Aparat za peko kruha

Jasna1 se pridružujem mnenju Veri:ko pečem rženega lai belega nista nikoli enka po izgledu.Ali si mogoče zamenjala moko? Moj recept je sledeči (merice so od aparata Clatronic tiste ki so zraven priložene) 375 mil. vode (lahko tudi mleko ali pol vode pol mleka) 1/2 male merice soli (žličke ki je zraven priložena 1/2 male merice sladkorja 1 mala merica olja (lahko tudi olivno olje) 4 polne merice moke zadnja merica pa je tričetrt moke (to zadnjo merico dam rženo ali polnozrnato moko) 3/4 kvasa suhega Sestavine si sledijo po tem vrstnem redu.In je količina za mali kruh (cca. 900gr) Lep pozdrav in upam da bo jutri lepše vreme mamazeljka
Hvala, punce!! Zgleda, da je res problem v kvasu. Mogoče sem v želji po lepšem in lepšem kruhu začela povečevati količino kvasa in dosegla obraten učinek!! Res je tudi, da sem zamenjala moko, zdaj imam fino belo moko iz mlina, ampak ne vem, če je to pravi razlog... Bom probala z manj kvasa. Pri polnozrnatem kruhu sem pa že tako nehala računati na kakšno kapo, glavno, da je dober in zdrav, jem ga pa itak samo jaz (in meni je lep tudi s kahlo, ker je moj... In ja, naj že neha deževati!!!!!!!!! Lep pozdrav! jasna
Res je kar pravi riba ribica, tudi 5 g je navadno čisto dovolj, vsekakor pa ne dat več kot 10. je pa odvisno tudi od količine vode. jaz mam rajši bolj sočen kruh in dam malo več vode in manj kvasa. jasna, tudi polnozrnati bojo meli kapico, malo počakaj, pa bo;) Mogoče ne lih take od vrtnega palčka, baretko pa;) Ne dat še tisto malo kvasa, da bo za ziher. če maš digitalno tehtnico, si ga stehtaj 5-6 g boš videla, to je skoraj nič;) Veri
Hvala Veri, ne samo za nasvet, ampak tudi za vzpodbudne besede. Kruh imam pa tudi jaz rada bolj moker. Naslednjič bom probala s 5 g kvasa (imam novo tehtnico, tako lepo, s steklenim pladenjčkom), tako da pri naši hiši zdaj vse natančno stehtamo. Konec šlamparije! Lep sonček, a ne? jasna
spekla sem polnozrnat kruh z začimbami (rada ga imam, ker ni treba nič gor dat) z baretko!!!!!! Jupiiiiiiiiiiiiiii!! Je bil kvas, seveda....hvala Veri. jasna
IIIII! No,vidiš, da je šlo! Bravoooo! Sem res vesela! Veri
Ta hitri program mi bo živce pojedel!! Dvakrat sem probala, enkrat 30 dag, enkrat pol kile moke, rezultat pa obakrat porazen!!! Problem pri meni je namreč ta, da nič kaj veliko ne vzhaja. Speče v redu, ampak če testo ni vzhajano... a ima kdo kak pameten nasvet? jasna
Na hitrem programu moraš dodati malo več kvasa, ker je čas vzhajanja krajši. Poskusi. Julija
Draga Jasna, jaz vedno pečem samo na hitrem programu, vse kruhe, vedno dam celo kocko kvasa in vedno mi vse uspe! Mogoče pa sem čarovnica, kaj veš! Od začetka pa tudi meni ni šlo, pa sem se "zvežbala"! Galja
Hvala Julija in Galja. Bom probala. jasna

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Izpostavljeno

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
MOJ vrtrimljanka
malo za hecNikita2
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti