Ločevanje živil 90. dni - 5. del

Hej, dekleta! Jaz pa sem danes, na osmi dan diete, prvič grešila. OH dan, sladica - dva še malce topla francoska rogljička, potem pa napad tiste "grozne lakote" in sta sledili še dve banani. Na srečo imam doma samo sadje, drugače bi v želodček romalo še kaj. Drugič bom namesto sladkega raje pojedla malce testenin, ker mi sladke stvari povečajo apetit. Čokolade pa itak ne smem, ker imam alergijo prav na čokolado. K sreči imam nocoj še aerobiko, da si bom malce izboljšala vest. Darkad, pozdravljena. Me veseli, da je poleg mene še ena začetnica. Od torka dalje se bova celo ujemale po dnevih, saj bom v ponedeljek poskušala držati luno, tudi za to, da bom imela na Valentinovo OH dan:))))) Lep večer cukrck
Hehe Marjetka Cvetka dobro si jih okregala grešnice predrage!! Kljub temu da se že dolgo nisem oglasila, moja začetna zagnanost ni pojenjala! Je pa res, da sem se eno leto nazaj ko sem hujšala, malo več oglašala na tale forum. Takrat sem rabila pogovor in podporo, zdaj pa sem že stara hujšarica in ne rabim več posebnega moralnega supporta... Res se tudi jaz kdaj pa kdaj malo pregrešim, a to so zgolj minimalna odstopanja. Prilezla sem iz 69 na 65, če bo šlo še kakšne tri kilce dol bom prav vesela... danes sem se po dolgem času spet spravila moj zaprašeni ab-toner uporabljat in pridno delala trebušnjake. no takole da se vam malo oglasim... Lepo hujšajte še naprej!! LP ivonja P.S. Aja, še to; Sem opazila da imam izredno nizek pritisk - se mi pogosto kar malo v glavi vrti. Ima še katera podoben problem?? Sporočilo je spremenil(a) ivonja dne 09. feb 2006 20:28:31
Lep pozdrav, Pojma nimam, če se me katera še sploh spomne! Ja, nekaj časa sem hujšala z vami ( in seveda tudi drugimi ), pol pa se nekako nisem več oglašala in poročala kako in kaj. Zdaj sem spet poskušala ponoviti dieto, pa mi kar nekako ne gre. Takrat sem kar dobro shujšala. Sedaj pa imam že kar 6 kg več. Kar mi sploh ne paše. Sploh ne vem, zakaj mi ne uspe biti, da ne grešim niti en teden!? Groza!!!!! Moram nekje dobiti neko dobro motivacijo. Sej ne rečem, da nimam volje. Ravno naspotno! vole in tudi željo imam veliko, zelo veliko. Kako pa kaj tistim "ta starim" ? Ste vse obdržale svoje kg-je? Upam, da ste kaj bolj pridne, kot jaz. LP, in se mejte. Taja
Hojla! Mislim Dramik,da se te še spomnim.Vsaj ime mi je nekam znano.Dobrodošla spet med nami. Hja,saj se tudi nam dogaja tako kot tebi,kile dol,pa kile gor.... Tejčica,sej ni to zaradi hrane,tvoja mala pač ima bolj slabe zobe.Moja mala sploh ne je nobene zelenjave,tudi sadje bolj tako,tako,poje veliko sladkih stvari(palačinke,rižev narastek),pa špagete,kosmiče,sam strup za zobe,pa ima do sedaj samo eno zvezdico,pa bo stara sedem let. Starejša,ki bo letos dopolnila štirinajst pa nobene.To je čisto odvisno od zoba in res ni vedno kriva hrana. Jaz na primer imam vse zobe v plombah in ker ni več katerega za plombirat imam zdaj mir in ker se zobozdravnika tudi zeeelo bojim,ga nisem obiskala že celih šest let.Upam,da se bo kdo našel in me zvlekel do zobarja še preden pride do kakšnega groznega zobobola. Mejte se lepo! Lep dan vam želi Marjetka cvetka!
Pozdravljene vse moje sotrpinke. Prvič se javljam v vaš forum.Jaz sem namreč že iz 3 življ.obdobja in sem se tudi računalnik šele pred kratkim sprejela za svojo novo pridobitev, dedek mraz pa mi ji prinesel še internet in zdaj sem "ta glavna".Ja že od božiča vas spremljam, vse vaše dogovore za začetek diete,pa vaš začeke in vaša premagovanja težav, spodbujanja,vaš pohod na sv.Primoža..,vse to iz ozadja, ta trenutek pa sem se odločila, da tudi jaz stopim javno med vas.Leta in leta že hujšam pa se redim, pa sem kregana od vseh zdravnikov,vedno namreč poslušam, ja gospa predebeli ste,shujšat bo treba,jaz "pa moralno čisto na tleh, ker mi nikoli nič ne uspe.Ampak zdaj sem začela z vami ,no 9.1.sem začela,moja začetna teža je res obupna 117 kg,ampak zdaj predvčerajšnim sem imela 1 vodni dan in je bilo 109 kg, torej skuja 8 kg.Hvala vsem vam, ker ste mi bilre še edino upanje, edina motivacija. Naj bo za začetek dovolj,ko mije najtežje, vas prebiram,ampak od zdaj naprej tudi aktivno z vami. Lep pozdrav, lahko noč. teta Fani 58 teta Fani 58
Pozdravljena med nami teta Fani. T udi jaz sem ena izmed tistih , ki je v tretjem življenskem obdobju. Ravno tako sem pričela z učnimi urami računalništva , ravno sedaj v tem obdobju. V službi sem se z vsemi štirimi otepala računalnika in uspelo mi je , da se takrat nisem spoznala z njim. Ko pa sem ostala doma in sem prebirala revijo Vzajemnost, sem v njej zasledila oglas za tečaj računalništva za ljudi v tretjem življ.obdobju. Šla sem na informativni sestanek in bila vsa navdušena. Takoj sva šla s sinom kupiti to čudo in v oktobru 2005 sem že opravila tečaj. Sedaj sem vsa navdušena in vsi se mi smejijo. Od sina žena, mi je na začetku dejala, da bom sigurno šla kdaj na kakšen forum in klepetala z ljudmi. Jaz sem seveda to zanikala in ji rekla, da se še po telefonu nočem pogovarjati in da bi se potem na forumu, ne , to pa ne. In kaj je pa sedaj. Ta kulinarika in forum ločevalne diete in tudi ostali me kar potegnejo in v momentu dobim idejo za pisanje. Torej, malce sem se razpisala, ampak takšna je pač ta reč in nismo še za v staro šaro. Dobrodošla med nami in kar korajžno naprej. Pozdrav! marja
Evo mene, spet sem tu! Teta Fani, dobrošla med nami. Čestitke za zelo uspešen prvi mesec diete, 8 kg minusa je visoka številka. Mislim da nas je večina forum na začetku samo brala in nekaj časa zbirala korajžo da tudi kaj napišemo. Ko pa enkrat začneš pisati gor, pa postaneš zasvojen. Je res, da je veliko lažje hujšati v skupini, motivacije nikoli ne zmanjka. Gremo skupaj proti cilju. Marjetka cvetka, tudi zobozdravnica nam je rekla, da ima mala pač to smolo, da ima zelo slabe zobe in da nima takih problemov zaradi slabe prehrane. Na žalost. Je pa tudi mene strah zobraja. Tudi jaz sem imela kar dolgo pavzo in pri meni se JE našel nekdo, ki me je "odvlekel" k zobarju. Tašča! Me je naročila in sva šle. Pa sem ji hvaležna. Sicer mi vsak izgovor pride prav, da kdaj ta zelo naporen obisk prestavim, ampak hodim in počasi bo vse poštimano. Dramik, dobrodošla spet med nami. Tudi jaz sem med tistimi, ki kilograme vedno pridobi nazaj in upam da mi tokrat res uspe. Držim pesti da tudi tebi in nam vsem. Ivonja, če se ti problem s prenizkim pritiskom pojavlja samo sedaj med dieto, ne bi bilo slabo, da bi šla na en preventivni pregled k zdravniku. Boš bolj mirna. Cukrck, tudi jaz pri večerji na OH dan težko ostanem pri določenih količinah sladkarij. Si mislim, oh saj ta dodaten piškot se pa ne bo poznal, pa še eden, pa še eden... Potem grem pa sama sebi na živce! Če se ti sladkarij "lušta" se jim nikar ne odpovej pri tem edinem obroku ko so dovoljene. Če boš namesto sladkega jedla npr. testenine (kot si sama napisala), se ti bo zgodilo da ti bo " cuker padu" na kakšen drug dan in se bo takrat ta greh dosti bolj poznal kot pa če na OH za večerjo poješ malo več sladice kot je dovoljeno. Marja, si pa spretno speljala zadevo pri kosilu. Najlepše je bilo pa najbrž, ko si dobila take komplimente. Tako, sedaj je pa ričet za moje za jutri kuhan in tudi jaz bom šla počaaaasi v mižule. Nočko! tejčica
Pozdravljene! Zopet se javljam. Izgleda da sem že prava odvisnica od naših klepetov. Se mi moji doma zelo čudijo od kod naenkrat tako zanimanje za računalnik. Dokler nisem slučajno odkrila tega foruma me sploh ni zanimal in se mi je vedno zdelo škoda časa da bi se ukvarjala "z mašino". Pozdravljene vse nove in seveda ostale sotrpinke! Punce, kaj če bi se zopet malo dobile v Santani v Celju?! Z vami sem bila samo enkrat, ampak dale ste mi toliko pozitivne energije in zagona! Kaj mislite-ali ste za to? Jasno je, da moramo iti dalje po naši začrtani poti, pa tudi če so vmes manjši grehi! Samo pomislite kako se bomo počutile ko bomo odložile zimske cunje in se bo kopnenje kg res poznalo!!!!!!!! Zato gremo dalje in ne obupajte!!!! Sicer pa tako ali tako vsi vemo koliko bolj sladko je vse za kar se moraš res potruditi. Mar ne? Mi smo se odločile, da "bomo zmagale" in da bomo to zmago seveda tudi obdržale,kaj ne?!!!!!!!! Pa kaj če bomo pazile na prehrano do konca življenja. Še vedno je bolje paziti na prehrano zdrav. Samo pomislite na tiste, ki morajo paziti zaradi zdravstvenih težav. Mi vsaj vemo, da se lahko pregrešimo ko res ne zdržimo in gremo nato dalje. Določene smo dolgo čakale na klik v glavi-(no vsaj jaz, ki sem povratnica) zato "moramo zmagati"! Tokrat sem si trdno obljubila, da se mi izgubljeni kg ne povrnejo NIKOLI VEČ! Punce imejte se! Gremo dalje in ne obupat!!!!!!!! Pozdrav Marina 45
Pozdravljene, še jaz se javljam, ni še dolgo odkar sem prišla domov, imela sem resnično dolgi in nori dan. Diete-OH dan-sem se lepo držala, samo pila sem premalo. Za kosilo testenine, ki mi jih je priporočila tejčica, potem zopet "na teren", za večerjo pa kos jabolčnega zavitka in malo čokolade. Jutri bom na sadju, imam že vse pripravljeno, upam, da bom lepo vzdržala. Cukrck, tudi mene veseli, da sva dve začetnici, druge so že prehodile skoraj pol poti, tudi nama bo uspelo! Bi še kaj podebatirala, pa povem po resnici, da sem zbita, telovadila bom zjutraj, ker mi ni treba tako zgodaj od doma. Lahko noč vsem in lep dan jutri! Veselo naprej! darkad
Živjo punce! Evo mene spet tu. Sem malo zabluzila vmes - no s hrano.Volja mi je popolnoma padla, kar naprej rojstni dnevi, pa same dobrote. Se mi zdi, da je mogoče še težje, če moraš izgubiti le nekaj kg. Tolažiš se s tem, da ni tako hudo, pa saj bo in tako naprej. Ko pa kg ne gredo dol, volja upada. Drug teden (18.2.) gremo za en teden na smučanje pa imam že sedaj pripravljeno polno torbo sladkatij - čokolad in doma pečenih piškotov. Smo tako dogovorjeni, da si takrat privoščimo. Evo, pa spet ne bo nič. Ampak ne bom pretiravala. Lepo se imejte, Pika

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
malo za hecsijasaja
MOJ vrtrimljanka
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti