Pozdravljene vse zbrane na tem forumu!
Kar dolgo vam nisem pisala, še sama ne vem zakaj.
Mogoče zato, ker nisem na dieti, ker se trudim vzdrževat težo v mejah "normale". nekako mi ne uspeva najbolj.
Mogoče tudi zato, ker pograšam vse "stare" klepetulje" (Marjanco, Tuno, Encijan, Robida Bonaco,Lisičko,...) , Vse se le po redko javljajo,......
Mogoče zato kot je rekla Ivonja, ker smo "stare mačke" in se nam zdi, da obvladamo situacijo, oziroma poznamo te začetniške težave...., in ne potrebujemo toliko pogovora ker vemo kaj sledi, tu pa tam pa le potrebujemo kakšno podporo v težkem trenutku, krizi,...in takrat navadno pokukamo na plano.
Predvsem pa zato, ker je moje vzdrževanje prešlo v zelo široke okvire in se mi ne zdi pošteno soliti pameti, kako, kaj,.... ko pa se sama tega ne držim.
Vsekakor pa me še večkrat pritegne kakšno vprašanje, ki zadeva spremljajoče težave te diet. zato se oglašam tudi danes.
Sama imam od kar sem se začela prehranjevati po tem sistemu, zelo nizek pritisk in včasih je kar moteče, kot pravi Ivonja. Sama sem opazila, da imam tudi telesno temperaturo po dieti nekoliko nižjo (35,6 -35,9°C). Čeprav nisem že kar nekaj časa na dieti je to ostalo enako. Včasih se počutim zelo slabo in se mi vrti, predvsem sem opazila, ko sem zadnjič upoštevala dieto 10 ali nekaj več dni, in preprosto nisem mogla nadaljevati ..... zaradi počutja. Sprva sem mislila, da imam premalo energje in sem pojedla rebro čokolade, vendar smo naslednji dan spoznali, da je vzrok vsega v pritisku, koliko ima pri teh težavah opraviti nizka telesna temperatura ne vem?
Ker imam izpitno obdobje, so mi te težave onemogočile študij, ker preprosto nisem mogla delat.
Zato se skušam prehranjevat "zdravo" veliko sadja in zelenjave in lahke večerje. Zaenkrat mi teža stoji, nabiranje kilogramov sem ustavila, vendar nisem zadovoljna s tem, rada bi izgubila pridobljene kilograme.
Sama še nisem šla k zdravniku, vendar redno spremljam svoj krvni pritisk. In tu pa tam popijem kakšno močno kavo, če opazim, da je počutje drugačno.
Drugače pa opažam, enako kot je enkrat zapisala Tuna. Dolgo po dieti je stanje enako, kljub "pregreham", Sama sem lahko pojegla marsikaj in se ni poznalo. Potem pa kar na enkrat BUM!!!!
Kot pravi Tuna, nisem jedla zelo drugače, mogoče le tu pa tam večje količine in seveda nekaj več sladic okoli Božiča.
Res je nekaj na spremembi metabolizma, vendar po mojem mišljenju je treba to floro tudi vzdrževat in pazit pri prehrani. Kar pa je velliko lažje napista kot izvajat.
Vsem želim čimveč izgubljenih kilogramov!
Ker se izplača, čeprav se pravi boj po dieti šele prične.
LP Rožica.
Zaupaj svoji osebni moci. To je vse, kar v tem skrivnostnem svetu sploh imas.

Hačapuri - gruzijski kruh