Ločevanje živil 90. dni - 5. del

Pozdravljena Dušanka, lepo , da si se oglasila. Če si zmogla 1 krog diete, če s prav spomnim uspešno, ne skrbi boš že še startala v drugega. Lepo se mej pa javi se še kej. LANES
Tudi mene malo skrbi moja teža, ker mi zadnje časa tehtnica (s katero sva bili kar nekaj časa prijateljhici) nekam sumljivo kaže kile. Moram malo popaziti kaj jem. Danes sem kar na sadju in zelenjavi. Toliko od zaz zdaj pa pište še ve kaj. LANES
Hoj,hoj,Dušanka pozdravljena!Kako si kaj! Sem gledla zadnjič tvoje slikce z piknika. Kje pa ste vse punce!Nekam zatišje je tule gori! Ma,sej ne morem verjet.Samo par besedic hočem napisat,pa me že preganjajo dol z računalnika! Lep dan vam želi Marjetka cvetka!
Najprej hvala za čestitke jankica. Moram povedat, da je v drugo težje in to kar precej. Nisem toliko disciplinirana kot prvič. Se mi zdi, da sem predolgo čakala na drugi krog.Sicer pa res drži tisto, da je vse v glavi. Vsem dekletom čestitam za dosežene uspehe. Debelost je po mojem neke vrste bolezen, pa naj zdravniki govorijo kar hočejo. Lahko smo ravno tako odvisni od hrane, sladkarij, itd.Danes imam vitaminski dan,ampak imam tako krizo, da ni za govorit. Kar naprej me vleče, da bi jedla sladko. Zato sem šla malo na internet, da vidim kako je kaj z vami sotrpinke.Želim vam obilo uspeha še naprej. Aja, še nekaj. Glede prebave pa tole: zjutraj na tešče popijte 2 veliki žlici jabolčnega kisa z 2dcl mlačne vode, takoj zatem pa 2dcl donata sobne temperature, nikoli iz hladilnika. Jaz jo imam kar v kuhinji na pultu. Čez kakšne pol ure pa pojejte sadje in spijte malo vode. Poročajte o uspehu!!!! Se še kaj oglasim. Čao punce!
Zdravo vsem Tudi jaz sem povratnica in upam da mi bo to pot uspelo. Če se ne motim je bila Encijan že takrt prisotna v klepetalnici, ostale pa ne. Zame bo to velik izziv ker imam celiakijo in bom morala uskladiti oboje. Upam da mi bo uspelo. lep dan vsem Marjana
O, Duši, kako lepo, da si nas spet malo pozdravila! Si si uspela kaj pogledati na naš album (http://3mdobroki.moj-album.com/)? Veš, meni je tale album zelo dobro orodje in ena dodatna motivacija za mojo dieto, ki lepo počasi uspeva. Če se odločiš za nov krog, ti bo definitivno v veliko pomoč, saj imaš sedaj digitalca in rada slikaš svoje umetnine. Pa še mi smo tu, da ti stojimo ob strani. Marjana, tudi ti spet dobrodošla. Ja, jaz sem že stara sablja tule, pa Marjetka Cvetka je še bolj izkušena in morda sem še katero pozabila. Tokrat imam zelo dober občutek glede diete, skoraj ne grešim in to zaenkrat brez težav. Sem se odločila za en mesec, ki pa je že mimo in grem kar naprej, pravkar se odločam za vodni dan ali pa 2 sadna (danes je na vrsti sadje), potem pa še vsaj 1 mesec znanega cilkla B-Š-OH-S, saj veš, v drugem mesecu so na vrsti cm. Se pa počutim fenomenalno, saj so mi spet prav hlače, ki sem si jih kupila lani po 2. krogu 3md, čeprav imam še nekaj kg več kot takrat. Držim pesti za dober štart in veliko sreče pri kombiniranju še s tvojo boleznijo, najbrž ne bo enostavno. Marja, tudi tebi uspešen štart! Poročaj, kako ti gre, danes si na tudi ti na sadju, če se ne motim. Lanes, fino, le oglasi se večkrat in nam kaj pametnega svetuj. Se bomo poskušali motivirati še za bolj redno rekreacijo, kaj!? Jaz sem za to, da se enkrat pred dopusti še srečamo v Celju. Daj, zorganiziraj nas, če ti čas dopušča, pa se vidimo. Včeraj sem si za OH pripravila eno novo jed, bučne palačinke brez moke in jajc, preverite v albumu. Presenetljivo so mi bile tudi takšne zelo všeč, no moj dragi jih je tudi poskusil in rekel, da tega dvakrat na dan res ne bi jedel, da občasno pa je lahko na jedilniku, recimo enkrat na sezono. Ha ha ha. Za osnovo sem vzela kar recept za palačinke s šampinjoni iz Rinine knjižice, ki bo tudi enkrat prišel na vrsto. Lep dan vsem. Encijan
Pozdravljene! Počasi se mi izteka prvi mesec in čaka me prvi vodni dan. Kar malo me skrbi kako bo, saj si ne morem predstavljati da bi ves dan pila samo vodo. Bomo videli . Drugače se počutim odlično, shujšala sem 6 kg in sem zadovoljna.Grešim zelo malo poskušam se držati navodil in niti nimam težav. Rada berem kar napišete in občudujem tiste, ki ste shujšale že 20 kg in več. Jaz bi rada shujšala še 10 kg in v dveh mesecih mi bo mogoče res uspelo-upam.Lepo se imejte in vstrajajte! Romanad
živjo! Jaz sem si privoščila krajši dopust, bilo je prečudovito... Baterije so spet polne. Oglasila se vam bom predvsem zato, ker vidim da je veliko novih, ki jih mučijo enaki problemi kot so nas. Najprej Exstra, jaz mislim, da se lahko vseeno držiš pravil 3md prehranjevanja, če pa se večerji pridruži še kozarček vinčka ali dva pa verjetno ne bo tako velik problem... Predvidevam, da se ne boš vse dni samo nalivala. Ali pač? Vsekakor pa Alkohol ni dovoljen in ne spada v noben dan. Predvsem pa poglej kateri alkohol, če že je boljši, vsekakor pivo ne spada mednje, mislim da je najbolje, če že grešimo, da pijemo rdeče vino. Smo o tem že enkrat debatirale, mislim, da je bil zaključek tak, če se še prev spomnim. Mislim, da bi bilo škoda prekiniti ta sistem, zdaj, ko si se navadila tako ti kot tvoje telo. Jaz se "držim " tudi na morju..., tudi če jeva zunaj, pač naročiva tako da bo nekaj zame.( npr. žar ploščo, ali si na B dan naročim solato s sirom, s skuto,... tega imajo zdaj že veliko po restavracijah, Riž , krompir je tako standard za prilogo, bodi prijazna in vprašaj če ti postrežejo samo prilogo, npr krompir v kosih, tega imajo v ribjih restavracijah sigurno, ..., Oh pa mislim da sploh ni problem... SEm pa tudi jaz imela težave z zaprtostjo, ki sem jih reševala na vse načine. Predvsem pa moram dodati da so minile, da se je prebava uredila,... Navadno sem zjutraj popila kozarec toplega donata, zdaj popijem le kozatec vode, da začne pristaltika delat. Če pa opazim da stvar ni najbolj redna,.. pa pojem žličko ali dve lanenih semen in na vrh spijem veliko tekočine. Pripravljala sem si tudi namočene slive, fige pustila čez noč in potem vodo spila na tečše slive oz. fige pa sem imela za zajtrjtrk. Mislim pa da so jaboljka tista, ki vse lepo urejajo. Opažam da kadar jem za zajtrk jabolko moram hitro tja kamor gre še cesar sam. Seveda kadar ne gre za neko grozno zaprtost. Predvsem pa veliko tekočine!!!!!!!!!!!! Pozdrav Dušanka! Verjetno nas je veliko takšnih, ki bolj beremo in ne pišemo preveč, ker smo verjetno vse iznašle neka nova pravila,... :) :) :))))))) Kar hočem reči, je to da tudi jaz nisem najbolj pridna in mi ne uspe ponoven štart. Imam še vedno 4 kg več kot lani in sem po eni strani vesela, da ostaja pri teh 4. Vsekakor pa se moram spravit v red, ker opažam, da se bolje počutim, če ločujem, imam več energije, ko se telo privadi na ta sistem prehranjevanja in moj trebušček ni tako napt, kot sedaj (kljub enakim kilogramom). Toliko o tej napihnjenosti, ki jo je ena omenila. Tudi jaz sem bila jezna na to, je pa res da sem po dieti oz. ko sem se tako prehranjevala dlje česa bila tudi po obrokih veliko manj okrogla, sama sem sicer še opazila spremembo, drugi (moj partner) pa je ni in je pravil, da že malo pretiravam. Pridne ste tudi s polnjenjem našega albuma. Sem opazila zadnjič še na drugih forumih, da se jim naša stran (album) zdi zanimiv, vendar ne vem kaj bi morale naredit, da bi tudi ostali prispevali kakšno slikco. Sicer sem jasno napisla navodila, da jo pošljejo na meil, vendar je verjetno ni še nihče. Kakšne so izkušnje Jankica, kaj se dogaja na milu? Sama imam zelo malo časa, tako da se verjetno ne bom tako pogosto javljala. A ja, hvala za skrb. Moje počutje je vliko boljše, tudi z meniji različnih tablet sem zaključila... Vendar sem se tako razvadila z tem jogurtom ob 22:00 da mi kar kruli in sem lačna če ne pojem kaj, vendar se bom zdaj posvetila sebi in prehrani, da se nekako spravim na stare tirnice. Mogoče pa se bom le malo javljala, ker vem da bo težko in bom potrebovala podporo, motivacijo,... in čvek. he,he,he,....... LP. Uživajte doma, na morju, kjerkoli že ste....
Čao, Rožica! Lepo te je slišati! Kje pa si se srečala s komentarji na naš album? Daj napiši link, če ga slučajno imaš, me pa prav zanima, ker sicer ni veliko komentarjev... Pa uživaj in se imej lepo. A si v službi? Nič nisi povedala, kako se je izteklo zadnjič... Lep dan, Encijan
Hojla! Glej no glej,pa so se punce le razpisale.Me je bilo že strah,da bo začelo tule gor strašit! Fakin 712,drži,vsak naslednji krog diete je težji,tudi težđje ga je začeti.Toda vztrajnost se izplača,pa čeprav rezultati včasih niso takšni,kot si želimo. Marjana,seveda ti bo uspelo,o tem sploh ne smeš dvomiti.Pa so ja tu gor tako fajne punce,ki takoj najdejo pravo besedo.Skupaj nam bo uspelo,kajne! Romanad,ja prvi vodni dan!Joj,kako je bilo mene strah.Še nikoli mi ni na kraj pameni prišlo,da bi en dan živela samo od vode.Potem pa kar naenkrat buma in vodni dan je bil pred mano.Kar bo pa bo,sem si mislila in uspela.Ne morem povedati,kako fantastično sem se potem počutila.Zdelo se mi je,da bi kar poletela.Pa ne toliko zaradi vode,ampak zaradi občutka,da mi je uspelo,da sem premagala svoje slo po hrani in en dan zdržala čisto brez nje.Zdaj sem bila jaz gospodar in ne hrana in jaz sem odločila,koliko in kaj bom pojedla.Ja,res je bilo super in od takrat v vodnih dnevih prav uživam.Res se splača,zatorej kar pogumno v vodni dan! Encijan,ja tale recept za bučkine palačinke bom pa preizkusila,kajti videti so prav slastne. Jaz pa danes prvič letos kuham stročji fižol z domačega vrta.Mmmmmmm!Naredila si ga bom v solati,zraven pa kos črnega kruha iz krušne peči. Rožica,tako se govori,posveti se sebi in prehranjevanju.Hrana pa nas že ne bo imala v posesti,bomo že mi gospodarili nad njo.Saj smo vendar punce na mestu in se ne damo kar tako! Gremo punce,akcijaaaaaaaaaaaaaaaaa !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Lep dan vam želi Marjetka cvetka!

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Venturini
MOJ vrtrimljanka
malo za hecNikita2
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti