Jankica, pa saj moje porcije niso male. Poglej še enkrat v album in boš videla, da so moje porcije ogromne. In ugotavljam, da je catch prav v tem, da pojem dovolj, da potem med obroki nisem lačna, dopolne dovolj sadja in seveda vode, popoldne pač tisto nekaj med kosilom in večerjo, zvečer pa res nisem upoštevala tistega "pol kosila", ampak sem jo preprosto izpustila (če je bilo kosilo pozno) ali pa pojedla nekaj sadja. In zadnjih 20 dni nisem več lačna med obroki in brez problema se odpovem sladicam in drugim sladkarijam, s katerimi se mastijo okoli mene. Ko pride ta pravi dan, si pa malo privoščim, občasno tudi malo preveč, večinoma pa v mejah normale. In rezultati so tu, kljub neredni rekreaciji, no 2-krat na teden skoraj sem migala, včasih tudi več, je pa to na žalost daleč od rednosti.
Za mojega dragega pa ni treba skrbeti, ima toplo malico oz. kosilo v službi, doma pa ponavadi za kosilo poje celo manj kot jaz. Ko sem enkrat slikala obrok za v album, mi je rekel, da naj slikam njegov krožnik, ker je manj gor. Se mu je moja porcija preprosto zdela prevelika za hujšanje. Občasno ima zraven še kak dodatek, ki ne spada k ločevanju, sicer pa ga takšna hrana ne moti. Ravno zadnjič smo se v družbi hecali na ta račun, sem rekla, da trpi ob moji hrani, pa je rekel, da sploh ne in da mu nič ne manjka. Sicer pa sedaj, ko sem na dieti, redneje kuham kot sicer, ko kar zmanjka časa za pripravo zdravega kosilo, zdaj pa se preprosto bolj potrudim, da pripravim kosilo, kot se reče, včasih že delno en dan prej. Pa najina kosila so preprosto okusna in lepa na pogled, to pa tudi šteje. Zame in zanj. Ko sem bila obilnejša, se mi je zdelo, da bi bilo bolje, da sploh ne bi jedla, ali pa da ne smem pojesti česa dobrega, pa smo bili v začaranem krogu. Aja, pa mož si velikokrat si privošli kak piškot, ali pa spečem pecivo za OH dan, pa ga ima on potem še za 2,3 dni, tako da se mu kar dobro godi.
Ja, Jankica, če ti bom za motivacijo, izvoli, že držim pesti zate, samo morda je bolje težo najprej utrditi, da si jo telo zapomni in navadi. Če se dobro počutiš, se ti nikamor ne mudi, ITM je v mejah normale... Uči se iz mojih napak...
Encijan

Hot dog v listnatem testu