da kruh ne bi vzhajal ali pa da ne bi imel lepo zapečene kapice na vrhu. Vedno pečem po Recinem receptu na hitrem programu in vedno rata.
Sem pa probala z moko iz spara - moka za mešani kruh in pecivo. V tej moki je tudi kvas zato dodaš samo vodo in hopa cupa v aparat. Moram reči, da je ta kruh odličen. Ravno danes, sem iz te moke pekla kruh z zamikom. No včeraj zvečer sem nasula v posodo in danes zjutraj je bil kruh pečen. Zakon. Lepo vzhajan, čisto mehek in zapečena skorjica. Poskusite.
Res sem zadovoljna z tem aparatom in od takrat ko ga imam, nisem še kupila kruha v trgovini.
Ne vem pa zakaj pride do razlik pri enakem aparatu. Svakinja ima popolnoma isti aparat, pa se ji skorjica na vrhu nikoli lepo ne zapeče. Vedno ima tako bolj svetlo skorjico na vrhu. Jaz pa hvalabogu nimam tega problema (trkam
). Vedno je lepo zapečen.
Ko začne piskati da je kruh pečen, vzamem posodo ven iz aparata in jo obrnem na mrežasti podstavek od mikrovalovke. Tako toplota izhlapeva, kruh pa odneha in ga brez problemov dobim iz posode.
No toliko še od mene...
Lep pozdrav vsem!
Nati
Nati