Ločevanje živil 90. dni - 5. del

Masenka, če si imela včeraj B dan, potem imaš danes Š, špageti pa so OH, pa čeprav se začnejo s Š. Čao, Encijan
tejci38 je napisal/a:
Zdravo sotrpine in sotrpini, Naj dodam še to - Jaz pijem kavo z mlekom in celo z malo sladkorja - pri tem se grešim - kaj mislite o tem? tejci38
Živjo! V prvi rundi diete sem shujšala cca 12 kg in sem vsako jutro pila kavo z mlekom....to mi je tudi pomagalo, da nisem bila tako lačna ob siceršnjem samem sadju dopoldne. Moje izkušnje so takšne, da je pomembna razdalja med obroki, ločevanje hrane, voda in rekracija in da takšni manjši grehi skoraj ne vplivajo na uspeh... no morda kakšen kilogram več oz. manj pri hujšanju. Tudi zdravnica me je opozorila, da kilogrami ne smejo prehitro odpadati, ker je to za organizem šok.... jaz sicer nisem zbolela na koncu zaradi diete, je pa dieta pokazala na hibo v mojem organizmu, kar pa je konec koncev tudi dobro, ker zdaj vem za kaj gre....in še odpravili smo jo kolikor se je dalo. Tako sem zdaj vesela spet v drugi rundi.... pa če bo 10 ali 12 kg manj se ne sekiram... glavno da odpadajo počasi. Pozdravček, Maša
Encijan je napisal/a:
Masenka, če si imela včeraj B dan, potem imaš danes Š, špageti pa so OH, pa čeprav se začnejo s Š. Čao, Encijan
Včasih se malo prilagodimo sestavinam v hladilniku, ki jih želimo porabiti - sem po poreklu le gorenjka. Po prvi rundi hujšanja sem ugotovila, da je najvažneje ločevati.... meni je zelo primanjkovalo beljakovin prvič.... in sem morala vključiti kakšen beljakovinski dan več.... ker se mi je preveč vrtelo v glavi.... Bomo pa jutri jedli rižek ze zelenjavo.... Ampak sadni dan pa je zakon.... tega imam pa res rada! Hvala za opomin in še tako naprej! Maša
Zdravo drage moje!! Sem kar nekaj časa brala, saj sem se javila zjutraj in nastale so kar 3 strani besedila od kar me ni bilo na forumu. Ja, tudi jaz imam kar v redu težo, pa sem se odločila za to dieto. Ko bereš forum, te nekako potegne, pa še zdravo je, da se malo prečistimo. No, 5 kg dol bo pa še bolje. Čeprav me je kar malo strah zdaj. Jaz bi zelo rada prišla tudi kdaj na kako srečanje, pa nisem prav močna. Vendar drage moje, poznam veliko močnih "bab", ki pa so veliko boljše po karakterju kot kake suhice. Vesele, polne optimizma in zabavne. Zato pa ne obremenjujmo se s debelostjo, važno je, da smo skupaj in se imamo lepo. Lep dan vsem skupaj, tistim z 1, 5, ali pa 20 in 30 kg preveč. Pika
Pozdravljene. Zdaj se še jaz javljam. Ker sem tudi začela z dieto. Imam pa nekaj vprašanj - veliko preveč časa bi mi vzelo, če bi šla prebirati vsa sporočila za nazaj. Za večerjo ne bom jedla isto kot za kosilo. V čem je fora? Ker za večerjo nič ne kuham niti imam namen. Za beljakovinski dan vem, kaj bom - tuno+skuto. Ne vem pa kaj naj jem za Š in OH dan. Kam spada kruh? Pod OH verjetno. Torej kruh pride v poštev na OH dan, kaj pa Š? Sonja
Diling, če na B dan nameravaš večerjati tuno+skuto to ne bo dobro, saj spadata vsaka v drugo skupino beljakovin. Če si pa mislila ali tuno ali skuto je pa pravilno. Na Š dan pa si za kosilo lahko skuhaš malo več riža in si ga za večerjo lahko pripraviš v solati. Ravno tako si krompir lahko skuhaš že pri kosilu in zvečer ješ krompirjevo solato. So pa nekatere govorile tudi o riževih oblatih. Tega ne poznam in ti bo katera druga več napisala. Na OH dan pa itak ješ za večerjo sladico in ne enako kot za kosilo. Kruh res spada po OH, vendar je košček polnozrnatega dovoljen tudi na B in Š dan pri kosilu. Seveda je boljše če se ga ne je. Je pa res da se tako bolj nasitiš in je predvsem na začetku lažje. Pa uspešno dietiranje! tejčica
Hojla diling, Tudi jaz nisem jedla za večerjo isto kot za kosilo. Ne vem točno, verjetno zato, da telo hitreje presnavlja, ker so ista živila v enem dnevu. ZA beljakovinski dan pa ni dobro da mešaš melečne izdelke in ribe, ali eno in zelenjava ali drugo z zelenjavo, slupaj ne gre. Š - dan solate: krompir, riž, ajda, pira, ječmen, grah, fižol in podobne stročnice...; OH -- testenine, kruh, polenta, palačinke, kaneloni, mlinci, vse le v kombinaciji z zelenjavo. Je pa Tuna napisla nalov spletne strani, kjer je na eni strani napisan primer jedilnikov. Malo pobrskaj in si prekopiraj. LANES
Kar ne morem verjet, da mi je uspelo do zdaj speljati sadni dan oz. sadno - zeljenjavni dan, ker sem ob 18. uri jedla repo, malo cvetače, brokolija in korenčka. Pred osmo uro bom pa še pojedla malo ananasa pa bo sadni dan zaključen. Pridne ste, uspešen OH - dan vam želim. LANES
Pozdravljene! Berem,da ste resno štartale novim zmagam naproti!Bravo! Jaz sem sedaj ze blizu 2 vodnega dneva(v petek)tako,da jutri sadje,v petek voda,potem pa sem skupaj z vami na Beljakovinah.Je kr fajn,da nas je mal vec na istem dnevu,lahko mal recepte menjaš,da ne ješ vseskozi isto. Do sedaj sem shujšala 12 kg,se pravi dieta deluje,le mal korajze velja! Vsem zelim velikoo uspeha,pogumno! L.p. luna12
Pozdravljene! Trajalo je kar nekaj časa, da sem vse prebrala, toliko ste napisale.Pohvalila bi najprej tiste, ki ste toliko shujšale.Upam,da bom dovolj vstrajna, da tudi jaz to dosežem.Korenzu,strinjam se s tabo.Ko sem videla,da nekatere jamrate za par kilogramčkov,si mislim ali naj sploh povem svoje mere.Pa bom,ker mislim, da bom tako imela še več volje, ko bom videla kako mi letijo kile.Starost 40,višina165,in85kg. Pri prehrani se držim super.Zanima me koliko časa more biti presledka med kosilom in večerjo?Ali lahko zmes kaj jem,seveda tisto kar je za tisti dan?Zdi se mi namreč predolgo od 12 pa do napr.18ure. Diling tuna+skuta to ne smeš,vsaj ne v istem obroku,mar imam prav?Pod škrobni dan lahko ješ vsa jedila iz fižola,graha,leče,riža ali kuhanega krompirja. Na OH dan pa kuhane testenine z zelenjavo,pizzo samo s kečapom,zv. pa si lahko privoščiš dva manjša kosa torte ali3 do4 kose peciva ali 3 kepice sladoleda in obvezno 1 -3 rebra jedilne čokolade.Saj se strinjate ostale ne? Pa brez zameram suhicam! Čao!

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
malo za hecsijasaja
MOJ vrtrimljanka
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti