Ločevanje živil 90. dni - 5. del

Eno vprašanje,se lahko na OH dan je za kosilo jogurt z koruznimi kosmiči. luna1
Lepo jutro, Vsak dan kaj novega izvem od vas ekspertkov Moja boljsa polovica me ze heca ker cel cas nekaj berem za racunalnikom in se smehljam. "A se spet izobrazujes?" so njegove redne pripombe. Ampak se ne smem pritozevat, ker dobim iz njegove strani vec podpore kot bi jo kadarkoli pricakovala. Vceraj mi je skoraj popolnoma uspel dan. Edini kiks je bil da sem vecerjala sele ob 21.30 Preden sem prisla domov iz mojih telovadnih opletanj je bila ze pozna ura, nisem pa hotela izpustit vecerje da ne bom danes prevec lacna. Pa mi je bilo zal. Mislim da bom v bodoce kar izpustila vecerjo, se posebaj ker mi po telovadbi sploh ne pase jest. Se pa danes prav veselim jedilnika. Sem se vedno pri drugi skodelici caja in se spogledujem s pomelom, ki bo za zajtrk. Zjutraj mi ni problem ne jest, ampak cim pojem jutranje sadje ratam lacna. Komaj pocakam do 12ih da kaj pojem. Za kosilo si bom naredila tortillo z zelenjavo, za vecerjo bo pa pizza s pelati in cesenckom. Vmes bo za malico se kaksno jabolko. Komaj pa cakam na jutrisnji dan. Na forumu z recepti sem videla pecena jabolka, ki jih nisem jedla ze celo vecnost, tako da so se mi prav zalustala. Glej mene! Sanjam jutrisnji dan!? Lep dan vsem hujsacicam in tistim, ki nam samo dajejo podporo, sarajka
Dobro jutro! tudi jaz se strinjam s Rožico, ker sem ena tistih, ki ni začela prav čas zdaj pa imam malo več za dol spravit. me pa zanima, če lahko dam na pizzo šampinjone? Ursula
Dobro jutro vsem skupaj! Danes je MOJ DAN.....za vecerjo je namrec nekaj sladkega...pa se rebro cokolade!Ze komaj cakam!!! Za kosilo imam pizzo s paradiznikom in malancani (na zalost brez mozzarelle!) ter zeleno solato, za vecerjo pa specem prevrnjeno pito z jabolki (tu bom malo "posvinglala", ker brez jajc ne gre).Ob gledanju TV pa se POCASI IN Z UZITKOM zgrizljam rebro jedilne cokolade. Lep, ljubezni poln dan vam zeli Nena PS: zjutraj sem imela veliko zeljo, da se stehtam...pa se nisem!!!! Nena-morje
Dober dan vsem! Predno grem od doma še malo pokukam tu gori, da vidim kaj je novega. Ta dva dneva sem bila pridna, le danes ne vem kaj bi jedla. Morda se odločim za testenine. Bi pa jutri jedla pečena jabolka pa nimam recepta. Sarajka bodi tako dobra in mi ga posreduj, da se bom tudi jaz mastila z njim. Drugače pa je tudi pri nas snegec in me malo moti, ker moram na cesto z avtom. Ni lepšega kot ga gledat kako pada pri toplem radiatorju ali pa na sprehodu. Tako popila sem svojo jutranjo kavico in se grem počasi pripravljat za odhod. Imejte se kar najbolj lepo in bodite pridne. Lepo se imejte, Irena picika
Že spet jes... Na OH dan ne moreše jest jogurta, ker je to beljakovina. Pizzo sem si jaz privoščila z gobicami, saj tudi testenine ješ z gobovo omako. Pa še recept za pečene jabolka iz 2. rinine knjige Jabolka z medom 4 jabolkom izdolbite sredine in jih napolnite z mešanico, ki jo pripravite iz 2 žlic rozin, 11 žlice mletih ali nasekljanih orehov, 2 ščepcev cimeta in 1 žlice medu. Jabolka naložite v ognjevamo posodo in jih zalijte s 3 dl jabolčnega soka. Pecite jih 30 minut v pečici, ogreti na 180° C. Med peko jabolka večkrat zalijte z jabolčnim sokom. Ps. Lahko spustite med, lahko zalijete jabolka s pomarančnim sokom, lahko... poiskusite..., kar am paše, samo, da bo dobro. LANES
Dobro jutro punce! Najprej...bravo Rožica! Torej jaz se diete držim po planu, samo gibanje mi pa še ne gre od rok..moram se mal v roke vzet in moj orbitrek zalaufati..me revež že tako bogo gleda..na drugi strani dnevne! Danes bom jedla za kosilo solato in slane krekerje, za večerjo pa marelične cmoke. Jutri bodo pa tudi pri meni za večerjo pečena jabolka, čez dan pa sadje. Ursula..na pizzo daš lahko vso zelenjavo, tudi šampinjone, ne sme pa biti sira in šunke! Lepe pozdrave vsem 3MD-jevkam in čimvečjo izgubo kilogramov! claudia12
Lep sneženi pozdrav še od mene. Pri nas na spodnjem Štajerskem sneži (vsaj malo prej je še), tako, da bo spet veselica, ko bo treba kidati. Ampak, to nam mora biti sedaj za veselje oz. za rekreacijo, da bodo šle kilce čimprej dol. Od mojega zadnjega javljanja ste toliko napisale, da vas sploh ne utegnem prebrati, ampak naj samo napišem, da sem tudi jaz začela 3. z malimi greheci(inventura in ostanki od praznikov), vendar sem potem samo en jogurt pojedla za večerjo.Včeraj sem si naredila riž, ki sem ga pojedla malo pred 12., ker se mi služba prej začne in potem nimam možnosti si kaj narediti razen kakšen sendvič kupiti, tisto pa ni glih za hujšati.No danes bom si naredila testenine in solato in tudi malo prej bom jedla, tako da do večerje potem samo še kakšna kavica, zvečer pa nekaj sladkega in čokoladico. Komaj čakam. Se držim tega OH (čokoladica) kot pijanec plota! Aja še to : stara sem 37 let, višina 172 cm, teža (bog pomagaj) 106 kg, zaželjena teža vsaj 80 kg za začetek. Ampak, če mi uspe do toliko, bom sama sebe vikala. Tako, zdaj vsi veste kakšna špehica sem in da je nujno nekaj narediti, torej novim zmagam naproti. Lep četrtek vsem skupaj, čao Rmeli
Lanes, za vzdrževanje diete sem si ravno tako kot ti kupila Rinino knjižico, a le kot ideje za kosilo. Nimam tako dobrih živcev kot ti in nisem tako pridna, da bi se še strogo nečesa držala še naslednje 3 mesece. Zato sem šla še potem v drugi krog diete. Jaz sem naredila rajši tako. Prehranjevala pa sem se tako,da čim bolj skušala ločevati znotraj obroka. Do vodnega dneva v decembru je bilo vse OK. Danes pa sem ugotovila, da so mi kavbojke bolj ulite, kot so mi bile, tako da hitro ti lahko pusti žretje posledice. Se bom vzela malo v roke pa bo vse kot je bilo. Mogoče bom pa 14.1. s tabo na vodnem dnevu. bonaca
Zdravo, drage moje rožice ! Po dolgem času sem malo pokukala sem gor in se odločila, da se javim in vam povem, da sem še živa. V preteklih tednih se je v mojem življenju marsikaj dogajalo. Bilo je kar hudo, saj sem reševala osebne probleme, ki so mi pobrali veliko energije in volje, pa se je na srečo vse dobro končalo, tako, da se počasi pobiram. Žal nisem brala, kaj vse ste v tem času, ko sem "mrknila" napisale, vidim le, da je zelo veliko. Naj vam povem, da sem med prazniki pridelala 3 kilograme, kar mi je dalo še dodatno voljo, da sem 3.1.06 začela 2. krog. Ampak jedla pa sem čisto namenoma, saj sem si planirala tako požrtijo že veliko prej, tako, da nisem nič jezna nase. Količinsko nisem jedla dosti, ampak vse po vrsti. Začela sem na silvestrovo zvečer in končala v ponedlejek zvečer. Pa kaj ! Se mi je pa prebava popolnoma poslabšala, tako, da moram jutri, na sadni dan narediti eno zeljno čiščenje, če pa to ne bo pomagalo, bom morala uporabiti tablete. Če bom imela čas, bom doma prebrala, kaj vse ste napiosale, da bom malo bolj na tekočem. V letu, v katerega smo že veselo zakorakali, vam vsem skupaj iz srca želim vse lepo, veliko dobre volje in smeha, veliko toplih objemov in poljubov, veliko lepih ur z vašimi najdražjimi, pa ne nazadnje, veliko zdravja. Brez tega nam vse drugo nič ne pomeni. Se še beremo ! marjanca45

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
malo za hecsijasaja
MOJ vrtrimljanka
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti