Ločevanje živil 90. dni - 5. del

Lep sončen pozdrav! Najprej naj vas pohvalim ker tako pridno urejate spletno stran. Jaz imam danes B dan in sem jedla meso in solato.Pa malo sem grešila Spekla sem "razpokane kekse"in sem morala poskusiti,ker sem jih delala prvič.Poskusila sem samo dva in ne bom več,ker niso po mojem okusu. Sedaj pa grem na sprehod,da to porabim. Želim vam lep preostanek dneva. tikva
Hojla! Punce,pomlad je tuuuuuuuuuuuuuuuuuuu!!!!!!!!! Sem bila zunaj,nabrala sem motovilec.Mmmmmmmmmm,kako se mi ga že lušta.Škoda,ker nimam digitalca,da ga še vam malo pošljem. Kot sem že napisala,sem prikinila z dieto,vendar se trudim vzdrževat težo. Me je mal tudi zdravje izdalo,sem en teden čisto zelena hodila okrog,ampak nisem šla k zdravniku.Ko me bo dovolj zdelalo bom pa že šla,ampak zaenkarat je počutje veliko boljše,kot pa prejšnji teden. Mogoče so k temu pripomogli tudi sončni žarki. Ma,kakorkoli,jaz sem še tukaj in z vami naprej! Lep dan vam želi Marjetka cvetka! Sporočilo je spremenil(a) Marjetka cvetka dne 20. mar 2006 16:24:05
Živjo vsem skupaj! Kako je bil danes krasen dan aneee!Drgač je pa vse po starem,probam se držat diete pa me včasih ampak malokrat zanese a je pri vas tudi tako,zdej sem zdržala 15 dni po vagi pa mi kaže-4 kg joooj kako gre to počasi1!!! Sluga tudi meni zapaše sir pa sem si kar"špic"paprike nafilla s sirom in jih v pečici popekla nasitno in dobro tudi....no pa pozdravček vsem LP simonka1
Simonka1 saj to je ja super! Toliko minusa imam jaz po 2 mesecih! claudia12
Dobe večer Javljam se vam po treh dneh,bila polno zaposlena.Na hitro sem preletela vaše izjave in novice in ugotavljam,da še zmeraj nekatere niste prišle na normalne dneve hujšanja.Še so skušnjave pri hrani posebno zvečer. Tudi meni zelo počasi uspeva pa sem včeraj na smučanju grešila z marmeladnim krofom. ,ampak kaj čem je tolk pasal.Danes mi je uspelo ostati samo na sadju. Sonček in nato gibanje v naravi nam bo dvignilo moralo za naprej. Lepo spančkajte se tipkamo jutri Sporočilo je spremenil(a) kristina dne 20. mar 2006 22:13:17
Živjo! No,pa se še jaz malo javim.Dieta uspeva naprej,sicer teža trenutno stoji na -7,ampak upam,da bo čez kak dan spet manj.Jutri sadje,ki ga bom verjetno nadomestila prvič bolj z zelenjavo,ker ugotavljam,da mi sadje ne paše najbolj,bom pa strogo zelenjavna,brez pribolškov.Potem še en B dan,pa imam že vodnega,prvega.Torej,če se ne motim,bo en mesec skoraj okrog.Jaz bi rekla temu,prvi krog okol Tivolija uspel;))))Aha,pa še to,trenutno še brez enega greha,tako,da dekleta,brez krofov,pa takih podobnih zadev.Dieta je dieta.Vodo,če bo sila.Kaj pa v partizanih,ko še vode nismo imeli;) lepo nočko vam želim Saša vemves
Pozdravljene! Kar nekaj časa se že nisem javila. Večinoma ste zelo pridne kar se prehranjevanja tiče. Sama sem ga kar precej srač...., no končno sem se zopet vzela v "roke" in grem dalje. Punce naša 3MD stran se mi zdi super! Ni pa mi jasno zakaj ne morem odpreti albuma? Napiše mi, da je geslo spremenjeno. Nikjer nisem zasledila nič o spremembi le tega. Kaj pravite na srečanje v Santani- mogoče v petek. Moram priznati, da sem zelo potrebna enega poštenega čveka. Želim vam vse naj-naj in gremo dalje! LP Marina 45
Pozdravljene Sem obljubila,da napišem kako se prehranjujem in upam da me ne bo spet ven vrglo. Moje hranjenje temelji na zdravem kombiniranju hrane in tako je tudi naslov knjige, po kateri sem se uvajala, avtorice Jackie Habgood. Pravzaprav gre za osnove Hayeve diete. V marsičem je podobna 3md in Montiju, le da je bolj ohlapna in si jo lažje prilagodiš po počutju in občutku. Ni diktiranih dni na OH in Š dneve in nobenega vrstnega reda.OH in Š gre tu v eno kategorijo, le v istem obroku ju ne smete kombinirat z beljakovinami. Knjigo zelo priporočam ,služi kot priročnik,saj ima vrsto tabel in preglednic. Zajtrki ( od 8-ih - 12-h ) so sestavljeni iz raznih vrst sadja , ( s tem da se ne meša kislih in sladkih vrst med seboj.Prebavlja se : kislo 15 min, sladko 30 min., banane 45 min. Lubenice in melone se uživa ločeno od drugega sadja. Enkrat tedansko se priporoča sadni dan. Po 12-ti uri je kosilo ( jaz največkrat kosim šele po 16-ti in do takrat poje sadje; ampak to je samo plus).Za kosilo pa lahko jeste kot vsa družina, le odločit se morate kaj boste skombinirali. Če se odločite za meso, potem gre poleg vsa kuhana in surova zelenjava , če pa vas bolj zamika ,testenine, riž ...pa iz obroka izključite meso. Poleg pa spet vse vrste surove in kuhane zelenjave . Namreč tukaj se ločuje živila na B beljakovine, OH (kamor spadajo tudi Š ) in N nevtralna. Nevtralna so vsa zelenjava razen krompirja, suhega fižola in suhega graha in se laho kombinira ali k B ,kakor tudi k OH. To se mi zdi zelo praktično kadar ste povabljeni na kako praznovanje. Jaz si vedno ogledam kaj je na razpolago, nato se odločim kaj bom izločila. Se pa priporoča uživanje mesa do 2 x tedensko ( tako kot pri 3md) Spremembo kombinacije lahko naredite po 4-ih urah po mesnem obroku ( 4 ure se prebavlja meso seveda, če je bilo pravilno skombinirano) in si lahko privoščite recimo OH z zelenjavo ( recimo zdaj bo aktualen regrat s krompirčkom in še kos kruha si lahko privoščite- tu je to dovoljeno) in obratno, če ste imeli za kosilo OH, ki je bil pravilno skombiniran, lahko večerjate B obrok po 3-eh urah. Med kosilom in večerjo,ki sta en B, drugi pa OH, lahko spet malicate različno zelenjavo, kuhano ali surovo. Sadje se je le na prazen želodec, torej ga lahko tudi večerjate, 3, oz. 4 ure po pravilno skombiniranem obroku.Če ste malicali zelenjavo,tudi lahko,ker ta se hitro prebavi ( do 2 uri). Potem so tu še sladkor, bela sol, bela moka, bel riž ( to so neprimerna živila :prečiščena, brez vsebine, samo za špeh in bolezen delat) Sol uporabljam neprečiščeno morsko sol,če jo imam in to v zmernih količinah. Če kaj po nesreči presolim, raje vržem stran. Sladkor sem popolnoma črtala ( ampak tudi zato, ker so mi ugotovili alergijo ).Zdrave vrste sladil so javorjev sirup, zgoščeni jabolčni sok, agavin sirup in le kadar delam tako sladico,da rabim sladilo v suhi obliki kot sladkor, uporabim fruktozo( vsi imajo nizek GI). Sem šla na eno delavnico za zdrave sladice in sem dobila nekaj idej in za moj sedanji okus so boljše kot klasične sladice. Moko uporabljam črno, za kruh ki ga pečem sama dam najmanj pol polnozrnate, pol pa črne.Tudi žgance , podmeto delam iz polnozrnate, no ja, v kislo repco bom dala T 850; tudi v temna peciva dam recimo T 1100,v svetla pa T 850. No za pusta sem spekla krofe pa čisto iz bele moke, ampak teh jaz itak nisem jedla( sladkor, jajca- alergija) Veliko piše tudi o dodatkih v prehrani ( tzv. E-jčkih), ampak nebi zdaj o njih. Skratka to prehranjevanje je zdravo in predvsem zato sem se odločila za ta način že pred 7 -8-imi leti.Sem pa imela tudi kakih 8- 10 kg viška in brez obremenjevanja so se kar stopili. Moram priznat da nisem nikoli lačna ,bolj pogosto preveč sita.Variram od 1 - 2- eh kg in če se mi zdi da moram malo zabremzat,potem malo popazim na kruh (da ga ni preveč), pa da prepogosto ne jem kakega suhega sadja bistveno po 20-ih ( ker seveda tudi jaz grešim).Se pa redno tehtam, tako da sem pod kontrolo. Mislim, da je to zelo primeren način hranjenja , zlasti za vzdrževanje teže po 3md. Moja hči ravno hujšat ni mogla po tem, pravi da rabi bolj trdo roko in tj. 3 md. Bistvo je, da ločimo B od OH, da zaužijemo vsaj 50 % od zaužite hrane sadja in zelenjave . Čeprav sem se razpisala,sem sigurno še kaj pozabila.... pa vprašajte. Aja, seveda, sladico ne jem vsak dan, ampak občasno, ko mi zapaše in če jo boste ve tako¸ kot doslej vsak četrti dan, bo čisto v redu. Lep pozdrav vsem skupaj in da bi se čimlažje zbudile v nov dan Aki Sporočilo je spremenil(a) aki dne 21. mar 2006 01:22:12
Marina, geslo je še vedno isto (preverjeno). Poskusi še enkrat ročno vpisati uporabniško ime in geslo. Aki, lepo si se potrudila. Punce na vzdrževanju, tole se splača izvajati. Me pa zanima, kako uporabljaš fruktozo npr. v receptih za pecivo. Kakor vem, je močnejša od belega sladkorja in je potrebno količino zmanjšati. Kako to vpliva na gostoto peciva? Ali je uporabna tudi za piškote? Priznam, da me še lani v trgovinah police z zdravo prehrano in dietetičnimi proizvodi niso zanimale, sem šla z lahkoto mimo, zdaj pa si večrat kaj ogledam, preberem sestavine in tudi kaj kupim. jankica
Dober dan pupe! Tudi jaz sem še z vami. Vsem starim živijo, vsem novim veliko dobre volje želim pri dieti in vztrajnosti tudi. Se izplača. In pozdravljene v naši družbi. Žal imam čas le za to, da vas preberem. Ampak tudi to je nekaj. Če pa boste imele čas v petek za Santano sem tudi jaz za! Povejte. Je pa že kar nekaj časa preteklo od takrat, ko se nam je Marjanca na zadnje oglasila. Marjanca, če nas še bereš, je že čas da nas malo pozdraviš! Pa pridruži se nam na čveku v Santani. Te pogrešamo! Encijan in Rožica, vsaka vama je čast. Vidve sta super dekleti! Si sploh ne znam predstavljati, kako bi lahko spravila skupaj takšne računalniške umetnije, kot sta jih vidve. Še s čarobno paličico mi ne bi uspelo. Super! Marjetka Cvetka, pomlad je oz. prihaja. Pozdravi nas s kakšno dobro pesmico. Tvoje so originalne. Lanes, si zdrava? Upam, da si OK in podpiram tvojo željo po druženju v Santani. Tuna, deklica moja, so tudi tebe tako utopili v delo, kot mene! Saj bo tudi za nas prišel boljši čas, boš videla. Mogoče že v petek. Pa prijateljica Luna12 naj tudi pride. Helena, kako pa je kaj s tabo? Še tečeš? Če si še z nami se nam le malo oglasi! Marina45, sem bila s tabo v mislih na morju. Si čutila? Bi bilo fino, da se vidimo, da nam poveš, če je morje še slano?!! Toliko za danes, čao! Gužva se že začenja. Pa lep dan vam želim in naj nas že enkrat začne tale sonček malo greti. Se mi zdi, da sem že čisto zaledenela od te zime. bonaca

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?NENA58
malo za hecsijasaja
MOJ vrtrimljanka
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti