Ločevanje živil 90. dni - 5. del

Sarajevski pozdrav Nana- morje prav fovs sem ti!!! Sarajevo je cisto druga pesem. Danes sem sla do Mercatorja pa je bil se ta zaprt O kaksnih svezih ribah ne duha ne sluha. Improvizacija bo moj nacin skozi tole dieto. Za danes sem si kupila piscancka, ampak brez solate. Tako sem se razvadila na Spar-ovih solatah iz vreck da se nisem naredila preskoka na trebljenje. Ampak bo treba. Bom pa danes za vecerjo. Tudi mene zanima kam lahko tofu skombiniram? In pa, ce je lahko namesto zelene solate na B dnevu tudi vlozena rdeca pesa? Tolk se mi lusta nekaj sladkega! sarajka
Zdravo pridne punce! Uf, koliko se nas je nabralo! Vode toliko, da kar dežuram v tistem lokalu, pa še mandarine so tako sočne, da dodajo svoje. Joj, kako ste pridne. Ste toliko napisale, da sem se komaj čez pretolkla. Sedaj moj želodček težko čaka dragega, da pogrejem mrežno pečenko od nedelje, njemu spečem krompčirček, družno pa bova udarila po solatki. No, pa še malo župce je ostalo od nedelje, bo kar prav prišla. Še moji podatki: skoraj 58 let, 158 cm, o teži pa ne bi...... Vsak izgubljen centimetrček bo dobrodošel. Upam, da bom sedaj bolj pridna, saj je bil zadnji teden preteklega leta katastrofa. Še dobro, da je prišel današnji dan. Bi rekla: skrajni čas!!! Malo prej sem se vrnila iz balkona - sedela sem na prvem letošnjem sončku, je bil sicer bolj meglen, kot ne, ampak sonček je pa le bil. Sedaj se pa že skriva, ne vem, ali za oblake, ali pa v meglo. Škoda, pa tako lepo se je začelo. Uživajte v beljakovinskem dnevu Dušanka
Hojla, punce! Nisem vas uspela prebrat, si pa kar mislim, kaj je glavna tema. Sem na seznamu, sem prisotna, ne čisto prisebna, lačna pa kot volk. Še sreča, da sem v službi, da nimam božje poti do hladilnika. Podatki: 45 let, visoka 165, težka veliko preveč, mere (ne vem, ker se še nisem zmerila), želja - čimveč balasta spravit s sebe in seveda čimveč centimetrov. Se pozna, da je danes prvi dan po praznikih, ker sem pozabila prinesti s seboj sadje, v hladilniku sem našla malo sira, ki sem ga pojedla za kosilo. Še sreča da imamo vodo, da jo pijem v veeeeliiiiiikih količinah. Sem bila pa pridna in sem šla zjutraj peš v službo, to je kakšnih 2o minut pešačenja. Je super pasalo. Bom jutri probala ponovit vajo. Čim manj prekrškov in veliko dobre volje vam pošilja vaša sotrpinka Gobica
helow Res nas je veliko tako da komaj dohajam vendar bomo s skupnimi močmi in spodbujanji gotovo uspele.Meni je lansko leto v prvem krogu uspelo sklatiti 25kg -malo za boljšo motivacijo.Sedaj sem se odločila za drugi krog kajti pridelala sem si 4kg. Danes za prvi dan sem se odločila kar za vodni, da se vsaj malo ščistim predvsem beljakovinskih strupov. Vsem sotrpinkam želim srečno v nadaljevanju uspešnega hujšanja. LP kristina
Sem potem jedla samo solato s sirom in brez jajc. Jaz sem mislila, da se ne meša mesa s sirom. No ja, pa hvala za nasvete. Vidim, da nekatere veliko pijete, je to nujno pri tej dieti? Jaz namreč ne pijem dosti, če imam dober dan popijem kakkšnih 6-7 dl, drugače manj. Takrat v bolnici sem se mogla oreng prsilt, da je šlo dol. No prav, se beremo jutri. bybye katti
Beba, kakšen vamp neki, vamp je zgodovina, želodec preteklost, želodček sedanjost - pa ja ne misliš pristati na mlinčku Katti, ja, s tekočino pa se kar pomatraj, vsaj 1,5 do 2 litra (voda + čaj + kava + naravni sok (sok je samostojen obrok namesto sadja). jankica
Hojla, taprave ste, kar 33 vas je že na dieti. Bravo. Jaz pa vas le spodujam, sama pa grešim. Včeraj sem si sadni dan pokvarila, ker mi je ob 22. uri zadišala sarma in se ji nisem mogla upreti. Sem se potolažila s tem, da bom imela danes še en vitaminski dan oz. zelenjavni dan, pa sem se premislila ko sem prišla domov in spet jedla sarmo. No ja, vse po pravilih beljakovinskega dne. Zvečer pa bom najverjetneje kar jogurt, ker grem na jogo in pred jogo ni najbolje veliko jesti. Ampak nekaj je pa potrebno, da ni večjih grehov zvečer ali celooooo ponoči. Tud jaz sem v času diete pila kavo z mlekom in malo sladkorja le na beljakovinski dan, je bila takrat toliko boljša. ostale dneve pa sem poskusila brez mleka. je kar šlo. Zdaj pa kar kavo z mlekom in rjavim sladkorjem. Mialim, da sojin sir tofu sodi v B dan, prav tako se stirnjam, da beljakovin meso, mlečni izdelki in jajca ne smeš mešati med seboj. Laho pa poješ različne vrste mesa, ali različne sire ipd. Leča mislim, da sodi me ŠKROB, če se ne motim in takrat se verjetno tudi lahko poje lečina juha. Vodo pa je potrebno kar popiti do 2 litra dnevno. Pazite- 2 dl sadnega ali zelenjavnega soka se že šteje za samostojen obrok. Takole, bodite pridne še naprej in imejte se rade. LANES
Ob prebiranju napisanega sem se spomnila, da sem pozabila piti! Za zajtrk sem popila dva dcl soka sveže stisnjenih pomaranč, da sem lahko pojedla vse potrebne tablete in vitamine, potem pa sem "uničila" še skodelico svežih češenj (sem jih imela še od začetka decembra, ko sem jih nabavila v Munchnu - pa so bile še vedno takšne, kot da bi jih nabrali opred nekaj dnevi - trde in hrustljave!). Ker sem danes še v Portorožu, sva si z možem privoščila dolg prehod do Pirana in nazaj - prej ni bilo možnosti, saj je vse praznike deževalo. Ko sva opazovala pretovarjanje soli z ladje na kamione (sigurno jih je bilo 50) sem spila pol litra vode, potem pa do sedaj, ko sem popila juho, nič. Enostavno kar pozabim piti! Se bo treba popraviti! Marjetka cvetka, a boš vodila tudi statistiko o izgubljenih kg? Moji podatki: Ljubljana, 52,5 let, 162 cm, teža: upam, da je prva številka še vedno 8. nada
Živjo!! Ravnokar sem pojedla hrenovki, vendar bi še kaj sladkega. Cel dan ni bilo težav, zdajle me pa kar malo daje. Jutri bom skuhala kar segedinovo juho iz Rinine knjižice. Ja, še moji podatki: sem iz okolice Ljubljane, stra 38,5 let, velika 170 cm, no, kil pa nimam veliko preveč, saj sem jih že kar nekaj izgubila (60). Vendar bi kak cm okoli pasu le rada dala stran. Pa še paše mi malo zdrave hrane. Drugače sem precej požrešna. Lačne so moje oči in ne trebuh. Lerp večer, Pika. Pika
Pozdravljene! Danes je moj prvi dan dijete. Zajtrk: na tešče sem popila kavo z malo mleka čez eno uro pa še eno jabolko. Malica ob 11. - jabolko. Kosilo ob 15.uri - 1 par hrenovk, solata in malo juhe. Popoldne za malico sem si privoščila še kavo(brez mleka). Sedaj je večer in bi morala pojest pol kosila - pa ne morem. Sem sita. Ne vem ali je to samo trenutno ali pa se bo ponavljalo tudi naslednje dni. Ali je kaj narobe, če se večerja preskoči? Pozdrav Marcipan

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
malo za hecsijasaja
MOJ vrtrimljanka
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti