član od 20044272 sporočil
hm, tudi jaz sem delala pred nekaj leti v baru (prek študenta, seveda) in moram rečt, da ni ravno tako, kot opisujete...
Prvi dan sem dobila skopiran članek o pripravi dobrega kapučina in še eno mini skriptico o pripravi različnih kav, par strani, ampak za moje pojme dovolj...
Avtomat ni vsega sam naredil, v bistvu si moral naredit praktično vse, kot pri espressu doma. Napolnit filter s kavo, jo stisnit, edino vodo je sam pognal skozi. Si pa sam ugasnil, kadar si hotel (torej glede na gostove želje - če je želel/a kartko ali dolgo kavo).
Obvezno smo morali pri vsaki kavi prinesti zraven še kozarec vode.
Vsakega gosta smo morali vprašati, ali želi kavo s hladnim ali toplim mlekom, sicer velja, da če je kava z mlekom, pomeni s toplim mlekom... Kapučino je moral imeti veliko goste pene. Zaradi kave se mi ni nikoli niti enkrat pritožil niti en gost... Se zgodi, da kaj pozabiš, zamenjaš, se pač opravičiš in če ljudje niso čisto zagamani, ti tega niti ne zamerijo...
Lidka, je zelo enostavna rešitev: natakraici/ju že ko naročaš povej, da želiš kapučino Z VELIIIIKO PENE, ker jo tvoja tamala obožuje. Obstaja zeloooo malo študentk, ki nimajo rade majhnih otrok in tako si bo vsaka zapomnila, če pa bi slučajno pozabila, ji potem ne bo odveč it naredit še tisto peno in ti jo prinest;)
Veri