Mislim, da je odvisno od sorte čebule. Jaz jo imam vedno v hladilniku, po rumeni okrogli se mi oči vedno zasolzijo, po rumeni podolgovati pa zelo redko. rdeča pa je katastrofa, rabila bi potaplaško masko.
Kyara
Rogljič Croque Madame
Mislim, da je odvisno od sorte čebule. Jaz jo imam vedno v hladilniku, po rumeni okrogli se mi oči vedno zasolzijo, po rumeni podolgovati pa zelo redko. rdeča pa je katastrofa, rabila bi potaplaško masko.
KyaraDa se mleko ob kuhanju ne prismodi, je treba zanj uporabljati vedno eno in isto posodo in v njej nikoli kuhati nič drugega. Ob tem, da jo je dobro, kot je napisala že ena od predhodnic, vsakič pred uporabo splakniti z vodo (mislim, da voda ob tem zapolni morebitne mikroskopsko majhne luknjice in se mleko potem ne more zalezti vanje).
Zanimivost: vsaj dve leti sem za kuhanje domačega mleka uporabljala isto posodo. Mleko se ni nikoli prismodilo. Ko pa sem v njem zavrela kupljeno homogenizirano mleko, je bilo celo dno rjavo??? Za homogenizirano mleko sem nato kupila novo posodo - in spet je bilo v redu.
Cila
Sporočilo je spremenil(a) Cila dne 21. feb 2008 14:25:55Po fižolu bomo imeli manj težav s "plinifikacijo", če smo ga kuhali skupaj z žličko kumine.
CilaNa Japonskem so izumili čebulo, ki ob sekljanju ne povzroča več solz, kaj več, ko izvem![]()
Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
| Kaj jutri za kosilo? | johana |
| MOJ vrt | rimljanka |
| malo za hec | Nikita2 |
| Kaj danes za zajtrk | johana |
| Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |

Rogljič Croque Madame

Zmagovalni bananin kruh