Ločevanje živil 90. dni - 5. del

čer! Aki me veseli, da sem pomagala. To slikco sem dodala za spodbudo, da ne bi bil naš album prazen in to je bilo najhitreje narejeno in pripravljeno na fotografiranje. :) No to je bil namen te rubrike, kot vemo vsaka po svoje kuha, servira,..., že pokrajine v Sloveniji se močno razlikujejo v kulinariki. In tako lahko s svojim vsakodnevnom obrokom, mogoče koga spomnimo, da bo spoznal da si tudi to lahko pripravi. Navsezadnje dandanes nimamo veliko časa za kuho in že jajčka na različni način,..., so lahko enkraten obrok. Zato kar pogumno! LP. AKi na e.mail 3mdforum@gmail.com OBIŠČITE STRAN 3MD - jevk Kul Slo http://users.volja.net/kulinarika/ Sporočilo je spremenil(a) Rožica dne 16. mar 2006 22:47:53
Aki, e-mail ti je napisala že Rožica, sem pa mislila, da si ga najbrž opazila na naši spletni strani, kjer si našla tudi slikce z recepti. Skratka dobrodošla, saj nismo zaprta druščina, tudi kakšne tvoje izkušnje z ločevanjem bomo veseli. Tukaj nas je namreč kar nekaj, ki imamo po koncu 3md probleme z vzdrževanjem, ker ne vemo, kako naprej. Zato bomo zele veseli, če nam poveš, kako se prehranjuješ, kakšen zajtrk imaš, kako in kdaj ješ sadje, kolikokrat ti privoščiš sladkarije, vse to nas zanima. V albumu se predstavlja še ena naša članica. Meni je včeraj res uspel B dan, nisem bila lačna (razen malo zvečer), dobro sem jedla, privoščila sem si še en sprehod in dobre pol ure orbitreka, tako da me je danes tehtnica razveselila z dodatnim minusom, sicer samo 40 dag, a po 3 sadnih dneh sem se bala, da bom kaj dobila nazaj Lep dan! Encijan
Haj! Se javlja ena velika GREŠNICA! Pa tako sem imela v planu da bom imela dva sadna in en vodni dan . Vse mi je padlo v vodo. Slikce iz srečanja so super! Se vidi da smo imele preveč hrane in jo je pol ostalo! Čestitke vsem za izveden vodni dan in izgubo kilogramčkov! Pozdravljene tudi vse nove in veliko vztrajnosti vam želim! Se izplača- povem iz lastnih izkušenj! Lep dan še naprej sedaj pa šibam pobarvat mojega sina ki že pol ure čaka kdaj se ga bom usmilila.Pravi da ima že ful narastka in mu nič več ne stoji kot je treba ha ha ha ! Čao! any
Lanes. hvala za odgovor in tvoje izkušnje. LP Bojan Z.
No za mano je 1. sadni dan. in tehtnica je zjutraj pokazala 1,2 kg manj kot na prvi dan diete. Torej resnično deluje ta dieta. Zelo sem zadovoljna in nisem izgubila motivacije. V načrtu imam izgubit 8kg, če bo kaj več pa še toliko bolje. Danes bodo pa piščančji ražnjiči na jedilniku. Njami! Zanima me ali lahko jem zraven ajvar. Da ni vse tako suho. V Rinini knjižici je sicer na škrobni dan v receptu za segedin juho tudi ajvar. Marjetica
Jutro! No zdaj imam pa nekaj časa da vam kaj napišem, no vzela sem si ga malo, da napišem kar me je že včeraj zanimalo. Pa me je Encijan prehitela. :) Aki Zanima me kako izgleda tvoj način prehrenjevanja. Imaš mogoče živila, ki jih spolh ne uživaš.. Postopek prehranjevanja, na kaj paziš, kako si sledijo obroki... Lans tudi tebe sem želela vprašati, če si se dražala točno knjigice naslednjih 90 dni ? In tvoje izkušnje, opažanja. Zanima me koliko si izgubila na vzdrževenju,... Punce saj veste vedno nas zanima kako naprej. Meni je uspevalo kar 6 mesecev ohranjet težo, potem pa..... hvala bogu sem reagirala pravočasano. Tokrat izgubljam te pridobljene kilograme zelo počasi. Zdaj vidim kako kaj vpiva na izgubo prehrane. V prejšnih krogih, sem se skoraj popolnoma odpovedala kruhu in živilom z visoko vrednostjo maščob,..., zdaj pa veselo pojem tudi košček kruha(polnozrnatega) ali žličko majoneze, kisle smetane,... Vendar tokrat moj namen ni -20kg ampak veliko manj, predvsem pa razmišljam naprej in se bojim da se mi zgodi enako in se bodo kilogrami začeli hitro nabirati, ko bom v svojo prehrano vključila živila, ki sem jih v dietnem obdobju ukinila. Predvsem pa na moj novi pogled na prehrano vpliva zopet moja mama, ki kot sem že omenila hodi na neke tečeje zdravega hujšanja, kjer hujšajo, brez predpisane diete in prepovedanih živil. Le učijo jih spoznanja, koliko potrebujejo in predvsem tega da morajo zaužito pokurit (torej rekreacija)....., omenjajo torej to kar delno vse vemo, ampak oni so stopničko višje pomagajo jim to vpeljet v prakso. Seveda jih pri prehrani učijo gledat na marsi kaj, ( vsebnisti v živilih, kalorije,...) ker jaz le ne znam biti tako močna, tako odlična, se bom po dieti verjetno spet zatekal v neke vrsto ločevanja. LP. OBIŠČITE STRAN 3MD - jevk Kul Slo http://users.volja.net/kulinarika/
haj Rožica kar strinjam se s tabo vedno gledamo naprej in premišlujemo kako ohraniti te težko izgubljene kilograme.Meni je sicer načeloma uspelo,ker nikoli nisem bila suha in tudi v nadaljevanju ne pričakujem,da bom suha. Sedaj mi nihajo 2-3 kg in se borim,da ne bo več,ampak če mi uspe ,da izgubim na to težo ,ki jo imam vsaj še 5 kg bom presrečna. Moram pa priznati,da je vsak kilogram težka borba pa naj reče kdorkoli ali ni tako. Je pa fino ,če se dobro počutimo,da nimamo zdravstvenih težav in kontroliramo svoje telo. Moje počutje je v redu tako ,da še danes ostajam na sadju,oziroma na zelenjavi. Včasih si na sadni dan skuham natur zelenjavno juho. Če se strinjate jo slikam in pošjlem na 3mdobroke,kam jo bomo pa razvrstili pa vi povejte.Jaz bi jo na sadni dan,ker vsebuje samo zelenjavo. LP
Hoja vsem skupaj Encijan, hvala za pohvalo. Tudi tebi in vsem vam na forumu prav super uspeva, smo pač različni in se nam organizem drugače odziva. Imaš pa veliko volje in vztrajnosti, ter veliko vzpodbude daješ vsem novim in starim tudi. Jaz pogrešam naše punce. Halo, kje ste? Kako vam gre vzdrževanje teže. Dajte se malo oglasit, ali pa se kar dobimo spet na čveku v Santani. HA, kaj pravite. Tudi druge iz okolice, se nam lahko pridružite. Tuna, boš še ti malo spodbudila stare znanke in vse ostale in določila datum. Bonaca, si za, Robida, se nam že lahko pridružiš, Helena boš pritekla na čajček, Marjanca si še z nami, Marjetka cvetka ti pa vem, da si za, vsaj upam, pa Marina45, tudi ti prideš kajne... Encijan, če boš v bližini, se boš pridružila tudi ti, kajne... pa vse ostale, ki ste naše pridite. TUna... kraj Santana, datum pa ... javite se in povejte. Rožica, konca diete me je bilo kar pošteno strah, ker sem vedela, da me čaka težko delo to ohranit, saj ste me nekatere prav prestrašile. Sama vem, da potrbujem nek načrt in se potem tega držim. zato sem se poskušala kar pridno držati 2. Rinine knjige s to izjemo, da sem vodne dneve imela ma polne lune, ostalo pa po knjigi. Dieto sem končala konec novembra 2005 in imela 62, 5 kg, nato pa sem v naslednjih 3 mesecih mogoče izgubila 1 ali 2. kg, ne vem točno. Zdaj ko sem v drugem mesecu po vzdrževalni dieti pa imam 60, 5 kg. Torej še 2 kg manj. Več pa ne želim izgubiti. Če bom držala težo od 60 do 62 kg bom zadovoljna. sicer je moja višina 167 cm in bi potemtakem morala imeti 57 kg, ampak to je odvisno od knstitucije. JAz sem s tem kar sem prigarala zadovoljna, čeprav je bil mojcilj 58 kg, ampak bi bilo preveč. Še zdaj jem sadje do 12. ure oz. kar do 14. ali 15. ure torej do kosila. Še vedno ločujem, mi tako tudi paše. Določila sem si samo okvirje po luninih menah: polna - voda, prazna - sadje, krajci zelenjava ali sadje. Ostale dneve kosila in večerje pa po želji, s tem, da imam večerjo najkasneje do 19. ure. če pa bom še izgubljala na teži bom vključila zajtrke z jogurtom in misliali polnozrnato štručko z marmelado ali medom. Že dolgo, ne vem točno od kdaj pa vsako jutro na tešče spijem vodo z medom in jabolčnim kisom. Takole Rožica, upam, da sem ti kar pomagala. Lepo se imejte vse skupaj. Meni se že mudi, ker moram zdravniku po bolniški list, ker zaključujem z bolniško, čeprav se od včaraj kljub jemanju antibiotikov ne počutim ravno zdrava. Bo že bolje. v ponedeljek moram biti v službi, ker me spet čakajo obveznosti. Tako je pač. Lepo se imejte, pa veliko se smejte (bi rekli moji učenčki). LANES
Lans hvala za tvoj odgovor. Res te občudujem, kako si vstrajna, dosledna. Mislim, da si mi pomagala z pravimi nasveti. Vse pa je na meni, da jih bom upoštevala, zato nikar ne zameri če te čez kakšen mesec ali dva spet povprašam kako ti gre, in seveda še za kakšno spodbudno besedo, nasvet, skratka usmeritev na pravo pot. Saj sama vem da se privadiš takšnemu načinu prehranjevanja, pa vendar pridejo trenutki, ko potrebuješ spodbudo, motivacijo,... Vsi ki ste tako dosledni ste nam lahko za vzgled! Ker sama vem kako sem pričela vedno bolj poizkušat razne sendviče pa meso in krompir, skratka nezkončno se mi je "luštalo" kombinacije.... res ste občudovanja vredni, da se lahko uprete sebi, okolici, ki te venomer spominja, da zdaj pa le prenehaj s tem, da si dovolj shujšal, ker ne razumejo, da sploh ne hujšaš več ampak, da je tak način prehranjevanja potreben, če želiš ostat takšen. Res da smo ljudje različni in da nas obdaja različno okolje, vendar sem prepričana da je vsk kdaj v situaciji pritiska družbe, okolja na svoja prepričanja in le močni preživijo. Še enkrat kapo dol! Vsem vam, ki vam tako uspeva! Kristina ti kar dodaj na sadni dan. Jaz mislim da si se prav odločila, saj so vendar na sadni dan obroki, ki praktično spadajo v vsak dan. Takšna zelenjavna juha pa je zagotovo primerna za obrok v vseh dneh. Tudi sama sem si velikokrat pripravljla takšne nevtralne juhe z zelenjavo. Pripravljala pravim zato, ker si jih že dolgo nisem, pa si jih kot izgleda zopet bom, ker se je končno pričelo obdobje ko me veliko zebe, kljub redni in obilni prehrani. In to je več kot dober znak! LP. OBIŠČITE STRAN 3MD - jevk Kul Slo http://users.volja.net/kulinarika/
Pozdravljena dekleta. Sicer se na ta forum ne oglašam, ga pa redno prebiram. Tudi sama se ubadam z močno preveliko težo. V zadnjih devetih mesecih jo uspešno znižujem s pomočjo Montignacove metode, sistema zdravega prehranjevanja in precej miganja. Berem, da ima marsikatera strah pred tem, kako obdržati pridobljeno, manjšo težo. Vsem toplo priporočam v branje knjige Jem, torej hujšam (Michael Montignac), Tudi z ogljikovimi hidrati ste lahko zasvojeni in pa Proč s sladkorjem (za slednji dve ne vem avtorja, ker knjig trenutno nimam pri sebi). Vse tri temeljijo na ločevanju OH + B, ter OH + M. Montignac priporoča uživanje živil z nizkim glikemičnim indeksom. Za vse, ki si želite samo ohranjati težo je primerna druga stopnja, za tiste pa, ki bi mogoče želele izgubiti še kakšen kg, pa prva stopnja. Preberite si navedene knjige, verjamem, da je v njih ključ do rešitve vaših težav. ) lp in uspešno izgubljanje kilogramčkov vam želim. p.s. Če katero zanima kako se sama spopadam s kilogrami, mi lahko piše na zasebno pošto. Sicer lahko napišem tudi tu, a se bojim, da bo "klobasa" predolga. Poleg tega pa mogoče to vseh ne zanima. Julija

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
malo za hecsijasaja
MOJ vrtrimljanka
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti