Esis, le vstrajno in pogumno naprej! Pokaži jim da zmoreš! čeprav bo včasih težko zdražati, pokukaj na forum in našla boš motivacijo za naprej.
Tudi pri meni je bilo tako, da se je okolica norčevala z moje diete na vse mogoče načine, najprej to da venomer hujšam in nekaj pretiravam potem pa se spet redim,........, da sem kakeršna sem in da ni potrebno hujšat,..., ... Ko so spoznali da gre zares in so se prvi kilogrami minusa že opazili pa so mi ponujali vsemogočo hrano, me silili, češ da to se pa ja ne bo poznalo,..., mi polnili krožnik, kar res ne prenesem, da kdo karkoli vzame ali doda na moj krožnik,..., tašča naju je kar naprej vabila na večerje, ki so bile prej podobne kosilu, kot večerji,..... bla, bla, bla,.... seveda je kasneje vsemu sledila zavidljivost ...
Kar ti želim povedati je, da ne popuščaj ne odnehaj, spomni se zakaj si začela in do kje želiš priti, kje je tvoj cilj. In predvsem to, da je nekdo že prehodil tako težko pot nasprotij in da mi je uspelo. Izgubila sem 20 kg, ki sem jih kar dolgo vzdrževala, le po novem letu mi je vse ušlo malo izpod kontrole, pridobila sem 5 kg, vendar ni panike, ker sem pravočasno reagirala. Tako zadj že bijem bitke, odločena da dobim vojno!
Tu je res zanimivo, kot smo že enkrat debatirale z Marjanco če se ne motim, kako spoznaš kdo so res tvoji prijatelji/ljice. Ki ti privoščijo dober izgled, srečo in predvsem prenesejo konkurenco , ki jim jo lahko pomni bivša "debeluška", ki pa potem enkratno izgleda. vendar je večkrat nasprotno in kar hitro spoznamo prave prijatelje.
Tuna to je pa še boljše, da lahko kupiš kar želiš. To so sanje vsake ženske.
Čeprav sem si jaz pričarala lepe spomine ob misli, ki sem si jo ustvarila kam se podajaš v Koper. :) Upam da ne zamiriš?
IČA v prihodnje pa raje pojej nekaj bobik sladkega grozdja.
Predlagam ti, da dokler boš na dieti narediš teritorij v kuhinji varen pred sabo. Kar pomeni nobenih priboljškov v tvojem dosegu, tako ne boš mogla grešiti. Sama sem od začetka delala tako, da nisem imela sladkarij doma v trgovini so me sicer včasih premamile med svoje police, vendar sem se spomnila, da tega ne smem in sem si navadno kupila kakšno frutabelo, ki sem si jo privoščila na OH dan. Drugače pa se izogibaj tem policam dokler ne boš dovolj močna in prepričana sma vase.
Premisli oziroma večkrat na dan pomisli na to kaj želiš doseči, kakšen cilj si si zadala, da se opomneš kaj želiš in kaj je potrebno da prideš do tja. Vsekakor pomaga, da postaneš bolj odločen in lažje rečeš NE slabi, nezdravi hrani.
Ko te bo naslednjič prijelo popij kozarec vode, pojdi iz hiše na sprehod, če ne bo delovalo nič od naštetega pa si privošči kakšen sadež. Verjemi na začetku je najteže, vendar se s časom telo privadi.
LP.