Ločevanje živil 90. dni - 5. del

Halo punce! Samo pofočkam se! Od besa me bo razneslo. Naroda narodna. Toliko sem se razgovorila in napisala vse za nazaj pa vse zbrisala. Ne ne morem. Bodite pridne! Jana janadr
Lep pozdrav! Kaj menite o koruznem kruhu? tocka
Janadr, bo drugič bolje, ne jezi se, škoduje lepoti in vitki liniji. To zadnje sem dodala jaz. Tocka, koruzni kruh po moje ni primeren, boljši je polnozrnati. Res pa je, da kak grižljaj tudi ne more preveč škoditi. Julya, hvala za tvojo zgodbo, to je vedno zanimivo branje. Lp iz Mb riba-ribica
Hojla! Rožica, ni problema. Z veseljem lahko pomagam pri urejanju pošte, sem takoj zagrabila priložnost, ko je Encijan prosila za pomoč. Aki, v album sem dodala avokadov namaz s presno zelenjavo. Riba-ribica, sprašuješ nas glede sladil. Pri meni je takole: Še pred cca pol leta je bila sladka kava z mlekom zame zakon. Drugačne nisem marala (no ja, še kapučino ali kava s smetano v lokalu). Od pričetka diete pijem grenko kavo brez mleka (natreen mi ni dober, ostalih sladil nisem probala). Sladkor uporabljam le v sladicah, če pa v receptu piše "potresemo s sladkorjem v prahu", se pa še tega odrečem. Zanimivo, da tudi iz "krem šnit" stresem sladkor dol. Včasih uporabim rjavi sladkor, pa tudi javorjev sirup in zgoščeni jabolčni sok. Zeleni čaj pa sladim z medom. Aki in Julya, najlepša hvala za vajini izkušnji in nasvete. Dieta je začasna zadeva, potem pa nam ostane le zdrav način prehranjevanja ali pa jo-jo efekt. In pa gibanje. Mogoče ste tudi ve v zadnji reklami od "soseda" zasledile novo obliko prehranske piramide, ki ima narisane tudi stopnice. Tocka, koruznega kruha že dolgo nisem jedla, kako pa se obnese pri dieti, pa ne vem. Verjetno je pomešan z belo moko, nisem pa prepričana. Neli5 in Moki, prav prijazni sogovornici sta... Janadr, to je tudi meni poznano (da se mi zbriše) in potem to ni več to, kar sem prej pisala. Mejte se skrajno lepo! jankica
Dobro jutro! Tudi jaz sem se zadnjič javila za pomoč pri urejanju pošte, tako da sem "na voljo", ko bom na vrsti. Danes je moj B dan - ker ne bom jedla doma bo verjetno kaj mesnega s solato. Čaka me veliko dela zato hitim, vsem lep pozdrav in sončen, prijazen dan! darkad
Dobro jutro vsem. Se pozna, da je zunaj sonček in nas je ven odneslo, smo čez vikend bolj malo napisale. Juliya in Aki hvala za vajine izkušnje. Rožica ti si mi pa naredila lušte po regratu, pri nas ga žal še ni, ampak bo pa danes motovilec za večerjo...komaj čakam. Ko bo pa regrat pa takoj planem po njem...imam že kar razpored..en dan bo z jajčkom, naslednji dan s krompirjem,...hmm kar sline se mi cedijo ko pomislim nanj. Seveda pa ne bo tisti, ki ga imam najraje...s krompirjem in zaseko! Tejcica kje si? A si že zdrava? Neli5 tudi meni se je 0,5 kg vrnilo takoj naslednji dan, da ne bi razpravljali kako me zvečer lakota daje, sem si šla že ene parkrat kuhat čaj, da je bilo v želodčku toplo. Jaz imam danes sadni dan. Sem po nasvetu Korenzu kupila ananas v lastnem soku..super je, sem ga že pol pojedla za zajtrk..za kosilo bo pa sadna solata...za večerjo pa nekaj toplega, najbrž zelenjavna juha in potem za povrhu še motovilec. Lep sončen pozdravček vsem! claudia12 Sporočilo je spremenil(a) claudia12 dne 20. mar 2006 09:26:14
Pozdravljene! Meni se dozdeva, da sem na tem forumu enkrat nekaj prebrala o siru stopljenemu v ponvi ali nekaj takega. Ali katera pozna ta recept? Res mi zelo diši sir na B dan in ne vem kako bi ga pripravila. Pa še nekaj: ali ve mešate meso, sir ali jajca na B dan? Bi bilo narobe, če bi pojedla npr. kos piščanca in hkrati bi v solato dala še eno kuhano jajce? Sicer pa imam danes 2. sadni dan in sem en teden na dieti. Po današnjem tehtanju je -1,5kg. Marjetica
Dobro jutro! Kako je fino, ko takole pridno sodelujemo, zato še enkrat hvala Jankici in Darkid za ponujeno pomoč. Jankica, super, da te urejanje veseli, lahko bi tudi že prej kaj naredila, saj smo vsi enaki (tudi mene ni nihče prosil, pa sem se kar sama lotila). Jaz sem glede urejanja poštnega predala predlagala dežurstvo, ampak samo zato, da ne bi stvari predolgo čakale na objavo oziroma odgovor, če sporočila ne bi nobena opazila, lahko pa se dogovorimo tudi kako drugače. Seveda lahko na pošto vsaka odgovarja, da ne bi mislile, da imamo nekatere več pravic, druge pa manj. Če naredimo kako večjo spremembo, pa povemo (ali pa se prej dogovorimo) tukaj na forumu. Mislim, da bi tako lahko funkcioniralo. Povejte še ve svoje mnenje! Jaz bi si od urejanja pošte malo oddahnila, tako da se lahko Jankica in Darkad kar sami dogovorita, kako vama ustreza, potem pa povejta tukaj, da bomo vedeli tudi ostali. Sicer pa je za mano zanimiv in razgiban vikend. Ker sem bila tokrat sama, sem si obakrat za dobro jutro privoščila kar ta pravo dozo orbitreka (enkrat 90, drugič pa 60 minut), potem pa tuš, tako da sem bila zjutraj kot prerojena. V soboto sem bila tudi v knjižnjici (Rožica, sposodila sem si 3 knjige na temo urejanja spletnih strani in sem že začela študirati), nekateri ukazi delujejo tudi na forumu, saj se vidi, a ne? Kaj sem imela za kosilo, si lahko pogledate v albumu, naj vam namignem, da je bil OH dan. Klasika sicer, ampak okusno, da je kaj! Aja, v petek sem nekaj eksperimentirala s proseno kašo in jed tudi poslikala. Sem se pa odločila, da sprobam čim več jedi iz Rinine knjižice oz. mi bo knjižica za osnovno idejo, ker je še vedno veliko stvari, ki jih nisem preizkusila, pa so najbrž dobre in nekatere tudi hitro pripravljene. Včeraj sem imela malo preveč obilen sadni dan (cela vrečka študentske hrane za kosilo) in sem si popoldne v tistem prekrasnem sončku zato privoščila še en daljši sprehod, danes pa imam običajen sadni dan, brez oreščkov, upam! Uživajte v prelepem sončnem dnevu! Kam ste se pa nekatere skrile, Marjetka Cvetka, Tejčica, pa Vemves? Pa Bonaca, Tuna in Tabina se tudi že dolgo nič ne oglasijo. Lanes, upam, da nas bo Tuna spet zbobnala skupaj, jaz sem seveda ZA. Encijan Sporočilo je spremenil(a) Encijan dne 20. mar 2006 10:21:20
Sluga, skuhaj ali poduši si najljubšo zelenjavo, npr. cvetačo, brokoli, stročji fižol, ..., potem pa po vrhu daj sir, da se stopi, lahko na ponvi, v pečici ali mikrovalovki. Ob takem obroku si lahko privoščiš sir tudi v solati. Mesa, jajc in sira ob enem obroku ne mešamo. Lahko pa si npr. jajca pripraviš za večerjo kljub temu, da si imela za kosilo sir. Saj se boš navadila na ločevanje, če pa kaj ne boš vedela, pa spet vprašaj. Encijan, hvala za vzpodbudne besede. Res se bova zaenkrat z Darkod zmenili za dežurstvo oziroma predajo štafete 2x mesečno, lahko pa vskoči tudi katerakoli druga, ne bo nobene zamere, saj so to navsezadnje naše skupne strani. Lepo ti je uspelo, tole urejanje spletne strani oziroma raznovrstne pisave. Pridna! Lep dan! jankica
Živijo vsem! Kot je že Jankica omenila bova dežurni pri pošti zaenkrat medve, če nas bo več, bo pa še lažje. Rožica, nekaj izkušenj pri urejanju spletne strani imam, tako da ti bom zvečer malo več napisala na zasebno pošto. Encijan, čestitam za tako lepo oblikovan "prispevek"! Prijavljam se za kavico v Santani!! Tudi jaz že par dni pogrešam Tejčico, ki je ponavadi tako zgovorna, pa Tikvo, Marjetko cvetko, Vemves,... verjetno je "kriv" lep konec tedna, da je bilo takšno zatišje tukaj... Čaka me še veliko dela, zato hitim, se zvečer še kaj oglasim! Lep popoldan, veliko sonca in lp darkad

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?NENA58
malo za hecsijasaja
MOJ vrtrimljanka
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti