Ločevanje živil 90. dni - 5. del

Ne boste verjele, jaz sem si kupila suhe krhlje jabolk, da bom lažje prebrodila krize. Še vedno ugotavljam, da premalo pijem, kar pozabim na to. Sem se pa včeraj zavestno odpovedala sladkariji za večerjo, saj sem bila od kosila (sojini rezanci s kislo smetano) še preveč sita,pa sem jih pojedla manj kot 10 dag. Pa kruha tudi nisem jedla že od lanskega leta (se hecno sliši, kajne?). Torej za začetek dobro kaže! Se mi pa že cedijo sline za jutrišnje kosilo - divji brancin v soli, za prilogo pa samo blitva - brez krompirja. Claudia, jaz sem odsotna od 11.-18.2., drugi termini pa mi ustrezajo. Kdaj pa so počitnice, da se srečanje ne bi prekrivalo s tem? nada
Nena-morje, tudi jaz sem stanovala tam blizu tebe. Živela sem v sosednji ulici, v trgovini mi je znanka pokazala Alfijevo mamo, saj se nismo poznali. Ravno danes dopoldan sem sem hodila tam okrog, kjer je imela moja mama vrt sedaj na veliko gradijo, v tovarniški hali je trgovina Hofer. Sama ne stanujem daleč, živim v Novi vasi. Želim ti lepe dni, dom je tam, kjer so ljubljeni ljudje. riba-ribica
Oj Nena-morje, a nam ni bilo včasih lepo..... Dušanka
Kako je punce? Ste bile pridne? A ste mogoče kaj lačne? Jaz sem bila pridna in sem kar pošteno lačna, zato bom šla kmalu v mižule. Danes sem jedla 4 mandarine, 2 banane, kuhano zelenjavo (cvetača, brokoli, korenček), 1 jabolko, 2 hruški in pa ob osmih ko mi je želodec trgalo še enkart 2 banane. Danes mi je pa res muka. Tolažim se s tem, da je to prvi sadni dan in bo vsak lažji. Sedaj pa počasi sanjat o mesku, ki je jutri na jedilniku.! Nočko! tejčica
Ne vem kako se ve pocutite, ampak jaz se danes prav lousy!Komaj cakam, da se dan konca...sadje obozujem, ampak SAMO sadje...ne morem reci, da mi je to najljubsa stvar!Sem sto krat raje samo na vodi! Razen tega pa sem jezna samo nase, ker sem malo prej prebirala, kaksne orescke smem uzivati ob sadju, pa mandeljni, ki jih ves dan po malem zvecim, niso med njimi!So na OH dan.Me prav zanima, kaksne bodo posledice.... V upanju, da ste imele boljsi dan kot jaz, vam zelim vsem skupaj lahko noc! Nena Nena-morje
Živjo! Tudi jaz sem pridna te štiri dni in jem samo tisto kar lahko, ter požiram slino, ko se mož baše s sladkarijami . Dušanka ti pa lahko daš nov recept v bazo "Makarončki s čokolado", ziher bo šel v promet . jade
Nena, sama sem se držala pravil, ki so napisana v knjižici 90 dnevna ločevalna dieta, kjer piše, da je na sadni dan dovoljeno sadje nadomestiti s suhim sdjem (nekaj kosov (8) ). Na sadni dan so dovoljeni tudi oreščki (nasvet iz knjige: kupite 10 dag oreščkov in jih razdelite na štiri dele, ker imajo oreščki maščobe, res da rastlinske v večjih količinah niso zdravi. Soljeni in praženi so prepovedani...) Sama sem se držala načela oreščki samo na sadni dan! In nisem še slišala, da se le ti delijo na dneve, vsaj v knjižici jih ne delijo. Nič se ne sekiraj zaradi mandeljev, sama sem jih velikokrat jedla ( na sadni dan), pazi le na premor (2 uri med obrokom in da boš pojedla je 1/4 vrečice. Kar meni ne uspeva njbolje, ker se jim ne morem upreti. :) LP. Zaupaj svoji osebni moci. To je vse, kar v tem skrivnostnem svetu sploh imas.
Zivjo punce, Porocam da so mi super uspela pecena jabolka. Naredila sem jih po receptu od vceraj in bila so bozanska. Prav vesela sem bila da sem jih naredila prevec, ker sem kar je ostalo zmiksala v cezano in za vecerjo pogrela v mikrovalovki. Super je bilo. Mislim da je recept za vse tiste ki ne marajo sadnega dneva in se komaj prebijejo skozenj, da si naredijo topel sadni obrok. Ti da v zelodcku bolj polen obcutek. Danes sem na fitnessu probala tale vas orbitrek ki ga toliko omenjate. Sem zdrzala samo 4 minute. Prav nenavadno gibanje! Mislim da se ga je treba navadit. Sem pa prekolesarila 15km tako da sem izgubila kaksen dcl svica Drugace pa uzivam v tejli dieti. Sele ko se enkrat zacnes nacrtno nazaj drzat ugotovis kako malo hrane v resnici potrebujes. Ko le oci nebi bile tako pozresne. Danes sem se prav zamislila kaj v vzgoji te naredi tako pozresnega. Ti je bilo dovoljeno prevec ali premalo dobre hane? Ali pa je bila hrana preveckrat prikazana kot nagrada? Pojma nimam, se ne znam tako dobro analizirat. To bi bilo dobro pogruntat da ne ponovis napake na svojih otrocih. Sem zafilozofirala! Lepe sanja in zdrave se zbudite, sarajka Sporočilo je spremenil(a) sarajka dne 06. jan 2006 23:08:06
Hojla! No,pa smo spravili prvi sadni dan pod streho!Uspešno,brez pregreh. Tejčica,tudi jaz sem jedla isti zelenjavni miks kot ti(korenje,brokoli,cvetača).Se mi zdi,da me je ful nasitilo,bolj kot pa sadje,pa še toplo je bilo. Po rinini knjižici se oreščki jedo samo na sadni dan,zato Nena-morje,kar brez skrbi,nič ni bilo narobe. Sarica,lepo da si si uredila prehrano,drugi problemi se bodo pa tudi slej ko prej uredili. Ribica,kako kaj! Grem spančkat in kaj lepega sančkat. Mejte se lepo,jutri bo na vrsti meso! Lep dan vam želi Marjetka cvetka!
Pozdrav! Tudi jaz sem pridna, čeprav danes pečem peciva in kruh.Moj ima namreč božič,zato moram biti za štedilnikom.Če po pravici povem me sploh ne mika.Zgleda,da sem se kar vklopila v dieto.Me veseli,da ste tudi ve pridne.Mogoče sem samo premalo pila,ker so me bolele ledvice,vendar na sadni dan mi ne gre preveč. Tudi mene vleče na srečanje,ki bo v Ljubljani,sem pa drugače Pprlekinja,ki živi v Ljubljani.Sicer imam bolj malo časa,vendar si bom probala uskladiti delo.Sedaj pa grem še malo k mojemu,da mu ne bo dolgčas. Čao!

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
malo za hecsijasaja
MOJ vrtrimljanka
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti